Bölüm 26

93.6K 5.4K 806
                                    


İnstagram: pembekalemhikayeleri

***

Bölüm Şarkısı: Broken; tam da Mehmet'i anlatıyor. ❣️

**

Keyifli Okumalar. ❤️

*****

Genç kız yatakta sürüklenerek geri geriye gidip "Hiç..." dedi. "Hiçbir şey söylemeyeceğim"

Mehmet dikkatle yüzüne baktı. "Yani işi kabul etmeyeceksin?"

Ceren derin bir nefes alıp adamın gözlerine içtenlikle bakarak "Bilmiyorum" dedi. Omuz silkip konuşmasına devam etti. "Orhun işimi devam ettirebilmem için bir teklif yaptı ve benim gibi işsiz biri işin bu bir nimet". Durakladı adamın gözlerine bir mana arar gibi baktı. "Ee.. yakında boşanıyoruz ve ben senin evinde daha fazla kalamam. Kendime bir hayat kurmam lazım. Bunun da ilk adımı bir iş bulmak olacak"

Mehmet öfkeyle dişlerini sıktı. "O adamın sana karşı hisleri var!"

"Sen öyle sanıyorsun. Onun huyu öyle ama profesyonel bir işe başladığımızda eminim beni asla rahatsız etmeyecektir"

Adam rahatsız olarak başını geriye attı. Saçlarını eliyle dağıtarak sakinleşmeye çalıştı ama başaramadı. Kıza yeniden bakışlarını çevirip kendini tutamayarak "Bir erkeğe bu konularda güvenemezsin" dedi.

Genç kız adama bakıp hafifçe tebessüm etti. "Biliyorum ama bunları düşünerek işsiz kalamam. Hem zaten ben bekar bir kadın olacağım yakında. Ayrıca kimse evli olduğumu bile bilmiyor"

Ceren'in sürekli yakında bekar olacağını söylemesi Mehmet'in canını fazla sıkmaya başladı. "Bekar olana kadar o adamın yanında çalışamazsın. Ancak bekar olunca çalışabilirsin. Ben eşimin onun yanında çalışmasını istemiyorum"

Genç kız şaşkınlıkla adama baktı. Ardından alayla gülerek "Mağara adamlığının kaçıncı seviyesi bu?" diye sordu. "Birazdan ya benimsin ya kara toprağın diyecek gibi duruyorsun. Hayır yani evime boşanma celbi gönderdiğini bilmesem, senin karısından ayrılmak istemeyen aşık bir koca olduğunu düşünürdüm"

"Ben onu boş bir anımda söyledim"

Ceren şaşkınlıkla adamın derin mavi gözlerine bakakaldı. "Neyi söyledin?"

Mehmet bakışlarını ondan bu kez kaçırmadı. Gözlerine bakarak "Selim'e davayı açmasını bir anlık sinirle söyledim" dedi. "Amacım asla senin evine mahkeme celbi göndermek değildi"

Kız hayal kırıklığıyla bakışlarını yere eğdi. "Anladım ama buna pişman olmana gerek yok. Ben boşansak da aileme bir zamanlar evli olduğumuzu söyleyecektim"

Adam kızın onu yanlış anladığını fark edince kızın kolunu tutup "Ceren.." deyince Ceren aniden yataktan kalktı. Kolunu bir anda Mehmet'in elinin arasından çekince sürtünmeden dolayı canı yandı ama bunu umursamayacak kadar kalbi acıyordu. Mehmet'e arkasını dönüp "Ben banyoya giriyorum" dedikten sonra hızla odanın diğer ucundaki banyoya girdi. İçeriye girince kapıyı ardından kapatıp kilitledi. Akan gözyaşlarına engel olmadan ağlamaya başladı. Sessiz sessiz ağlıyordu. Kendi kendine fısıldayarak konuşup "Madem benden bu kadar boşanmak istiyorsun, neden beni öpüyorsun!" diye isyan ederek fısıldadı. "Neden beni ümitlendiriyorsun! Neden beni kendine daha fazla bağlıyorsun! Benim sensiz öldüğümü görmüyor musun!"

Genç kız bir süre daha sessizce ağladı. Ağlaması dinince küvete doğru yürüyüp içinden önce dün gece bıraktığı yastık ve pikeyi çıkardı. Küvetin içine girip ılık bir duş aldıktan sonra üzerine kapı arkasında asılı duran bornozu giyindi. Saçlarını el havlusuyla kuruladıktan sonra tarayıp banyodan çıktı.

KALBİMİN SAHİBİ / Davetsiz Aşklar ~ 2Where stories live. Discover now