Kapitel 4 - seriösa problem

13.1K 201 42
                                    

Elins perspektiv:
Jag låg på sängen och klurade på hur jag skulle avsluta min uppsats i mitt stökiga rum. Något hade hänt med mig sedan i somras då jag alltid hade ordning och reda på mina grejer. Nu var allt inget annat än kaos här hemma men jag skyllde det bara på att jag fokuserade för mycket på skolan och för lite på hemmet där jag spenderade större delen av min privata tid. Allt hade förändrats till gymnasiet och redan efter första veckan i skolan så visade Alva och Sofia för mig att vi tre inte längre skulle hålla ihop på samma sätt som vi tidigare bestämt att vi skulle göra. Alla fick nya kompisgäng i skolan men vi umgicks på nästan precis samma sätt utanför skolan. Jag hade börjat umgås med en tjej som hette Julia som också hade precis samma mål med gymnasiet medan Alva hade börjat vara med de lite tuffare i skolan, bland annat en grupp med tre killar som gick i vår parallellklass. Sofia som var den som var mest estetisk av oss tre hade börjat vara med en grupp tjejer som hade lite mer kreativa intressen jämfört med oss andra. Vi tre brukade alltid träffas på mornarna och prata av oss innan skolan för på skolan så var det precis som att vi inte kände varandra, det var inget vi hade sagt att vi skulle göra utan det bara var någon sorts oskriven "regel" vi hade. Efter skolan sammanstrålades vi alltid och följdes ofta åt till bussen, hem till någon eller till något café där vi satt och pluggade enda fram till middagstid.

Jag hade testat på att ligga i varenda liten ställning och position i min säng så bestämde jag mig för att kolla alla dessa fördömda sociala medier som man nästan var tvungen att kolla minst en gång i timmen. Jag gick min vanliga runda med instagram först och twitter sist. Hör och häpna, jag Elin Eriksson som i alla tider hade varit mot twitter hade gått med på att skaffa det och hade faktiskt en rad med foooers, the fooo-fans, som följde mig tack vare Alva som nästan hade tvingat mig att skaffa det. Jag läste igenom min tidslinje lite snabbt och sedan lade jag undan telefonen för att fortsätta fokusera på uppsatsen som egentligen bara skulle renskrivas en aning och få ett bättre slut innan den skulle in. Mitt rum blev snabbt mörkt och klockan ute i vardagsrummet slog väldigt snabbt halv tolv. Mina föräldrar hade åkt iväg på en arbetsresa den här kvällen och min storebror hade fått ihop det med någon ny tjej så jag var hemma helt ensam i lägenheten tills i morgon då han skulle komma hem. Det var skönt att ha lägenheten för sig själv ibland även fast jag inte direkt gjorde något när jag hade den för mig själv mer än att spela lite för hög musik och kissa med öppen dörr typ.

När jag nästan hade somnat med datorn i knät så vaknade jag till av att min telefon lös upp hela rummet. Tröttsamt gick jag in på datorns mailprogram och skickade iväg min uppsats som var döpt efter mitt personnummer till skolan och sedan så plockade jag fram telefonen för att titta vad eller vem det var som hade försökt nå mig såhär sent. Det var ett meddelande från ett nummer som inte fanns i min kontaktlista och eftersom jag hade "föräldrasäkerhet" som vi kallade det för på skolan på mina notiser så var jag tvungen att öppna meddelandet för att se vad det stod.

- Tack som fan för idag! Undrar verkligen om du lider av seriösa problem eller något, stod det och jag förstod genast att det var Oscar som hade skickat det till mig. Jag hade för några veckor sedan slagit tärning om jag skulle skriva till honom eller om jag skulle radera hans nummer ur min kontaktlista som jag nästan var hundraprocent säker på att han hade gjort med mitt. Min blick vilades på meddelandet i hopp om att jag skulle komma på något att svara men det gjorde jag inte. Jag hade inget att svara honom och eftersom de var sent på kvällen så orkade jag inte kaxa upp mig mot honom för det var det inte värt. Han var inte värd att få ta skit eller bli behandlad som skit eftersom han innerst inne var en fin kille och det visste jag mycket väl om för annars skulle jag aldrig fallit för honom.

- Det var så lite så, jag tror faktiskt också att jag lider av något seriöst problem så då är vi två om det:), bestämde jag mig sedan för att skicka iväg innan jag lade undan telefonen och datorn bredvid sängen och kröp ner under det varma duntäcket i min säng. Fortfarande så kunde jag känna hur ensamt det var att sova ensam utan att dela säng med någon men jag nöjde mig ändå gott och väl med att sova tillsammans med mitt gosedjur Joppe som var en liten elefant som hängt med mig genom hela livet. Jag såg allt från den ljusa sidan när det gällde att dela säng med någon eller inte. När man sov ensam så hade man hela sängen för sig själv och behövde inte dela med sig av något till någon annan än sig själv medan om man delade med någon så behövde man dela med sig av minst halva sängen.

Nästa morgon vaknade jag upp av att jag frös och kände mig rejält hängig. Snabbt tog jag mig in på toaletten där jag sökte fram en febertermometer i medicinskåpet och några värktabletter för säkerhetsskull. Febertermometern stoppade jag in i munnen under tungan och sedan så gick jag in på mitt rum där jag satte mig ner på sängen och plockade upp mobilen som låg på golvet. Tre meddelanden från samma nummer som hade skrivit till mig igår, alltså Oscar. Suckandes låste jag upp telefonen och läste meddelandena.

"Sluta försök lek något du inte är Elin, så fult." 00:07.

"Vi kanske borde träffas och prata genom allt" 01:27.

"Förlåt för att jag stör dig och ditt perfekta liv, det var inte meningen" 02:47.

Jag skakade på huvudet åt meddelandena och sedan tog jag ut termometern ur munnen och såg att siffrorna på den visade 38,9 grader. Jag hade alltså jätte hög feber och det var då inte konstigt att jag hade frusit när jag vaknade. Tröttsamt skickade jag in en sjukanmälan till skolan och sedan ett meddelande till mamma där det stod att jag stannade hemma idag på grund av hög feber. Samma meddelande fick Alva och Sofia också bara för att de inte skulle sitta och vänta ihjäl sig på mig vid busshållplatsen den här morgonen. Båda svarade att de skulle komma över hit i eftermiddag och pyssla om mig, de lovade till och med att de skulle ha med sig thaimat från min favorit takeaway restaurang som låg i närheten av skolan. Det blev ofta så att alla i klassen vallfärdade dit eller till McDonald's som låg runt hörnet då det var dålig mat i skolan eller när vi ville lyxa till vardagen lite.

Jag var precis på väg att somna igen då min telefon plingade till högt. Suckandes tittade jag på skärmen och såg att det var Oscar som skickat ett meddelande, igen.

- Jag vet att du läst mina meddelanden Elin, stod det på meddelandet jag hade öppnat. Jag skrev in ett kort svar till honom där det stod att jag inte brydde mig om honom mer och att det enda jag ville var att han skulle radera mitt nummer för att vårt kapitel var avslutat för längesedan. Tröttsamt lade jag igen ögonen och somnade ganska snabbt in igen.

__________
Shoutout #2
Min andra shoutout går till fooofanficc som skriver en rad med fanfictions. Jag har fastnat speciellt för "ex factor" och "unforgettable" så jag tycker att ni borde läsa dem och alla hennes andra för den delen.

Observera, jag gör bara shoutouts till de jag vill så tjata inte tack.

Goood game player - The Fooo fanfictionWhere stories live. Discover now