Kapitel 31 - jorgubbar på en klippa (gästskrivet kapitel)

9.3K 205 19
                                    

Det här kapitlet är gästskrivet av min vän Vilma Gellerbrant (@vgellerbrant här på wattpad). Hoppas ni gillar det! Lämna gärna lika fina kommentarer till henne som ni lämnat till mig

Matildas perspektiv:

Eftersom att Skadan var helt återställd nu och pojkarnas träning skulle börja om en timme så var jag på god väg, cykelns hjul hade gått sönder i olyckan så Ogge hade erbjudit sig att skjutsa mig samtidigt som han skjutsade Ossian. Han skulle komma förbi om trettio minuter så jag kunde ta det lugnt när jag bytte om till träningskläderna. Efter att kläderna hade hamnat på plats och ett besökt på toaletten så var jag helt klar, ett pling på dörren avslöjade att Ogge hade kommit.

- Mamma jag drar nu! innan hon hade svarat så hade jag redan hunnit tagit mina nycklar samt sportbagen och gått ut till Ogge. Han placerade en fjäderlätt kyss på mina läppar och vi gick hand i hand ut till hans moped. På moppen satt Ossian med sin ryggsäck hängd över axlarna.

- Hur ska vi kunna sitta tre stycken? frågade jag. Ett flin spred sig på hans läppar men han berättade sen att vi fick klämma ihop oss. Efter många försök så satt vi alla tre och var på väg mot fotbollsplanen. Väl framme var nästan hela laget där och sköt på målet, jag och Ossian styrde våra steg mot dom och Ogge styrde sina tillbaka till moppen. Ett brummande hördes och sen var han långt borta.

- Okej grabbar. Para ihop er två och två! Ingen ska vara ensam nu, sa jag till de små. Dom nickade och greppade tag i varann precis som jag sagt, en pojke stod fortfarande ensam.

- Ossian du får vara med mig, sa han. Ossian nickade och alla ställde sig på två rader med cirka 10 meters mellan rum och började passa bollen till varann.

- Okej grabbar! Nu kan det vänstra ledet gå till målet längst bort och det högra ledet går till det närmsta här jag och hämtar västar, sa jag och joggade bort till förrådet för att hämta dom röda västarna som hängde på en av krokarna. När jag kom tillbaka hade dom redan ställt upp sig i position så det var enkelt att dela ut dom. Med visselpipan som hängde runt halsen blåste jag igång matchen, det märktes att alla i laget var jämnbra för matchen slutade lika efter en halvtimmes spelande.

- Ett varv runt planen sen får ni sluta! ropade jag högt och tydligt för att alla skulle höra. Dom nickade och satte fart runt planen och inte långt efter var dom tillbaka där dom starta.

- Häng västarna ordentligt på stolen nu så ses vi nästa träning! sa jag och log stort och stolt. Dom alla hälsade hejdå och gick till sina föräldrar förutom en pojke som satt kvar i gräset och drog loss några grässtrån. På vägen fram till honom tog jag en upp en boll och gick fram till honom.

- Ska vi träna? frågade jag, Ossian log stort och nickade. Vi hann passa ett bra tag innan Ogge kom på sin moppe. Han vinkade och hejade på oss båda men tog sen Ossian under armen. Han skrattade och skrek medans Ogge kittlade han. När han tillslut släppte ner Ossian gick han fram och placerade en kyss på mina läppar. Ossian kollade äcklat på oss innan han kallade bort.

- Vad blir det för mat mamma? ropade jag när jag kom in i lägenheten efter träningen. Vi hade stannat kvar på planen ett tag till och spelade alla tre innan vi trängde ihop oss och Ogge skjutsade hem mig.

- Pasta och köttbullar, hoppas det duger för damen, svarade mamma, ett skratt lämnade mina läppar innan jag slog mig ner vid bordet och högg in på maten som var framdukad. För att inte vara en oförskämd dotter hjälpte jag till och plockade av bordet och ställde in i diskmaskinen innan jag tog en lång och välbehövlig dusch. Elin hade inte hört av sig på hela dagen så jag antog att det gick bra med Oscar, eller jag hoppades i alla fall det. Mina tankar avbröts av att min telefon plingade till och visade att ett sms hade trillat in - från Ogge.

"Hej finis! Gör du nått speciellt imorgon? Tänkte om vi skulle hitta på nått? <3"

"Hej! nej det gör jag inte så det kan vi :) <3"

Han svara enkelt att han skulle hämta mig vid två innan jag föll in i en djup sömn, morgonen efter vaknade jag upp med ett ryck som ledde till att jag ramlade ur sängen. Några svordommar hann mumlas innan jag reste mig upp och syrde mina steg mot köket. Frukosten blev en standard frukost och sen var det en sak kvar, val av kläder. Flera olika outfits landade på sängen och alla hann nog provas minst tre gånger innan jag beslutade att ta ett par svarta högmidjade short och en vit croptop. Håret hamnade efter många om och men i en hög tofs och sminket fick bli bara lite mascara. Klockan hann bli halv två eftersom att alla om och men tog så lång tid. Paniken steg inom mig och fjärilarna i magen flög hejvilt, inte en enda tugga av mackan gick att få ner. Klockan bokstavligen sprang iväg och blev fem i två och ett dubbelplingande hördes från dörren. Mina fötter landade i mina vita sneakers innan jag tog plånboken och öppnade dörren där ogge stod med ett stort leende. Hans armar omfamnade mig i en stor kram och vi gick hand i hand ut till hans moppe som stod parkerad precis utanför porten. Hela vägen försökte jag få han att berätta vart vi skulle men varje gång svarade han att det skulle vara en överraskning. När han tillslut stannade moppen var vi vid ett litet berg med klippor som hade utsikt över vattnet, det var drömlikt.

- Ogge det är jätte vackert, sa jag. Han tog mina händer i hans och kollade mig i ögonen.

- Du är vacker, svarade han och hans läppar närmades mina och möttes tillslut i en perfekt kyss. När dom tillslut lämnade varann tog ett stort leende plats på mina läppar.

- Jag tog med lite fika. Hoppas du gillar jordgubbar och choklad, sa han. Ivrigt nickade jag på huvudet och ogge började skratta.

Ogges perspektiv:

Hon var så fin när hon diskret försökte proppa in jordgubbe efter jordgubbe. Jag skulle precis ta upp en när hennes hand nuddade vid min, tusen fjärilar satte fart och flög hejvilt runt i magen. Hon drog direkt bort den så jag tog upp en förde mot hennes mun, glatt öppnade hon den och gav den inträde till hennes mun. Vi skrattade och matade varann med dom istället för oss själva. När halva lådan var slut reste jag mig upp och drog med henne, en lugn låt spelades från min telefon och vi började dansa. Ingen av oss var egentligen bra på pardans men det var roligt. När vi båda hade dansat runt och Jordgubbarna var slut hade börjat dragit sig mot kvällen. Matilda hade somnat mellan mina ben med huvudet mot mitt bröst, och små lätta snakningar hördes då och då. Jag gillar den här tjejen så galet mycket.

Goood game player - The Fooo fanfictionWhere stories live. Discover now