Kapitel 33 - Göteborg

9.2K 204 15
                                    

Matildas perspektiv:

Tågresan mot Göteborg var väldigt långtråkig, jag satt och bytte musik som spelades i mina hörlurar om och om igen samtidigt som jag spelade något jätte tråkigt spel på min mobiltelefon. Ogge och Omar kunde man inte direkt säga var de mest sociala utan de satt med varsin dator och bidrog inte till någonting annat än ett knappande ljud. Lite då och då under resan fick jag något meddelande från min lillebror Max eller Maximilian som han egentligen hette. Det skulle bli skönt att äntligen få träffa honom igen och även att få gratulera min äldre bror, Marcus, som precis hade tagit studenten här om veckan. Jag hann aldrig med att åka ner och fira hans student men vi hade sagt att någon av dagarna då jag var hemma så skulle hela familjen som bodde kvar där nere fira honom på någon riktigt fin restaurang inne i stan.

- Nästa Göteborg centralstation, hördes ur högtalarna. Lite retsamt så slog jag igen båda killarnas datorer på fingrarna på dem innan jag började plocka ihop grejerna jag hade spritt runt mig på platserna för fyra. Jag stoppade ner min telefon i träningsväskan jag hade under bordet och slängde sedan en blick på hyllan där min andra väska med andra välbehövliga grejer fanns.

- Jag kan inte fatta att jag snart är hemma, sa jag och tittade ut på landskapet som försvann förbi utanför mig. Jag satt drömmandes och tänkte tillbaks på den tiden då jag faktiskt bodde här. Då min familj var hel och då mina bröder var mina bästa vänner. Vi hade varit helt oskiljaktiga och nu så hade vi inte träffats sedan i slutet på april då jag hade åkt ner hit för att gå på sista foooexperience tillsammans med Alva och Sofia.

- Samma här, jag har varit i Stockholm så mycket nu att jag knappt vet vart jag bor längre, svarade Omar som hade packat ihop sina grejer och var nära på att ställa sig upp för att hämta väskorna. Förmodligen skulle vi mötas av fans här utanför då vi hade träffat på en del vid centralstationen i Stockholm också. Många av tjejerna som var på stationen i Stockholm var mina vänner, eller jag visste inte riktigt om de var mina vänner längre då jag knappt hörde av mig till dem men de hälsade i alla fall på mig när jag kom gåendes hand i hand med Ogge.

- Så, hur känns det att träffa min käre far och mina två brorsor som står ivrigt och väntar på mig? frågade jag Ogge när tåget hade stannat. Han lyfte ner våra väskor från en slags hyllvagn, slängde hans väska över axeln och drog mig sedan tätt till sig.

- Det känns bra, svarade han och snuddade lätt vid mina läppar. Omar suckade åt oss och gav oss en äcklad min.

- Sex har man i sängen, suckade han.

- Eller på köksbordet, flinade Ogge och knuffade i mig. Det här med att ha sex på köksbordet var väl något som skulle bli vårt interna skämt härdan efter. Dörrarna öppnades på tåget och vi gick tillsammans ut genom dem, hand i hand. Utanför så möttes vi av en del tjejer, inga av dem kände jag igen, förmodligen nya foooers som jag inte hade hunnit att lägga märke till den senaste månaden då jag inte hade hängt här. Ogge och Omar hälsade på tjejerna som hade väntat på dem och under tiden så sprang jag allt vad jag hade bort mot min pappa och mina två bröder som såg alldeles förvirrade ut över uppståndelsen som hade skett när jag klev ur tåget.

- Matilda! ropade pappa och höll ut armarna. Jag släppte väskan på marken och hoppade upp i hans famn. Just för tillfället så fanns det inget som kunde slå känslan att krama om min saknade pappa som jag hade varit ifrån i flera månader. Blödig som jag hade blivit de senaste veckorna så kändes det nästan som att jag var nära på att brista ut i tårar men jag gjorde det aldrig.

- Kom här syrran så ska du få en stor bamsekram! sa Marcus, den äldre av mina två bröder. Jag släppte greppet om pappa och slog armarna om honom och sedan om Max som stod bredvid. Pappas blick var åt det hållet där killarna stod och gav ifrån sig en låg suck.

- Jo, förresten Ogge, ni vet han jag sa skulle följa med mig och vara här med mig den första veckan är han där borta, sa jag och pekade med hela handen på Ogge som fortfarande stod och hälsade. Max som stod vid min sida spärrade upp ögonen och tittade storögt på mig. Det såg precis ut som att han skulle tappa hakan av förvåning. Han började stamma fram några ohörbara meningar och sedan så skakade han på huvudet precis som att han inte litade på det jag precis hade sagt.

- Det är ju just den killen du har tapetserat hela din vägg med, sa han chockat. Jag nickade lite generat och försvann sedan bort mot Ogge. Han hälsade tjejerna hejdå och sedan så följdes vi åt efter perrongen till min älskade lilla familj som jag hade saknat så mycket.

- Trevligt att träffas, Oscar, sa pappa och sträckte fram handen mot honom. Vänligt tog Ogge mot hans hand och skakade den lätt innan han gav min pappa ett svar:

- Väldigt trevligt att få träffa dig med Edward.

- Näst på tur att hälsa var mina två bröder som hade tisslat och tasslat om "kändisen" undertiden jag hade varit iväg. Många gånger hade de sagt till mig att jag aldrig skulle få killen jag hade drömt om varenda natt och jag kanske inte hade fått honom än men jag var riktigt nära på nu. Han hade blivit introducerad för min familj och nu var det egentligen bara att vänta på ett godkännande från deras håll innan det här kunde bli något riktigt seriöst. Även fast det vi hade redan nu kändes ganska seriöst. Han kändes inte som en kille som skulle krossa mitt hjärta efter att han fått det han ville utan mer som en som skulle ta hand om det på bästa tänkbara sätt.

Bilresan hem var aningen stel. Ingen vågade riktigt uttala sig om något. Jag satt i mitten i vår relativt stora bil bredvid både Ogge och Max. Min hand vilade i Ogges hela vägen hem och jag kunde se hur Max slängde aningen irriterade blickar på dem. Han verkade inte tycka om det här fast det var klart, han tyckte inte om att se mig i någon killes sällskap mer än när jag var med hans killkompisar. Vad jag visste så hade han en bästa vän som hette Patrick och jag hade många gånger fått höra att han tyckte om mig mer än som en vän. Som jag hade förstått det så hade Max hellre velat att jag hade börjat komma närmre hans kompis än Ogge som var helt okänd hittills.

- Jag gillar ditt rum, flinade Ogge när han kom in genom dörren på mitt välstädade rum. Han syftade på väggarna där det hängde affischer och bilder på han och de andra killarna, merpart med bilder på honom faktiskt.

- Ganska mycket bilder på dig, haha, skrattade jag och ställde min resväska nedanför den 1,05 meter breda sängen där vi skulle sova båda två. När jag ändå var vid ena väggen så plockade jag ner en av bilderna från väggen.

- Det här var faktiskt den första bilden jag tog tillsammans med dig, sa jag med en liten rodnad på kinderna. Han tittade noggrant på bilden och sedan så spreds det ett litet leende på hans läppar.

- Tänk om jag hade sett vilken underbar tjej du var redan då, log han.

Goood game player - The Fooo fanfictionDär berättelser lever. Upptäck nu