Kapitel 1 - ny stad, nytt hem

17.2K 284 36
                                    

- AJ SOM FAN! skrek jag högt. Min mamma hade råkat tappa en av de tunga flyttlådorna på min fot och det gjorde så ont att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Jag slängde en sur blick på mamma och satte mig sedan i soffan som redan var inburen i vår nya lägenhet. Tidigare hade jag bott några mil utanför Kungsbacka tillsammans med min mamma, pappa och mina två bröder men mina föräldrar bestämde sig helt plötsligt för att skiljas och då bestämde mamma sig för att flytta hit till Stockholm. Hon hade sina rötter här uppe och ville därför flytta tillbaks hit igen. Jag hade ett svårt val när det gällde att välja vilken av mina föräldrar jag skulle bo hos, antingen fick jag stanna kvar i det lilla samhället utanför Kungsbacka med alla mina kompisar eller så fick jag flytta med min mamma och börja om på nytt. I alla tider hade jag tyckt om båda mina föräldrar och det var ingen av dem jag tyckte om mer än den andre men jag valde tillsist min mamma eftersom jag visste att hon skulle bli lite besviken om hon inte fick med sig någon av oss tre barn. Mina bröder hade direkt valt att bo kvar med pappa eftersom de båda var så pass stora att de klarade sig själva och för att de nog var lite mer pappas söner än mammas. Min yngre bror Maximilian var född år 1998 i december och alltså var han ett år yngre än mig som var född 1997 i januari. Min andra bror, Marcus, var två år äldre än mig och skulle det här året gå ut gymnasiet så han kände nog att det inte riktigt var läge för att flytta iväg till Stockholm när han ändå skulle ta studenten.

- Hur gick det med foten Matilda? frågade mamma och gav mig ett snett leende. Jag ryckte på axlarna och slet av mig min strumpa för att kolla om foten hade ändrat färg eller bara såg aningen uppsvullen ut men det gjorde den inte som tur var. Försiktigt trädde jag på strumpan på foten igen och ställde mig upp i ett långsamt tempo. Tidigare hade jag varit med om värre smällar eftersom jag hade spelat fotboll med ett lag som hade vunnit Gothia tre år på rad. Jag kunde inte direkt påstå att jag var bäst i laget för det var jag verkligen inte då det fanns flera andra spelare som var mycket bättre än vad jag var men om man jämförde mig med spelare från något annat lag så kunde man säga att jag i alla fall var bättre än medel.

- Det gick bra mamma, kom så fortsätter vi att bära kartongerna, svarade jag och gick ut i trapphuset. Jag mötte en tjej som såg ut att vara i min ålder när jag sprang nerför trapporna och ut i det halvtrista vädret som bestod av regn och blask. Det hade aldrig blivit någon riktig vinter det här året men det spelade mig ingen roll egentligen. Jag hatade vinter, snö och speciellt tjejer som gick runt i deras fula uggs dag ut och dag in så det var lika bra att det regnade. I flyttbilen som mamma hade hyrt inför flytten så stod de allra sista kartongerna med grejer kvar. På dem stod det "MATILDA" med stora bokstäver över hela lådan vilket betydde att de skulle in på mitt rum. Jag tog den lättaste av kartongerna i mina armar och lyfte dem bort mot ingången till huset. Direkt när jag kom in genom dörren krockade jag in i tjejen som jag mött för inte alltför länge sedan i trapphuset.

- Satan! utbrast jag till när kartongen hamnade på min andra fot. Tjejen i dörren gav mig ett ursäktande leende och sprang sedan raka vägen iväg. Riktigt trevligt bemötande, eller inte. Lite smått irriterat pockade jag upp kartongen igen och bar upp den för trapporna och in i vår lilla lägenhet. Det var en fyrarummare men mer behövde vi egentligen inte när vi bara var två personer som skulle bo tillsammans här. Min mamma och jag hade valt en liten lägenhet en bit bort från centrala stan då hyrorna här var lägre för att vi skulle kunna unna oss mer restaurangbesök och resor. Själv hade jag absolut inget emot att bo i en lägenhet utan jag tyckte bara att det verkade mysigt. Om det skulle vara så att jag hade kompisar över på besök eller som sov över här så visste jag att mamma inte stördes av det eftersom att hon bara tyckte att det var trevligt när det hände mycket. Hon sov för övrigt med öronproppar i öronen för att inte störas av mig, det hade hon alltid gjort, till och med när hon bodde tillsammans med pappa.

Goood game player - The Fooo fanfictionWhere stories live. Discover now