Kapitel 46 - konstiga vibbar

7.5K 181 33
                                    

Matildas perspektiv:
Sommarlov var skönt och de senaste dagarna hade jag inte gjort egentligen någonting. Elin och jag hade träffats som hastigast då hon hade fullt upp med annat. Hon pratade om att hon hade varit med någon Julia från hennes förra skola och sedan hade hon träffat Omar i smyg hade jag fått hört från honom. Det var ganska ensamt utan henne eftersom jag egentligen hade så många andra jag var riktigt bra kompis med här än. De som gick i min skola var jag enbart vän med i skolan och inte utanför, mina så kallade foooervänner hade lämnat min sida för väldigt längesedan och det var mitt fel. Jag hade bara helt plötsligt slutat prata med dem utan någon anledning, jag hade inte berättat hur läget låg till. Säkerligen hade de sett bilderna som var tagna på mig och Ogge, till och med jag hade sett dem.

"Jag är på väg till Stockholm med några kompisar som vill shoppa men inte jag. Det var längesedan vi träffades så jag tänkte kolla om du ville göra något, typ fika?/Caroline"

Jag läste meddelandet om och om igen. Caroline och jag hade inte heller pratat med varandra på ett tag men det var inte för att vi var osams eller sådant utan för att hon var på landet där det knappt fanns någon mottagning på mobilen. Vi hade aldrig varit riktigt bästa vänner men vi hade umgåtts mycket som mindre då vi hade husen bredvid varandra och gick i samma klass från sexårs till nian. Hon hade enda sedan vi var yngre känts mycket äldre än mig på något sätt eftersom hon nästan alltid umgicks med äldre personer. På skolan så var hon alltid med de äldre gängen och på mellanstadiet hände det ofta att hon gick på högstadieelevernas fester där de serverade alkohol. På mellanstadiet så hade man bara löjliga discon med inträde för en tjuga där man kunde köpa coca cola som alla blev "full" på för tio kronor och lyssna på sean banans skaka rumpa samt Justin Biebers baby.

"Självklart! Jag har ändå inget vettigt för mig. Vilken tid och vart?"

"Vid 13:20 på Sergels torg?"

"Låter bra för mig! Vi ses då."

När klockan var tjugo över ett så kom jag ut springandes från T-centralen. Ganska direkt såg jag en aningen förvirrad Caroline stå mitt på torget väntandes på mig. Senast jag såg henne så hade hon brunt långt hår men det var nu färgat i en glansig röd ton, det såg nästan lite tecknat ut. Jag sprang så gott som det gick fram till henne med mitt fortfarande onda knä och omfamnade henne i en lång varm kram. Genast satte hon igång att prata med mig om vad som hade hänt den senaste tiden, det senaste skvallret i det lilla samhället jag hade bott i - som hon fortfarande bodde i. Vi styrde våra steg in på ett fik i närheten där vi beställde oss varsin frappe innan vi satte oss ner vid ett bord. Min blick fastnade genast på ett par längst ned i vänstra hörnet, det såg precis ut som att det var Elin och Omar. Ingen av dem verkade märka av oss när vi satte oss ner vid ett bord i närheten av dem. Lite då och då sneglade jag på dem, tjejen - Elin hade lagt upp sina händer på bordet och de var knäppta över kaffekoppen som hon hade framför sig. Omar som satt mittemot lade sina händer på hennes och smekte dem försiktigt med hans tummar. Efter en stund tog han upp dem i ett grepp och placerade hans läppar mot hennes knogar. Vad höll dem på med egentligen?

- Matilda lyssnar du på vad jag säger eller? frågade Caroline. Jag nickade långsamt och försökte att intressera mig av det hon hade att säga. Inte för att det var så lätt då min bästa vän som var i ett förhållande satt med hennes pojkväns bästa vän inne på ett fik inne i stan och lät honom att röra vid henne på det viset som han gjorde.

- Du vet Pedrus, hans som bor tre hus från Suzanna? Han fick ihop det med en ett år äldre kille på en fest förra helvgen! De stod och grovhånglade hela kvällen. Du skulle ha sett Paulines min när hon mötte honom eftersom de dagen innan hade legat med varandra och hon var såååå förälskad i honom. Jo och sedan så har vi Minnah hon kom också ut ur garderoben fast som bisexuell, hon tänder alltså på både tjejer och killar, fatta vad äckligt ändå! sade hon med en äcklad min. Det var väl inget speciellt med att en kille gillade en kille eller att en tjej gillade en tjej, det var fortfarande kärlek och ska accepteras på samma sätt som om en tjej gillar en kille eller tvärt om.

Goood game player - The Fooo fanfictionWhere stories live. Discover now