43. kapitola - Sestra

1.4K 109 3
                                    

Kristen
Seděla jsem na křesle a sepisovala vše, co bude potřeba na Samuelův pohřeb. Podle dopisu, který jsem našla, jsem napsala seznam hostů. Všechno jsou to jeho přátelé, rodina a pro něj důležití vlkodlaci. Otec se nabídl, že mi pomůže a tak se ujal věcí, které já bych nezvládla, jako zaopatřit tělo nebo sepsat a rozeslat parte. Já jsem na starosti měla zorganizovat celý pohřeb, smuteční hostinu a jeho průběh.
Z přemýšlení mě vyrušily až příchozí kroky. Zvedla jsem hlavu od toho počkrkaného listu a sledovala Adriana, jak rozpačitě postává u dveří. Když si všiml, že ho sleduju, beze slova se posadil na protější sedačku. Jen tak jsme se mlčky pozorovali, než konečně promluvil:
,,Já... měl bych dvě otázky.''
,,Tak se ptej.'' vyzvala jsem ho.
,,Víš, kromě Willa mám ještě sestru. Ta se za námi chce přijet podívat a chce vidět i místo, kde bydlím.''
,,Takže po mně chceš svolení, že do tohoto domu může tvá sestra?''
,,Ehm... jo.''
,,Tak dobře. Mně to nevadí. A ta druhá otázka?''
,,No... víš...'' soukal ze sebe. Pak se zhluboka nadech a vychrlil: ,,Nemohla bys na tu chvilku hrát mou holku?''
,,Coo?'' vykulila jsem na něj překvapeně oči.
,,Ne, zapomeň na to, blbý nápad. Ty jsi hlavně můj vůdce smečky a vůbec jsem se neměl ptát.'' omlouval se okamžitě Adrian.
,,Počkej! Zadrž! Tak zaprvé, já nechci abyste mě brali jako svého vůdce. Sem především vaše kamarádka. A zadruhé, proč mám hrát tvou přítelkyni? Vždyť jsi říkal, že jsi na...''
,,To jsem, ale má sestra by to takhle nevzala. Ona je přísně proti gayům a lesbám. A už posledně, když mě navštívila měla zvláštní narážky, jako například: A to je zvláštní, že tu bydlíš s tolika kluky.''
,,Tak jestli je to takhle, tak ti ráda pomůžu.''
,,Vážně?'' podivil se Adrian.
,,Jo. A kdy to řekněme ostatním?''
,,Bude lepší, když se to dozví až poté, co sestra odjede.''
,,Vis, že se o dřív nebo později dozví?''
,,Vím, ale chci, aby to bylo co nejpozději.'' odvětil a odešel.

,,Už je tu!'' zavolal přes celý dům Adrian. Na štěrkovou cestu právě zastavovalo černé, úplně čisté a nablízkané auto.
,,Co je tady?'' zajímal se Leo.
,,Sestra.'' zařval a pelášil po schodech dolů. Sledovala, jak je Will už před domem a vítá se s mladou ženou. Černé vlasy měla sčesané do vysokého drdolu, na sobě dámské sako a v obličeji přísný výraz. Podle toho, co mi Adrian vyprávěl, to byla pětadvacetiletá holka, která bere život až moc vážně. Vystoupila jsem před dům a za mnou šlo zbytek smečky.
,,Vidím, že se smečka rozrostla o nové členy. Pro ty, kteří mě neznají, jsem Dolores.'' představila se a změřila si nás ostatní od hlavy až k patě.
,,Ráda tě poznávám. Jsem Julie.'' špitla kamarádka.
,,Ahoj. Dlouho jsme se neviděli. Tohle je Amber, moje přítelkyně.'' představil dívku Leo.
,,A co ty? Pořád jsi single?'' uchechtla se škodolibě Dory a podívala se na Adriana. Bylo vidět, že si hoch není vůbec jistý a tak tu zavládlo nepříjemné ticho.
,,Mimochodem, Dory-''
,,Dolores.'' opravila mě přísně a mírně naštvaně.
,,Promiň, Dolores. Ještě jsem se nepředstavila já. Jmenuji se Kristen. A jen pro tvou informaci, Adrian už single není.'' usmála jsem se a propletla své prsty s jeho. Cítila jsem na sobě překvapené pohledy všech ostatních. Měla jsem co dělat, abych se nerozesmála. Místo toho jsem se ještě k Adrianovi přivinula a on mě objal kolem pasu.
,,A kde máte vůdce smečky?'' přerušila ticho jeho sestra.
,,Tady.'' ozvala jsem se znovu. ,,Já jsem vůdce smečky.''
,,Vida. Asi jsem se v tobě spletla, bratříčku. Myslela jsem si, že na tolik nemáš. Popravdě jsem si začínala myslet, že jsi na kluky. Příjemně jsi mě překvapil.'' pochválila ho pyšně. ,,Ale stejně mi tu něco nesedí. Něco je tu špatně. Pořád mi vy dva k sobě nesedíte.'' zamyslela se a Adrian ještě zbledl. Pokud něco neudělám, tak to celé praskne a bude to v háji. Proto jsem se k němu naklonila a jen přitiskla své rty na jeho. Byl hodně překvapený, a než se vzpamatoval, odtáhla jsem se.
,,Je mi zima. Nemohli bychom jít dovnitř?'' zeptala se Dolores a spolu s ostatními vešla do domu.
,,Přesvědčily jsme ji?'' zeptala jsem se ho.
,,Co jsme mohli udělat víc?'' řekl a ruku v ruce jsme šli za ostatními dovnitř. Tam jsme se setkali s překvapenými výrazy ostatních, ale nikdo to nijak nekomentoval, za což jsem jim hodně vděčná.

S krví upíraWhere stories live. Discover now