KIZ MI? ERKEK Mİ?

541 33 5
                                    

YENİ BÖLÜM İLE KARŞINIZDAYIM...

İYİ OKUMALAR


Bir mucize olmalıydı ve oldu. Ayladır beni huzursuz eden olay ortadan kaybolup gitti. Çünkü sonunda başarmıştık. Evet bir sıkıntımız daha vardı ancak bunu bebek olduktan sonra kapatabilirdik elbette. Artık aşamayacağımız hiç bir problem kalmadı. Evimizin içinde bir sağa bir sola koşturan minik bir bebeğimiz olacaktı. Ömür saatlerdir evin içinde bir sağa bir sola giderek heyecanını bastırmaya çalışsa da başarılı olamıyordu açıkçası ikimizde aynı durumdaydık. İlk seferinde bizden habersiz bu dünya dan gitse de bu defa farklıydı, güzeldi ve duygu yüklüydü. Küçük bir bebek... İkimizin bir parçası, sevdiğim kadının karnında büyüyecek, doğucak ve bir süre sonra bana "Baba" diyecek yıllarca benim ağzımdan tükürürcesine çıkan kelimeyi sevgi dolu bir şekilde söyleyecek ve ben onu beni büyüten adamın tersine sevgi ve huzur dolu bir ortamda büyümesini sağlayacağım and olsun bunu yapacağım.

"Sence cinsiyeti ne olucak Çağın?"

"Çağın duymuyor musun beni sen?"

"Çağınnn!!!"

"Efendim hayatım. Ne demiştin?"

Ömür gözlerini kısıp kocasının asılan yüzüne baktı dolu olan gözlerinden yaşlar akmaya hazırdı bir damla süzülüp yanağına düştüğünde "Sen bu bebeği istemiyor musun sorusunu sormamak için kendimi zor tutuyorum."

Çağın yaptığı hatayı fark ettiği an pişman oldu geçmişi düşünüp sinirlenmişti ve Ömür farklı bir yere sürmüştü olayı hemen toparlaması gerekti.

"Bebeğim sadece içimden ona çok iyi bir baba olacağıma dair kendi kendime yemin ediyordum inan bana hayatım boyunca istediğim ve hayatımdaki kadının bana verdiği bu bebeği istememem söz konusu bile değil. Onu o kadar istiyorum ki sana bunu kelimeler ile ifade etmem mümkün değil. ona doğru şekilde baba olup beni büyüten adamın gittiği yerde daha fazla acı çekmesini istiyorum. Çünkü baba olmak demek nedir öğrenip uygulamak istiyorum." boynuma dolanan kollardan doğru olanı yaptığımı anladım.

Burnunu çekip "Sen hayatımda görüp görebileceğim en güzel baba olacaksın eminim ve tabi ki bende anne." kafasını boynuma gömüp usul usul nefes alırken mırıldandı "Aile büyükleri olmadan büyüyecek sence bu eksiği nasıl kapatırız? Anneanne, dedesi olmayacak."

"Çok ince düşüncelisin Ömür ama dünyadaki ilk dedesiz bebek olmayacak hem Nur Anneler o boşluğu seve seve kapatırlar." başını birden boynumdan kaldırıp "Haklısın az önce sorduğum soruya cevap verir misin peki?"

"Hmm kız mı erkek mi?" cinsiyetinin bir önemi yoktu benim için sadece sağlıklı bir birey olarak doğsun yeterli.

"Sağlıklı olsun gerisi önemli değil hayatım ikinizin sağlıklı bir şekilde hastaneden ayrılmanızı istiyorum sadece. Ama şu anda bunları düşünmemize gerek yok çünkü önümüz de daha neredeyse 8 ayımız var ve eminim bu uzun zaman aralığında en güzel şekilde düşünüp güzel kararlar alabiliriz değil mi?"

..............................................................................................................................................................

Ertesi sabah Çağın uyandığında gün neredeyse yeni aydınlanıyordu fakat yatağın diğer tarafında bir soğuklu hissetti evet Ömür yanında yoktu. Hızlı bir şekilde yataktan kalkıp odanın diğer bölümlerine baktı fakat yoktu. Koşarak merdivenleri inerken salondan gelen televizyon sesinin duyunca derin bir nefes alarak "Ohh!!" dedi. Kahve kokusunu takip edip mutfaktan kendine bir kahve alırken içerden sabah haberlerinin sesi geliyordu. Kahve kupasıyla salona geçerken sesler netleşti:

AŞKIN GÖRÜNMEYEN YÜZÜHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin