23. kapitola - Co jsem zač?

1.8K 141 10
                                    

Adrian
Vyvalil jsem na Kristen oči. Co to sakra udělala? A hlavně jak? Hned potom, co začala zářit všemi všemi barvami, se k zemi skácala. Omdlela. Jakmile padla k zemi, přeměnila se do své lidské podoby.
Spolu s tím nováčkem jsme ji odnesly do její postele. Hned, když se zjistilo, že se s Kristen znají, mi byl nesympatický. Vím téměř jistě, že mezi nimi něco je. Už jenom z jejich pohledu. On se na ni díval skoro zamilovaně a stejně tak ona na něj.
Nakonec jsme se všichni ostatní členové smečky, samozřejmě i Fred, a zavládlo ticho.
,,Co si o tom myslíte?'' porušila ho tiše Amber. Nikdo jí však neodpověděl.
Já si však všimnul, že Samuel v ruce drží nějakou knížku. Než jsem se stačil zeptat, hodil ji na stůl. Do vzduchu se vzneslo trochu prachu, což, stejně jako nažloutlé stránky a ošuntělý přebal, značilo o velkém stáří knihy

Povídačky vlkodlaků a upírů

,,Povídačky? Vážně?'' podivil se Will.
,,Strana 39. Jen čti.'' řekl vůdce jen a bratr knihu otevřel na dané straně. Pak ji položil zpět na stůl a my ostatní se k ní nahrnuli, aby jsme si mohli článek přečíst všichni. Nemohl jsem si nevšimnout, že úplně na kraji stránky a jsou dopsané různé informace.

Potomkem krvavé noci i úplňku
Už několik staletí se mezi upíry i vlkodlaky povídá taková ne příliš srozumitelná povídka. Nebo je to předpověď budoucnosti? Jak moc se to může stát?
Jeden z nejstarších upírů, který byl zabit svým nástupcem na konci 19. století, tvrdil: ,,V naší rodině se věří, že jednou se narodí dítě ženě krvavé noci a muži úplňku. Možná mi nevěříte, ale jen posuďte sami. Nemyslíte si, že když už nás matka příroda stvořila, nedokázala by stvořit i něco takového? To, že se to ještě nikdy nestalo neznamená, že se to nikdy ani stát nemůže.''
Pátrali jsme proto dál, a našli jsme důkazy, že takový názor nezastává jen tento upír. Ve vlkodlačí rodině jsme narazily na ženu, která zase říká: ,,Než jsem se poznala s Robertem, mým manželem, byla jsem zasnoubená s jiným mužem. Upírem. Velmi jsme se milovali a proto věřím, že by se něco takového mohlo stát. Proč by se nemohlo narodit dítě z lůna upíra s otcem vlkodlakem, nebo vlkodlačici s otcem upírem? Jen proto, že se to někomu nepovede? Když se šestnáctileté holce nepovede přeměnit, i když se všichni ostatní přeměnili už roky před ní, vzdá to? Co když je jen opožděná? Kdybych všechno vzdávala jen proto, že se mi to jednou nepovede, neměla bych teď mé krásné dvojčátka Sáru a Danielku.''
Ano, to byly názory některých upírů a vlkodlaků. Vyhledali jsme proto odborníka, který zkoumá těla upírů a vlkodlaků, a položili jsme mu jednoduchou otázku: Je možné, aby se narodilo dítě s jedním rodičem upírem a druhým vlkodlakem?
,,Možné to není. Několik stovek let jsem zkoumal těla jak upírů, tak vlkodlaků. Ze strany vlků by to problém nebyl, ale ze strany upírů ano. Pokud by jsme uvažovali, že by matka byla upír, nemohla by v sobě plod mít. Každé ještě nenarozené dítě potřebuje, aby ho matka vyživovala, ale pokud je její tělo mrtvé, není způsob, jak by ty živiny do těla toho malého tvorečka dostala. A pokud by se do těla dostalo ještě dřív, než by došlo k přeměně na upíra, plod by umřel spolu s matkou. A kdyby se jednalo o druhý způsob, že by byla žena vlkodlak a otec upír, zase není způsob početí. Spermie muže jsou mrtvé stejně jako jeho celé tělo. I kdyby se dostaly k vajíčku, nikdy by ho nemohly oplodnit. A kdyby došlo k početí ještě před jeho přeměnou, jednalo by se pak o dítě člověka, nikoliv upíra.'' vysvětlil upíří specialista.
Jak tedy tato povídačky vznikla? A jaký má mezi upíry a vlkodlaky význam? S touto otázkou jsem se obrátil zpět na jednoho z nejstarších upírů. Ten nám s ochotou odpověděl: ,,Někteří věří, mezi nimi i já, že to dítě bude něčím výjimečný. Bude ovládat živly. Není přesně dáno, jaké, ale dokáže to. Je možné, že bude taky určovat osud mnoha mužů a žen krvavých nocí i úplňků.''
Tak je to tady. Co když má tento muž pravdu? Co když by to dítě opravdu určovalo osudy žen i mužů? A co vy? Taky si myslíte, že je to jen povídačka nebo jste toho názoru, že je to celé pravda a může se takové dítě narodit?

Kristen
Probudila jsem se ve své posteli. Tedy v posteli v mém novém pokoji. Rozhlédla jsem se kolem sebe, ale nikdo jiný tu nebyl. Opatrně jsem vstala a vyšla z pokoje na chodbu. Všude bylo hrobové ticho, ale něco mi říkalo, že všichni budou v obýváku. Neslyšně jsem tam vešla a dívala se, jak se ostatní o něčem dohadují.
,,To není ona!'' křikla Amber.
,,Ale - '' začal Fred, ale v tu chvíli si mě všiml a stejně jako ostatní ztichl. Zavládlo tu ticho. Nikdo mi nechtěl říct, o čem se tu bavili, ale vím na sto procent, že o mě.
,,Kdo nejsem?'' řekla jsem narovinu. ,,Chci to vědět.''
,,Myslím, že by sis měla přečíst tohle.'' ukázal nakonec Samuel na otevřenou knihu na stole. Už z dálky jsem poznala, že je hodně stará. Spolu s ní jsem si sedla do křesla a začetla se.

Poté, co jsem knihu s obtížemi dočetla, jsem si ji položila do klína a rozhlédla se po ostatních. Všichni se na mě zvědavě dívali a čekali, jak zareaguji.
,,Mluví tam o mě?'' zeptala jsem se Samuela.
,Jsi si jistá, že to chceš vědět?' staral se skrz spojení Fred.
,Jsem.'
,,To nám řekni ty.'' odpověděl mi vůdce.
,,Já to ale nevím. Ještě před měsícem jsem ani nevěděla, že něco z tohoto existuje.''
,,Jestli v té knize opravdu mluví o tobě, tak nezáleží, kdy jsi se o našem světě dozvěděla. Záleží jen na tom, jestli jsi schopná, a ochotná, to břemeno nést.''
,,Já to nevím.''
,,Nemusíš nám říkat odpověď. Jestli je ale pravda vše, i o těch osudech žen a mužů, měla by ses rozhodnout co nejdřív.''
,,Co jsem vlastně zač?'' zeptala jsem se a přitom zírala před sebe.
,Jsi Kristen. Ta, která se ubránila tuctu upírů bez sebemenšího výcviku v boji.' ozval se mi Fred.
,Ne, jsem jen vystrašená holka, kterou hodily do vody a řekly: Plav.'
,Ale přeci jsi plavala.'
,Cesta je ještě dlouhá. Můžu se utopit.' podotkla jsem. Mezitím jsme vstala a zamířila do svého pokoje.
,Až se budeš topit, řekni. Hodím ti záchranný kruh.'

S krví upíraKde žijí příběhy. Začni objevovat