praefatio ☕️

52.4K 1.8K 369
                                    


13 Ekim 2014

Genç adam, soğuğun tesiriyle sıcak evlerine doluşan insanların, özgür bıraktığı evinin bir alt caddesindeki sokak kaldırımında yavaş adımlarla yürüyordu. Elleri ceplerinde, sessizliğin huzuruyla sıcak nefesini dışarı üflerken çıkan buharı izliyor, uzun aradan sonra elde ettiği bu dinginliğin keyfini çıkarıyordu. Fakat karnı açtı. Bu nedenle bu keyfi biraz buruktu.

Bu civarda pek fazla sokak lambası olmadığından ileride led ışıklarıyla kendini belli eden marketi gördüğünde adımlarını biraz daha hızlandırdı. Kendi adım sesleri ve yakınlarda yer alan kulüplerden dışarıya sızan bastırılmış müzik sesleri haricinde sokakta hiçbir gürültü belirtisi yoktu. Ta ki, sol tarafından gelen ani bağırışmalara kadar. Kararsızlığının hakimiyetinde geçen dakikalarda duyduğu bu belirsiz şeylerin onu hiçbir şekilde ilgilendirmediğini düşünüyor, fakat bir yandan da içinde fokurdayan merak duygusunu bastıramıyordu.

Siyah spor ayakkabıları zeminde durakladığında kalp atışları da hızlanmıştı. Nedendir bilinmez, şahit olacağı şeyden korkuyordu sanki. Kafasını yavaşça sesin kaynağına çevirdiğinde, izbe bir köşede, karanlığın el verdiği ölçüde gördüğü şeylerle duraksadı. Uzun, simsiyah saçlara sahip orta boylarda bir genç kız, kolunu sıkıca ve bariz bir düşmanlıkla tutan, sarı saçlı, genç adamdan belki birkaç santimetre daha kısa bir çocukla kavga ediyordu. Daha doğrusu kulağına yarım yamalak ilişen seslere ve çocuğun öfke timsali kaba hareketlerine bakılırsa, öyle gözüküyordu.

Saniyeler içerisinde, kızgın adam kızın kolunu daha da fazla sıktı ve eş zamanlı olarak genç adamın dibinden geçen motorun sesiyle ikisi de bir anda dikkatlerini ona çevirdi. Yolun ortasında durmuş, onları üçüncü ve gereksiz bir şahıs olarak izlerken karanlık tarafta kaldıkları için yüzlerini seçememişti. Ancak onların kendisine baktığını ve açıkça onu görebildikleri belliydi. Bir yerlerden tanıdık gelen bu görüntü genç adamın kafasını karıştırsa da en sonunda bu gereksiz merakını boşvermeye ve bir an önce aç karnını doyurmak için oradan ayrılmaya karar verdi. Önüne dönüp kaldırımın üzerinde harelenen ay ışığında ilerlerken onu rahatsız eden bir hisle dolup taştı, fakat bunun ne olduğunu bir türlü çözemiyordu.

Zaten o anda, kavga eden bu iki kişiden birinin hayatının kutup yıldızı olduğunu nereden bilebilirdi ki?


🌟Kurgu Shawn Mendes'ın Treat You Better şarkısından/klibinden esinlenilmiştir.

treat you better | jjk Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin