Kapitel 25 - sommarfest

10.2K 188 17
                                    

Elins perspektiv:
Folket började ränna in genom ytterdörren på det stora huset där Felix bodde. Vi hade städat undan exakt alla småprylar som fanns lite överallt i huset som hans mamma var rädd om eftersom det kunde vara risk för att någon gjorde sönder dem. Till min stora förvåning så visste hans mamma om att det skulle vara fest här under kvällen och att det kunde förekomma alkohol. Hon hade dock sagt till Felix redan innan att hon inte bar något ansvar över någon annan än honom och att han fick ha fest så länge han själv inte drack. Jag och alla andra visste redan innan att han skulle bryta hans mammas löfte men jag var säker på att han skulle ta det lite lugnare i alla fall. Jag visste inte riktigt hur han funkade när han hade alkohol i blodet eftersom det var längesedan jag var på fest med honom. Vi hade gått på någon fest förra hösten då vi var bra kompisar men eftersom jag inte tyckte att det var så värst kul så hoppade vi över det oftast. Han visste väl om att jag ogillade smörig pop där de sjöng samma mening om och om igen genom hela låten och även pojkband.

- Det som hände igår har aldrig hänt. Förstått? sa Felix och tog ett stadigt grepp om min handled, det var nästan så att det gjorde ont. Försiktigt nickade jag mot honom och försökte klämma fram ett litet leende. Om Oscar skulle fått reda på något så skulle han gått i taket. Han skulle inte blivit så arg på mig förmodligen utan på Felix. Det var han som skulle få ta skiten för det vi hade gjort med varandra. Inte för att Oscar egentligen kunde styra oss på sådant sätt, jag var inte hans och det hade han visat tydligt för mig då han stod bredvid hans riktiga flickvän. Om jag tänkte efter kanske den där tjejen var hans ex, hon som han hade varit tillsammans med innan han hade haft mig som någon slags sommarromans. De kanske hade hittat tillbaks till varandra, jag kanske bara var något han hade för att komma över henne. Vad visste lilla jag egentligen?

- Det är förstått och jag lovar dig att jag inte kommer berätta för någon om det, svarade jag och precis då kom Omar in i rummet där vi stod. Han hade ganska precis kommit med tåget från Göteborg hit och skulle stanna här nästan hela sommaren då han var tvungen att göra massor med studioarbete. Jag hade bara lyssnat med halva örat när killarna hade pratat men jag hade tagit in att de skulle ha någon konsert i slutet av sommaren, vertigo tror jag att det hette.

- Inte berätta om vad? frågade Omar nyfiket och viftade med ögonbrynen. Jag suckade och knuffade i honom, han visste precis vad jag snackade om.

- Kan det vara så att en viss Oscar inte ska få veta att ni två låg med varandra igår? frågade Omar och gav oss ett brett flin. Felix spände genast blicken i mig och hans blick sade endast "berättade du för den idioten?".

- Har du berättat för honom? frågade han irriterat samtidigt som han kollade sig om i rummet, vardagsrummet för att vara exakt. Ett högtalarsystem var kopplat till en läsplatta som för tillfället spelade en lugn kärleksballad om hjärta och smärta. Vardagsrummet var ganska stort och det var väl här det man kanske kunde kalla för dansgolvet skulle vara, utomhus på baksidan så var det också ett högtalarsystem som spelade precis samma musik som inne. Dit skulle väl folk som ville vara lite mer privata gå eller de som bara ville få lite friskluft.

- Jag visste inte vad jag skulle göra och då var Omar första bästa som jag kunde ringa till, svarade jag och ryckte på axlarna. Omar fortsatte att ge Felix ett stort brett flin och det kändes nästan som att han aldrig skulle sluta med det.

Festen hade hållit på en stund när jag för första gången såg de två turturduvorna Ogge och Matilda ståendes på sidan om vimlet av folk som var i mitten. Bredvid dem så stod Oscar inspekterade hela huset med hans ögon precis som att han aldrig hade varit här tidigare. Vi utbytte några blickar med varandra men jag kände inget behov av att utbyta något mer än det med honom. Omar knackade på min axel när han hade märkt att jag hade stått och blängt för mycket och sedan så slet han med mig ut genom balkongdörren, ut på baksidan. Här var det betydligt mindre folk, några stod nere vid staketet och hånglade medan några andra stod i ett stort gäng och rökte medan några bara satt i ensamheten och tog lite friskluft. Det var varmt där inne så jag förstod dem.

Goood game player - The Fooo fanfictionOnde histórias criam vida. Descubra agora