Kapitel 22 - sommarshopping

10.4K 194 18
                                    

Matildas perspektiv:
Jag och Elin gick inne i stan och strosade runt i butiker i hopp om att vi skulle finna några fina sommarkläder. Jag var inte en sådan person som var sådär super intresserad av shopping utan jag nöjde mig ganska bra med mina adidas träningsbyxor och mina enkla tröjor men ibland kunde det ändå bara vara kul att få komma ut en sväng och se sig omkring. Även fast jag hade bott här i några månader nu så hade jag knappt tagit mig in till stan för någon slags shopping eftersom att allt jag behövde fanns i vårt egna shoppingcentrum eller på närmsta coopbutik.

Elin drog med mig in på varenda butik hon fann intressant och kom ut med kassar från nästan varenda ställe hon hade varit inne på. Om jag hade räknat det rätt så hade hon tolv kassar med sig in på det lilla fiket där vi skulle stanna upp för att få en paus mellan förstahalvlek innan andra halvlek skulle dra igång, vilket var den halvleken då det var min tur att få mig en omgång shopping. Jag var fast besluten vid att jag i alla fall skulle finna ett par snygga jeansshorts som inte fick mina stora, ganska muskulösa lår att se gigantiska ut i, något linne med stor ärm och nya underkläder samt bikinis.

- Vad vill du ha? Jag bjuder, sa Elin när vi stod vid kassan i vår shoppingpaus och skulle köpa något att äta. Min blick vände jag mot den stora tavlan där menyn över vad de hade stod skrivet med en vit penna. De hade inte så stort utbud och jag tänkte på att jag faktiskt inte kunde börja äta onyttigt om jag skulle hålla mig på topp. Inte för att jag var rädd för att bli tjock utan för att det inte var bra för min träningshälsa.

- Eh, en hallon smoothie kanske skulle funka för mig, svarade jag. Hon nickade och schasade sedan iväg mig med alla hennes påsar för att finna en plats där vi kunde slå oss ned. Inne på fiket var det inte så värst mycket folk förutom längst ned i vänstra hörnet där inga mindre än Alva och Sofia satt tillsammans med Adriana och Freja. Direkt när de fick syn på mig så gav de mig långa sura blickar men jag brydde mig inte utan satte mig bara ned vid ett bord i andra hörnet och inväntade Elin. Under tiden jag väntade så knappade jag iväg några meddelanden till Ogge som hade fullt upp med hans jobb idag.

"När slutar du idag?"
"Halv sju men vi har lunch om tjugominuter, hurså?"
"Ta med dig Oscar och kom till Wayne's då! Jag och Elin kommer nog sitta här ett bra tag eftersom jag måste pusta ut efter all shopping"
"Just det, ni skulle shoppa idag. Du kan få gå mannekäng hemma hos mig i kväll om du vill ;)"
"Det gör jag mer än gärna, återgå till jobbet nu och kom så fort som ni kan, puss"

När Elin kom gåendes med brickan så verkade hon upptäcka tjejgänget nere i andra hörnet för hon fnös till och gav dem en irriterad blick innan hon slog sig ner vid vårt bord. Hon hade beställt precis samma sak som mig, alltså en hallon smoothie som hon genast började smutta på.

- Killarna, eller i alla fall Oscar gånger två kommer hit om en stund så vill vi snacka strunt så får vi passa på att göra det nu! sa jag och blinkade med ena ögat åt Elin som lekte med sugröret i hennes smoothie. Själv tog jag mot min smoothie och spetsade den med ett blått sugrör som Elin haft med sig på brickan.

- Jag har aldrig hunnit fråga, hur är det mellan dig och Ogge? Har ni något på gång eller är ni fortfarande bara på kompisnivå? Jag såg hur ni utbytte många blickar senast men jag tog mig aldrig för att fråga, sa hon samtidigt som hon slängde en irriterad blick bort mot bordet där Alva och Sofia satt. Alva satt med ryggen mot väggen i hörnet och hennes smutsiga skor hade hon liggandes på bänken bredvid. Man kunde se hur hennes mobil lös upp under hakan på henne och hur fingrarna dansade över mobilens tangentbord.

- Vi är bara vänner, svarade jag och lät mina tankar flyga iväg på kyssen i biosalongen. Vår absolut första kyss som kändes mer än rätt och som jag hade tagit initiativ till. Den var speciell, min och Ogges vänskapsrelation var speciell och även fast jag kanske var aningen rädd för ett förhållande så ville jag inget annat än att ha honom på något sätt. Vi fortsatte att prata lite om killarna och sedan om sommaren i största allmänhet. Elin hade inte planerat hennes sommar på något vis, det enda hon visste var att hon skulle spendera någon eller några veckor i hennes stuga, kanske skulle hon åka till franska rivieran med familjen men annars skulle hon bara vara hemma. Själv skulle jag hem till pappa och bo hemma hos honom några dagar, jag skulle få spela Gothia tillsammans med mitt gamla lag i fotboll och jag skulle kanske till Skåne och spela ännu mer fotboll. Sista veckan så hade mamma bokat ett flyg till Kanarieöarna där vi skulle spendera de sista dagarna i solen och bara ha det mysigt tillsammans.

- Nu kommer småpojkarna, sa Elin och pekade på Oscar och Ogge som kom gåendes bakom mig. Jag vände mig om och tittade på Ogge med ett och han log lika mycket tillbaks innan han slog sig ned bredvid mig. Jag slängde en snabb blick på Alva som satt och höll på att koka över av ilska på andra sidan rummet och när hon såg Elin och Oscar kyssas så reste hon på sig och gick.

- Var inte det där er vän? frågade Oscar. Både jag och Elin suckade högt så att alla som satt på det lilla fiket vände sig om tittade på oss två.

- Verkar som att det inte var er vän men jag är säker på att jag sett henne förut, sa han lite skeptiskt samtidigt som han tog en tugga av salladen han hade köpt till sig. Varken jag eller Elin orkade lägga oss i att säga något utan vi bara satt och hade någon slags stirrtävling med varandra fram tills det att vi skrattade så mycket att vi fick ont i magen.

- Är tjejer alltid såhär? frågade Ogge och höjde på ena ögonbrynet.

- Verkar som så, svarade Oscar och flinade tillbaks.

- Nej men killar, vad ska ni göra i sommar? frågade jag.

- Vi skulle till USA men Felix strulade till det hela så vi fick veta idag att vi inte kommer åka, tyvärr. Annars så kommer jag nog bara vara hemma här då vi inte ska repa eller ha konserter, svarade Ogge samtidigt som han sökte efter min hand under bordet.

- Du då Oscar? Är det typ samma eller ska du göra något helt annat? frågade jag och förde vidare ordet till honom. Han förklarade för mig att det var samma för honom förutom att han skulle ut till hans stuga när han hade ledig tid. Vi fortsatte att prata ett bra tag och när killarna var tvungna att gå tillbaks till jobbet och vi var tvungna att shoppa vidare så påminde Ogge mig att jag skulle komma förbi honom under kvällen då jag skulle få visa upp kläderna för honom.

- Förresten, ni har väl hört om att Felix ska ha fest någon dag efter skolavslutningen, ni kan väl följa med oss? frågade Oscar som höll om Elin innan han skulle gå iväg igen. Elin och jag utbytte några blickar och svarade tillsist att vi gärna hängde med dem. De båda log innan de försvann iväg med snabba steg efter gatan. Elin och jag gick åt det motsatta hållet för nu skulle vi shoppa åt mig på riktigt.

Goood game player - The Fooo fanfictionDonde viven las historias. Descúbrelo ahora