Kapitel 48 - vad bråkade ni om?

6.7K 189 6
                                    

Matildas perspektiv:

När jag åkte hem från studion så var jag arg och irriterad. Ogge hade varit sur hela kvällen och precis innan vi skiljdes åt så hade vi nästan skrikit på varandra. Jag förstod att han fortfarande var irriterad från det som hade hänt mellan han och de andra killarna tidigare idag men när han tog ut det över mig utan att berätta någon anledning till varför han var som han var så blev jag själv arg. Han hade sagt att jag inte skulle lägga mig i och att jag skulle sluta bry mig men grejen var den att jag inte bara kunde sluta bry mig när han verkade må dåligt över något. Allt jag ville var att hjälpa honom och visa att jag brydde mig men allt jag fick var en massa skällande ord.

- Hur är det egentligen? frågade jag lite försiktigt när han hade kommit ut ur duschen inne på killarnas omklädningsrum. Min hand placerade jag lite försiktigt på hans axel och sedan så gav jag honom ett försiktigt leende som han genast besvarade med att blänga på mig.

- Du behöver inte bry dig, slängde han ur sig och slängde ryggsäcken över axeln.

- Men vem ska bry sig då? frågade jag försiktigt och satte fart efter honom i korridoren där han gick.

- Snälla du är bara jobbig när du hela jävla tiden ska hänga efter mig som en svans, ge mig lite utrymme tack! svarade han argt.

- Du behöver inte bli sur, herregud vad är ditt problem idag? sa jag.

- Du är mitt problem! muttrade han och försvann sedan iväg ut ur dörren och iväg någonstans. Själv stod jag kvar som ett levande frågetecken, var jag helt plötsligt hans problem?

När jag stod utanför porten till höghuset så slog jag in en kod med fyra siffror som man var tvungen att slå in efter klockan nio på kvällen. Ute var det relativt varmt, ett gäng ungdomar satt på den lilla lekplatsen utanför och rökte. Vad jag kunde minnas så bodde de i ett av höghusen bredvid där det nästan alltid var fest och var man sugen på att festa så var man välkommen dit, så länge man var singel. Jag stegade in i farstun på huset och satte mig på första trappsteget i trappan. Tidigare under kvällen hade jag ringt mamma och sagt att jag skulle sova hos Ogge så att hon slapp oroa sig för mig, hon gillade inte att jag var inne i stan alldeles för länge. Alltså kunde jag inte gå hem utan att hon skulle börja ställa mig en massa onödiga frågor om vad som hade hänt och varför jag inte sov hos honom som jag hade sagt att jag skulle. Förmodligen skulle hon börja tro att vi hade bråkat, vilket vi kanske också hade gjort men jag orkade inte ta den diskussionen här och nu.

Försiktigt började jag rafsa runt i min väska bland alla mina grejer för att hitta min telefon som låg någonstans i röran. Efter att ha sökt en kortare stund så låg den i min hand. Vem skulle jag ringa? Kanske Elin? Fast hon hade betett sig så konstigt den senaste tiden då hon ignorerade mig, ljög om att hon var med den där Julia när hon egentligen träffade Omar och höll saker hemliga för mig. Det fanns ingen annan jag hade att ringa, jag kände inga fler som jag bara spontant kunde ringa och fråga om jag fick sova över.

- Jag måste skaffa mig fler vänner i trakterna, muttrade jag surt för mig själv medan jag slog in Elins nummer som satt i muskelminnet. Jag tryckte lite försiktigt på grön lur och sedan lade jag telefonen mot örat. Jag hoppades med mitt liv att hon skulle svara mig och att hon skulle vara ensam för jag hade ingen större lust att dela rum med henne och Oscar eller ännu värre - Omar som kanske var något slags one night stand för henne.

- Vad vill du? hörde jag hon sömnigt säga i telefonen som svar.

- Hej det är jag, alltså kan jag få sova hos dig för min mamma tror att jag skulle sova hos Ogge men vi har bråkat och jag vet inte vart jag ska sova om inte på en parkbänk här någonstans i närheten, sa jag snabbt och jag kunde se framför mig hur Omar sprang runt inne på hennes rum för att hitta ett gömställe att gömma sig på.

- Visst! Jag är ensam hemma så det är lugnt, svarade hon glatt och väldigt piggt.

- Jag är hos dig om två minuter, ska bara ta mig uppför alla dessa trappor, sa jag och klickade av samtalet. Snabbt sprang jag uppför trapporna till sjunde våningen där hon bodde. När jag kom upp på hennes våning så stod hon iklädd ett par mjukisshorts och en lite större tröja och höll dörren öppen för mig.

- Vill du ha något att äta eller vill du sova direkt? frågade hon sömnigt. Med tanke på hur trött hon verkade vara så sade jag att jag ville sova direkt men först skulle jag bara borsta tänderna med en av tandborstarna som jag hade lämnat här.

- Alltså idag, vad gjorde du och Omar egentligen? frågade jag när hon gav mig ett par shorts och en tröja som jag kunde sova i.

- Vi bara pratade lite, han berättade att de andra hade haft ett bråk med varandra och att han inte orkade med dem, svarade hon och ryckte på axlarna innan hon placerade sig under täcket i sängen. Huvudet lade hon på huvudkudden och hennes blick var på taket. Jag slet snabbt av mig tröjan och byxorna jag hade haft på mig tidigare idag och klädde på mig det hon hade lagt fram till mig innan jag också kröp upp i sängen bredvid henne. Hennes blick var fortfarande på det krämvita taket ovanför oss.

- Vad tänker du på? frågade jag.

- Inget, godnatt, svarade hon och slog igen ögonlocken.

Goood game player - The Fooo fanfictionWhere stories live. Discover now