Kapitel 18 - badstranden

10.6K 207 28
                                    

Matildas perspektiv:
Bråket vi hade första dagen lade sig aldrig riktigt. Alva gick runt och var sur på Elin varje dag konstant hela tiden, hon slängde ur sig dumma spydiga kommentarer om allt och ingenting vilket fick Elin att bli på dåligt humör. Sofia försökte att vara så neutral som möjligt men hon stod mest på Alvas sida eftersom hon visste att så länge hon var med henne så fick hon stå i centrum och vara lite mer speciell än alla andra. Det hade jag också märkt, så länge man hängde efter henne som en svans så brydde sig genast folk mer om en än tidigare men när man inte var med henne så var man inget värd. Om man tänkte hur sjukt det egentligen var så blev man nästan mörkrädd, hur kunde en person egentligen få så mycket status och vara så "poplär" att personerna den hängde tillsammans med blev lika populär för stunden? Jag gillade inte att vara med sådana personer och jag hade faktiskt börjat överlägga med mig själv om det verkligen var värt att vara vän med Alva efter alla de här bråken vi hade haft. Hennes riktiga personlighet hade verkligen synts när hon höll på som hon gjorde.

Elin hade till stor del hållit sig på sin kant och andra natten så sov hon till och med inte ens tillsammans med oss för att hon inte kände sig välkommen att sova i samma rum som vi. Jag försökte få henne att prata med mig men hon höll sig gärna på sin egen kant med hennes mobiltelefon i handen och hörlurarna instoppade i öronen. Lite då och då så bestämde hon sig för att prata med mig men det var bara när Alva och Sofia inte var i närheten. Man kunde helt klart säga att hela helgen för henne var förstörd, den var en aning förstörd för mig också eftersom jag inte fick göra så mycket på grund av mitt ben men jag hade ändå träffat Ogge några gånger. Det var han som hade frågat om vi kunde träffas första gången då han ville se hur det var med mitt ben och vi klickade direkt. Han var så omtänksam och snäll med mig hela tiden och det gillade lilla jag.

- Vad tänker du på Matilda? frågade Ogge när vi satt på några klippor en bit från stranden och tittade på när killarna försökte treva sig ner i vattnet från badbryggan. Det kunde inte vara mer än tio grader i den lilla sjön vi var vid men de var verkligen bestämda att de skulle bada. Bredvid dem på bryggan satt Elin och dinglade med hennes bara ben och skrattade åt deras reaktioner när de nuddade vid vattenytan och tjöt för att det var så kallt.

- Jag tänker på allt möjligt, allt är en enda röra där uppe, svarade jag och knackade mig själv i huvudet med mitt pekfinger.

- Är det något speciellt som hänt eller? frågade han och lite försiktigt letade han efter min hand. När min hand var i hans så gick det en varm stöt genom mig och det pirrade sådär superhärligt i kroppen så som det gjorde då man var kär. Jag hade inte varit kär på länge, senast var någon gång i åttan då jag var tillsammans med en kille i några månader. Det höll inte så länge då han inte var så värst brydd i det vi då kallade för "oss". Han var en typisk fotbollsnörd, precis som jag men lite mer extrem om man sade så. Allt som cirkulerade i den killens lilla hjärna var endast fotboll eller fifa som också var fotboll fast på teven.

- Nej eller jo eller jag vet inte, stammade jag fram och fäste blicken på Elin som nu stod på bryggan sådär nära Oscar och det såg precis ut som att de i vilken sekund som helst skulle kyssa varandra. Han drog en hårslinga bakom hennes öra och rörde sig ännu närmre henne och helt plötsligt så låg hans läppar mot hennes. Hon hade alltså inte lyssnat på det där vi hade pratat om på torsdagen om att ta det lite lugnt, lära känna honom på djupet och testa vad han var för person innan hon skulle göra något sådant.

- Matilda? frågade Ogge och knuffade lite lätt i min sida. Jag vaknade upp ur transen jag gått ner i och märkte då att han hade sagt mig något som jag varken hade hört eller lagt märke till. Jag kunde inte låta bli att få en liten skamsen rodnad på kinderna innan jag frågade vad han hade sagt.

- Vill du berätta? upprepade han sig.

- Det finns egentligen inte så mycket att berätta mer än att mina och Elins gemensamma vänner fick reda på det där om förhållandet förra sommaren och då lackade dem ur helt totalt. Hela vår helg blev förstörd och de är bara allmänt sura på oss två för ingenting, svarade jag och ryckte på axlarna.

- Det låter inte bra, tur att det är söndag i morgon så ni får slippa de ett tag, sa han. Jag satte mig ännu lite närmre honom och vilade sedan mitt huvud mot hans axel. Mina andetag var djupa och det kändes nästan som att jag skulle kunna somna här och nu. Det hade inte blivit många timmars sömn för mig den här helgen då vi hade varit uppe alltför länge och småkivats med varandra.

- Trött? frågade han samtidigt som han strök mig försiktigt över håret. Jag gav honom inget konkret svar utan mer en mumlande sörja som inte ens jag själv kunde förstå mig på. Försiktigt slöt jag ögonen och tog in lugnet. Landet var härligt, här kunde man andas ut och släppa allt runtomkring sig.

- Du, de andra ropar, vi ska hem nu, viskade Ogge försiktigt i mitt öra efter en stund och snabbt som det var så vaknade jag till liv igen. Han skrattade till av min plötsliga reaktion och jag bara besvarade det med att slå till honom löst på överarmen.

- Kom nu! sa han och tog tag i min hand som inte hade vilat i hans på ett bra tag nu. Jag log när våra fingrar var sammanflätade som de var och jag såg säkert ut som ett riktigt fån men nu var det så och det fanns inget att göra åt det. När vi slöt upp vid de andras sida så skrattade och skojade Elin och Oscar med varandra precis som om de hade varit ett kärlekspar som varit tillsammans med varandra i all evighet.

- Ja, här har vi våra lovebirds som äntligen hittat tillbaks till varandra, sa Omar och slog hans arm om mina axlar medan han pekade på Oscar och Elin med hans andra hand. Jag var riktigt glad för deras skull och ärligt så hade jag inte sett någon av dem så lyckliga som de var nu.

- Snart är det där ni, Ogge tycker om dig Matilda. Du ska bara veta vad han sade om dig efter konserten i annexet, sa Felix lite tyst till mig bakom min rygg. Jag tittade på Ogge som fick en liten rödare ton på kinderna och sedan släppte greppet om min hand innan han började jaga Felix efter stranden. Det hela slutade med att de låg och brottades i sanden med varandra.

- Det här är alltså vår mognadsnivå som du kanske förstår, skrattade Omar som fortfarande hade en arm om min axel.

- Jag märker det, svarade jag och fortsatte att titta på Felix och Ogge som brottades runt med varandra i sanden.

Goood game player - The Fooo fanfictionTahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon