Kapitel 12 - backstage

11.3K 192 25
                                    

Oscars perspektiv:
Vad gjorde hon här? Varför stod hon längst fram och varför tittade hon så ledset på mig? Tårarna brände bakom ögonlocken när vi satt i soffan i logen bakom scenen. Alla killarna var helt utmattade efter alla intervjuer som vi hade haft alldeles precis efter vi hade gått av scenen efter vår första egna konsert någonsin. Jag kunde inte ta in alla mina känslor över hur jag egentligen kände efter den här konserten eftersom mina tankar endast låg på en person, Elin. Hon hade varit här på plats och sett oss uppträda vilket jag faktiskt aldrig hade trott att hon skulle göra, inte efter hur hon hade sågat oss i somras. Fast det var klart, hon visste inte att jag var en av dem som var med i just det bandet som hon sågade mitt framför ögonen på mig.

Hur kunde jag vara en sådan idiot att fega ur när jag skulle berätta om att jag och killarna hade ett band som växte med en väldigt snabb takt? Hur kunde jag få för mig att säga till den finaste tjejen jag någonsin mött att det vi hade inte skulle funka? Det var klart att det skulle funka men det var bara jag som var rädd att hon skulle bli sårad om hon fick veta om bandet i efterhand. Just då var jag rädd att hon skulle lämna mig på grund av det, på grund av att hon inte visste att i just mitt "pojkvänspaket" så medföljde det en del andra tjejer - fans och mycket tid i rampljuset.

- Såg ni henne? frågade jag från ingenstans. Killarna vaknade till liv ur deras trans de var i och tittade fundersamt på mig.

- Elin stod allra längst mot kravallstaketet precis framme vid scenen, eller visst var det henne du syftade på? svarade Omar frågandes. Jag nickade långsamt mot honom och bet mig i kinden för att behålla någon slags fasad jag dragit på för att vara så känslolös som det bara gick.

- Tjejen bredvid henne i brunt hår var den där snygga tjejen från fotbollsplanen här om veckan! De verkade vara kompisar för de höll handen genom hela konserten såg jag, sa Ogge drömmande. Felix knuffade retsamt i hans sida och gav honom ett flin. Mina tankar började snurra igen, kanske var den där tjejen hon höll handen med hennes flickvän. Elin hade förklarat klart och tydligt för mig att hon inte var säker på hennes läggning och att många av hennes vänner hade förklarat för henne att det kunde vara så att hon var bisexuell eller helt enkelt homosexuell. Att hon var homosexuell var jag ganska säker på att hon inte var eftersom hon hade velat ingå ett förhållande tillsammans med mig och till och med velat ta förhållandet till en aningen högre nivå då vi hade haft sex med varandra. Fast eftersom jag inte varit i hennes liv sedan sommaren så visste jag inte om hon hade kommit ut ur garderoben som hon kunde ha gjort. Hon kanske insåg att efter vårt förhållande så var inte killar någonting att ha.

- Varför var hon här och med vilka? frågade jag känslolöst.

- Hon var här med hennes vänner som stod till vänster om henne på konserten, svarade Felix som låg halvt utslagen i en av fåtöljerna.

- Hur vet du att det var hennes vänner? slängde jag ur mig och tittade irriterat på honom. Han bara skrattade och förklarade för mig att han och Elin fortfarande höll kontakt med varandra. Enligt honom så hade han varit till bra hjälp nu när hon mådde som sämst men på vilket sätt han hade varit till hjälp fick jag inga konkretare detaljer på. Det första som kom upp i mitt huvud var att de två hade varit intima med varandra men ärligt så var inte Felix en sådan person som skulle svika mig på ett sådant sätt. Om han skulle ha velat komma henne nära och kanske till och med skapa några band med henne så skulle han ha frågat innan så att jag också var okej med det.

- Okej du kanske har hjälpt henne men du ger fan i att ens tänka på att komma mellan hennes ben, du ger dig fan i att ens försöka få henne på fall för hon är min, bara min, snäste jag. Vart orden kom ifrån var ett mysterium, det var inte meningen att de skulle komma ut på sådant sätt. Det var egentligen tänkt att jag skulle säga något vänligt, ett tack för att han hade varit snäll mot henne.

- Du behöver ju inte bli sur för det där. Elin är min vän och det har hon varit enda sedan du fick oss alla att lära känna henne och jag skulle aldrig sjunka så lågt att ens tänka på att närma mig hennes privata delar då jag vet om ert förflutna. Vänner gör inte så mot varandra, svarade Felix och skakade på huvudet på mig. Jag fick nu direkt dåligt samvete över att jag hade skällt ut honom som jag gjort. Han var inte värd en sådan utskällning som jag precis gett honom.

- Förlåt, det var inte meningen att ta ut all min ilska över dig. Jag blir bara så frustrerad av att veta att den finaste tjejen på den här planeten just nu kunde ha suttit här tillsammans med oss och varit stolt över det vi, jag precis hade gjort. Att veta att den tjejen som jag har gått runt och älskat enda sedan jag den dagen då jag lärde känna henne på djupet inte längre är min och aldrig kommer att vara det igen. Jag är inte värd henne, jag är inte ens värd att hon tar emot min ursäkt, sa jag och lät en tår rinna ner över min kind.

- Det där var djupt Oscar men du vet att vi är med dig och att vi alltid står på din sida, sa Ogge och klappade mig över ryggen.

- Tack, du och ni andra är helt klart bäst, svarade jag och gav dem alla ett brett leende.

- Du, nu glömmer vi det här och fokuserar framåt. I morgon har vi signering i Göteborg och där kommer vi få träffa massor med snälla människor som uppskattar det vi gör och efter det så kommer du vara riktigt lycklig precis som i onsdags då vi hade signering, sa Omar och log.

- Vi gör så! svarade jag och gav dem alla ett besvarande leende. Bakom det där leendet jag gav dem fanns inget annat än ledsamhet, jag var ledsen och kände inget annat än ånger över allt. Jag skulle lätt kunna ge upp min karriär för att få tillbaks henne i mitt liv.

Goood game player - The Fooo fanfictionDär berättelser lever. Upptäck nu