Kapitel 8 - träbänk

11.6K 227 39
                                    

Elins perspektiv:
Jag satt på en bänk med mina hörlurar instoppade i öronen och lyssnade på musik när jag hörde tjejskrik och såg fyra killar komma ut genom en entré. Jag suckade för mig själv och det enda jag tänkte på var hur töntiga de egentligen var som var så besatt av ett pojkband med fyra killar som bara hoppade runt och fjantade sig på en scen. Aldrig hade jag förstått vitsen i att vara olyckligt kär i dem och sedan få en fanstämpel som de sedan inte kunde bli av med. Även fast de kanske hade sagt någon gång att de kunde bli tillsammans och dejta ett fan så visste jag att det inte riktigt var sant. Uttråkat vände jag min blick från de fyra killarna som kom ut ner på mina fötter och försökte att koppla bort omvärlden men det var inte så lätt. Jag hörde Oscars röst gång på gång och det fick mig att nästan vilja brista ut i tårar. Jag hade nästa glömt bort hur fin den var och hur mycket jag en gång i tiden hade älskat den. Jag hade älskat hela honom, allt med honom, varenda liten grej som tillhörde just honom. Varför hade allt gått så förbannat snett och varför hade han bara slutat älska? Det fanns säkert någon förklaring bakom allt som jag inte hade fått höra, som jag inte ville höra.

- Oj har vi någon som sitter där borta och är ledsen? hörde jag en röst fråga. Det lät precis som att det var Felix stämma som hade sagt det men eftersom det var längesedan jag hörde alla killarna säga något så var det inte lätt att urskilja vem av dem det var. Jag vände upp min blick och såg att Felix stod och pekade på mig. Hans blick blev genast förvånad och sedan så tog någon annan tjej hans uppmärksamhet.

- Kom Elin, du måste säga hej till dem, det är inte alls många tjejer kvar, sa Alva och satte sig på huk framför mig. Hon försökte att säga så många peppande ord som möjligt och gnällde ihjäl sig på att jag skulle komma men jag vägrade helt och hållet. Jag hade ingen lust att ställa mig där som en idiot och låtsas vara något slags fan framför mina, vad skulle man kalla det? Sommar vänner? Samt mitt ex.

- Alva seriöst ge dig, jag vill inte och därför får du acceptera det. Gå tillbaks till dina vänner och ta vara på tiden, mumlade jag surt och började rota runt i min väska som stod vid mina fötter. Hon suckade åt mig och försökte ännu en gång att få med mig. Tillsist så gav hon upp hoppet om att jag skulle följa med henne och gick därför tillbaks till gruppen med människor som stod samlade för att ta bilder och kramas. Jag ville helst av allt bara att det här tramset skulle sluta nu helst för jag ville hem till mitt berg av läxor som jag hade över helgen och min mysiga säng som jag sov så gott i. Om jag kände tjejerna rätt så skulle de inte gå här ifrån i förstataget så alltså skulle jag nog få vara här ett bra tag till om jag inte bestämde mig för att åka hem.

- Så bara för att du är en fegis så har jag hämtat Felix, din favorit åt dig. Så varsågod kramas och sedan så tar ni en bild efter det så är jag nöjd, sa Alva och knuffade Felix på mig. Jag tittade ledset in i hans ögon och jag hoppas att han förstod att jag inte var här för att jag ville utan för att jag var tvungen. Vi två hade träffats väldigt mycket direkt efter det att jag och Oscar hade gjort slut, han var ett bra stöd för mig som inte mådde så bra eftersom han var mer erfaren av förhållanden än vad jag var. Vi tappade sedan bort varandra där runt höstlovet då allt började bli mycket för honom och detsamma för mig och sedan dess hade vi inte träffats eller hörts av något.

- Alva vet du vad, jag är inte här för att jag vill ha någon kram av någon, jag är här för att du tvingade hit mig och ljög för Sofia att jag hade lovat något jag inte hade. Snälla kan du bara låta mig vara ifred? sa jag ledset och lyfte upp min ryggsäck som stod på marken under mig innan jag reste på mig.

- Men bara för att du var så snäll att komma hit Felix så kan du få dig en kram innan jag åker hem, fortsatte jag och höll ut armarna mot honom. Han log lite försiktigt och sedan så kramade han om mig. Under kramen så viskade han att han hade saknat mig och att han önskade att vi snart kunde ses igen. Jag hade inte kvar hans nummer i min kontaktlista men om han skrev till mig, om han nu hade mitt nummer så kunde vi två träffas igen. Jag visste även vart han bodde och därför kunde jag komma till honom också om det var kris på riktigt. Inte för att jag trodde det då vi hade varit ifrån varandra i månader.

- Smsa mig, mimade jag till honom innan jag bestämde mig för att gå igenom gruppen med tjejer och bort mot tunnelbanestationen.

- VART SKA DU ELIN? hörde jag Sofia ropa.

- HEM! ropade jag tillbaks samtidigt som jag vände mig om.

- VÄNTA PÅ MIG, JAG SKA OCKSÅ HEM NU! ropade den där tjejen, Matilda som hon hette. Hon kom springandes mot mig med hennes handväska hängandes över axeln. Hon hade fint chokladbrunt hår och stora rådjursögon, hennes hud var ganska så ljus men det var nog för att det hade varit vinter. Man kunde se lite då och då när hon log eller när hon pratade att hon hade tandställning i munnen.

- Varför ska inte du stanna med dina kompisar? frågade jag när vi gick igenom spärrarna. Hon svarade bara hon hade läxor och att hon var jätte trött efter allt nytt som hänt den senaste veckan. Hon förklarade även att i morgon skulle hon provträna tillsammans med ett jätte duktigt fotbollslag som kanske ville värva henne till laget. Vi pratade lite med varandra och hon verkade väldigt trevlig och jordnära med bra humor som kunde skämta mitt upp i alltihop.

- Du satt helt ensam på en bänk, varför? Tycker du inte om killarna eller är det något privat? frågade hon när vi gick upp i trapphuset. Vi stannade på hennes våningsplan och jag andades ut, vad skulle jag säga egentligen?

- Kan du inte följa med mig upp till mig? Där uppe kan jag berätta för dig varför utan att någon stör oss, svarade jag och pekade med fingret uppåt. Hon nickade och gick med mig uppåt två trappor till. Väl inne så hängde vi av oss våra ytterkläder och gick sedan in i vardagsrummet där jag satte mig ner och började förklara.

_______
Okej vi kör såhär igen, är ni flitiga att kommentera och rösta på kapitlet så kommer nästa kapitel ikväll vid 18-20 tiden, annars får ni vänta till imorgonbitti/imorgon förmiddag.

Goood game player - The Fooo fanfictionWhere stories live. Discover now