Kapitel 20 - bio

11.2K 207 14
                                    

Matildas perspektiv:
Ingenting kändes bra inom mig för tillfället, det kändes som att jag hade svikit de två personerna som hade stått mig närmst under det senaste året men som de behandlade Elin kunde jag inte acceptera. Jag hade därför sagt till dem att de var välkomna tillbaks den dagen då de insett att behandla folk som de hade behandlat Elin inte var okej. De eller rättare sagt Alva hade startat ett dumt rykte om henne bara för att hon hade tyckt att det var kul. I mina ögon var det absolut inte kul och när jag tittade på Elin så kunde jag se hur hon inte heller tyckte att det var så värst kul även fast hon spelade med ganska bra. Det här med tjejer och avundsjuka var något riktigt speciellt, något man mötte på i vilket sällskap man än var i. Det spelade ingen roll om man var med ett gäng gamla tanter, i ett lag, i en fanbase, med vänner eller i vilket annat sällskap som helst där det fanns någon tendens att man kunde bli avundsjuk. Nödvändigt vis behövde det inte vara att man var riktigt direkt avundsjuk på en person utan det kunde vara lite mer indirekt då man var avundsjuk på någon sak personen hade eller kunde göra. Jag kunde precis som alla andra bli avundsjuk, det var mänskligt men jag behärskade mig och inte som Alva som inte kunde hålla det inom sig.

Fredagen var nu här i alla fall vilket var skönt. Jag hade gått i den här skolan i snart tre månader och jag ångrade absolut inte skolbytet från det lilla gymnasiet nere i göteborgstrakten till den här. Hur som haver, idag skulle jag i alla fall träffa Ogge som jag hade gjort några gånger tidigare också de senaste veckorna. Vi hade planerat att gå på bio och sedan bara slappa hemma hos antingen mig eller honom. Jag hade varit hemma i hans hus som inte låg alltför långt från mitt hyreshus där jag bodde några gånger och det var jätte mysigt. Hans lillebror, Ossian, som jag var tränare åt frågade nästan varje gång jag var hemma hos dem eller när Ogge kom och tittade på träningarna om vi var tillsammans. Varje gång bildades det lite rodnad på både mina och på Ogges kinder men vi försökte att ignorera det. Jag visste ärligt inte om jag var villig att starta något nytt med honom eftersom vi knappt kände varandra på djupet.

Man kunde säga att jag var lite mesig av mig när det gällde kärlek, jag vågade inte riktigt binda mig med någon eftersom jag visste att den en dag förmodligen skulle ta slut. Jag var rädd att dela med av mig själv och mitt tråkiga liv där ingenting egentligen hände. Kanske kunde man säga att jag också var rädd för att dela med mig av halva mig och ägna en stor del av min egen tid på någon annan.

- Är det okej om jag kommer förbi dig vid halv fem? stod det på ett meddelande som precis hade kommit in i min meddelande inkorg på telefonen. Det var från ingen mindre än Ogge och jag kunde ärligt talat inte låta bli att le som ett stort fån. Jag slängde ett öga på klockan som hängde i köket samtidigt som jag försökte komma över tanken att jag just nu faktiskt var vän med killen jag dyrkat i ettårstid. Det var inget jag hade trott i min vildaste fantasi. Klockan var i alla fall halv fyra så jag hade alltså en timme på mig att göra mig i ordning vilket var tillräckligt med tid för mig. Jag behövde max tio minuter för att byta kläder och bättra på det enkla sminket.

- Matilda stäng munnen och sluta dregla! skrattade mamma åt mig och klappade mig sedan på axeln när hon gick förbi. Jag rodnade lite lätt och tittade sedan ner i telefonen där jag skulle försöka komma på ett bra svar. Tidigare hade jag aldrig rodnat såhär mycket som jag gjorde nu, det var säkert någon effekt som han hade på mig.

- Låter jätte bra! :), skickade jag som ett enkelt rätt så kort svar men smileyn piggade upp hela meddelandet. Det var helt otroligt hur två stycken tecken, en smiley, kunde göra så att allt såg mycket gladare och roligare ut samt berätta så mycket olika känslor. Jag hade aldrig varit så för att skriva tretusen emoji smileys efter varandra utan jag försökte hålla mig till en, kanske två taditionella med kolon och parantes eller en enstaka emoji.

Goood game player - The Fooo fanfictionWhere stories live. Discover now