Bölüm 2

92.9K 4.8K 352
                                    

Medya: Mehmet ❤️

Tüm yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Keyifli okumalar ❤️

***

AMERİKA / 2011

"Aslında Vegas dediğin bir çöl. Buraya eğlenceli mekanlar, kumarhaneler, oteller yapılınca adı eğlence merkezi olmuş ama hala çöl havası var. Sen de fark etmişsindir; gündüzleri çok sıcak, geceleri de çok soğuk oluyor. Geceleri balkona çıkma bence, bir rüzgar alıp seni götürebilir"

Mehmet gülümseyerek zaten bildiği şeyleri genç kızın ağzından dinledi. Ceren'in anlatırken ki ifadesi genç adamı farklı yerlere götürmüştü. Kalbinde ona karşı bir his vardı, baktıkça bakmak, sabaha kadar onu dinlemek istiyordu. O yüzden hiçbir şey bilmiyormuş gibi yapıp, onu dinleyecekti. Genç kıza takılarak "Bu bedeni rüzgarın kaldırması sence de zor değil mi?" diye sordu.

Ceren kaşlarını kaldırıp onun gibi alayla ona baktı. "Güçlü bir rüzgara meydan mı okuyorsun?"

"Kaybetmeyi sevmem diyelim"

Ceren kahkaha atıp "Sen yine de rüzgara karşı savaşma don kişot" deyip yeniden kaldırımda yürümeye devam etti. Eliyle bir oteli daha gösterip "İşte şurası da gördüğümüz zilyonuncu otel" dedi. Sonra da Mehmet'e dönüp muzipçe sırıtarak "Galiba Vegas'ın otelleri meşhur" diye takıldı.

"Ben kumarhaneleri diye biliyordum ama?"

Ceren "Ama oralara gitmiyoruz tabi" derken gözleri arkadaki otobüse takıldı. Uzun, eski, sarı otobüsün önünde kocaman harflerde 'Los Angeles' yazıyordu. Durağa yanaşan otobüse yanındaki uzun kuyruktan sırasıyla insanlar biniyordu. Aklına gelen fikirle yüzüne geniş bir gülümseme yerleştirip "Mehmet sana bir teklifim var" dedi.

Mehmet genç kızın bakışlarını takip ederek otobüse baktı. Otobüsün teklifle alakasını çözememişti. Merakla "Nedir?" diye sordu.

Ceren gülerek "Madem gezmek istedin, o zaman Los Angeles'a gidiyoruz. Gece geri döneriz" dedikten sonra Mehmet'in elini aniden tutup onu peşi sıra otobüse sürükledi. Otobüsün önüne gelince adamdan aniden elini çekti. Heyecanla ne yaptığının farkına varmamıştı ama şimdi o anın utancını yaşıyordu. İyi de neden yabancı bir elin eline değmesinden ürkmemişti ki? Mehmet ona kararsızca bakarken konuyu kapatarak "E kabul ediyor musun?" diye sordu. "Benimle meleklerin şehrine muhteşem bir yolculuğa var mısın?"

Genç adam kızın yüzüne baktı. Genç kız ona ümitle bakarken, o da onun ne kadar güzel ve hayat verici olduğunu düşünüyordu. Uzun zamandır ilk defa yaşıyor gibi hissediyordu. Ve o ona bağlanan bu hayat borusunu kesmeyecekti. Aynı şekilde gülümsemesine karşılık verip "Seninle muhteşem bir yolculuğu varım" dedi. O an verdiği en doğru kararın bu olduğunu düşünüyordu.

***

TÜRKİYE / 2016

Uçak inişe geçmeye hazırlanırken Yusuf da patronuna haber vermek için içeri girdi. Patronu Mehmet Öztekin koltuklardan birinde bacak bacak üzerine atmış oturuyordu. Elinde incelediği bir dosya vardı. Okuma gözlüklerini taktığına bakılırsa elindeki dosya önem gerektiren bir dosyaydı. Patronunun yanına yaklaşınca Mehmet elindeki dosyadan başını kaldırıp gözlerini Yusuf'a dikti.

KALBİMİN SAHİBİ / Davetsiz Aşklar ~ 2Where stories live. Discover now