Bölüm 28

100K 5.6K 1.2K
                                    

İnstagram: pembekalemhikayeleri

Keyifli Okumalar. ❤️

*****

Bölüm Şarkısı: Glee - Listen To Your Heart. Görselde Türkçe altyazı var, mutlaka dinleyin.❤️

***

Orhun, Mehmet'in uzattığı elini sıkarken yüzünde şaşkın bir gülümseme vardı. "Ben evli olduğunuzu bilmiyordum, tebrik ederim" derken sesi içten bir şekilde çıkmıştı. Ne var ki Mehmet için bu yeterli değildi, Ceren'in burada çalışmasını asla istemiyordu. Ceren'e gülümseyen bir bakış atıp, karşısındaki adama yüzündeki sert ifadeyi bozmadan yeniden döndü. "Umarım karımı ilk günden fazla çalıştırmazsın". Sesi bunun bir rica değil, uyarı olduğunu fazlaca belli ediyordu.

Adam tedirgin bir gülümsemeyle önce Ceren'e sonra Mehmet'e baktı. "İlk gün sadece burada yapacağı işi, ayarlaması gereken düzenlemeleri konuşuruz. En geç öğleden sonra saat üçte işimiz biter"

"Çok iyi, o zaman saat üçte ben onu almaya gelirim"

Mehmet ona hayretle bakan kadına gülümseyip, yanağına bir öpücük bıraktı. "Kolay gelsin hayatım, öğleden sonrayı iple çekeceğim". Genç kız ona daha fazla şok içinde bakarken adam yeniden Orhun'un elini sıktı. "Kolay gelsin, görüşürüz"

Mehmet yanlarından ayrılırken Orhun Ceren'e yaklaşıp "Sen ne zaman evlendin yahu?" diye sordu. "Hem de Mehmet Öztekin ile!"

Genç kız bakışlarını zorlukla adamdan ayırdı. Orhun'a bakınca onun şaşkın ifadesini gördü, kendisi de en az onun kadar şaşkındı. Adama ne açıklama yapacağını bile bilmiyordu. Aceleyle "Aniden oldu!" dedi. "Hemen evlenmeye karar verdik". Yalan da söylemiyordu, evlilikleri acele verilmiş bir karardı ama Ceren bundan hiç pişman olmamıştı.

Adam hayretle omuz silkti. "Sizin bileceğiniz iş. Ben sadece çok şaşırdım. Kusura bakma, tebrik de edemedim"

"Çok normal, aniden öğrendin"

Orhun kıza içten bir şekilde gülümseyip "Şimdi tebrik ederim" dedi.

Genç kız belli belirsiz bir gülüşle "Teşekkür ederim" dedi. Bir ay sonra bitecek bir evliliğin tebriğini kabul etmek saçma geliyordu. Mehmet'in neden bu şekilde davrandığını anlayamıyordu. Elbette aklına gelen bazı şeyler vardı fakat Mehmet ona açık olmadığı için genç kız bunlardan emin olamıyordu.

"Hadi gel sana önce mutfağımızı göstereyim"

Ceren Orhun'un sesiyle puslu düşüncelerinden çıkarken onun kendisi için açtığı yoldan yürümeye başladı. Aklındakileri Mehmet'e sormasının zamanın geldi de geçiyordu bile. Planlarını saat üçe erteleyerek derin bir nefes alıp, yeni işinde mutlu olmaya çalıştı.

***

Mehmet odasına girdiğinde kapıyı sanki ondan birinden öç alırmış gibi sertçe kapatıp masasına ilerledi. Ceren'i Orhun'la birlikte o restaurantta bıraktığından beri sakin değildi. Yolda işe gelirken neredeyse iki kaza tehlikesi atlatmıştı ve bunlar bile onu sakinleştirememişti. Sağ elini başına götürüp baş ve işaret parmaklarını şakaklarına bastırdı. Hala sakin değildi ve sakinleşecek gibi görünmüyordu. Ceren'i oradan uzaklaştıramamak onu delirtiyordu. Genç kız ona hep bahanelerle geliyor ve konuyu kapatıyordu. Kendi açısından haklı olduğu için Mehmet üzerine de gidemiyordu. Genç adam önündeki ajandaya bakarken aniden aklına gelen fikirle yerinden doğrularak kahkaha attı. Masasındaki sabit telefonu eline alarak ezberinde olan numarayı tuşladı. Telefonu kulağına dayayıp yeniden arkasına yaslandı.

KALBİMİN SAHİBİ / Davetsiz Aşklar ~ 2Where stories live. Discover now