69. Narozeniny

1.2K 68 2
                                    

Já s Freddiem si užíváme volna. Ze školy nás vyhodili, ale nikdo o tom nebude vědět. Takže teď se rozmýšlíme, kam půjdeme. K mému velkému údivu se rodiče ani moc nezlobili. A Harrymu to je jedno. Asi čekali vyhazov. No, když jsem tak přemýšlela nad normální střední, jediné co by mě bavilo je chovatel koní. S tím rodiče okamžitě souhlasili.
Teď je sobota a já slavím osmnácté narozeniny. Přišli všichni moji nejbližší. Freddie, Tomas, Natascha i Aniese. Dnes je poslední den, kdy za tento rok vidím Toma a Naty.
Všichni kromě mě sedí v obyváku a ještě se na něčem domlouvají. Nevydržím to a potichu sejdu schody, abych slyšela o čem si povídají.
,,Freddie, řekneš jí to ty..." řekne máma. Ten se ale brání.
,,To se nehodí. Měla byste to říct vy, nebo váš manžel."
,,Ne! Ty a nechci nic slyšet!" rozhodne máma a směje se. Freddie se také neubrání úsměvu. Chystají něco. Něco velkého. Už přes týden jsem je zaslechla, jak se na něčem domlouvají, ale nikdy jsem nezjistila na čem.
,,Mono?" volá táta z obýváku. To je znamení, že už můžu dolů. Hořím nedočkavostí, tak seběhnu schody a málem porazím Freddieho.
,,Pozor! Nebo své narozky strávíš v nemocnici!" směje se políbí mě.
,,Ale no. To si nechte na později." směje se Natascha, která zrovna prochází. Jdeme do obýváku, kde už jsou všichni včetně Louisi, která sedí vedle Harryho. Vlastně chybí máma. Ta je ještě v kuchyni a dělá poslení úpravy na dortu. Pak konečně příjde.
,,Všechno nejlepší!" zvolá a tatínek v ten moment otevře rulandské víno a pak ho rozleje do skleniček.
,,Takže, přeji ti všechno nejlepší, ..."přejou mi všichni. Nakonec jde Freddie. Ten se směje jako měsíček na hnoji. Podá mi pravou ruku a zadívá se mi do očí.
,,Mon, jménem celé tvé rodiny a jménem celé mé rodiny včetně Louisy, bychom ti rádi dali dárek, který momentálně nemůžeš mít." řekne, ale já to nechápu. Když vidí můj výraz, vysvětlí mi to.
,,Všichni co jsme tu, jsme se dohodli, že ti dáme jeden společný dárek. Všichni víme, jak moc miluješ koně a tak jsme se složili na to, že si budeš moct pořídit vlastního."čeká na mou reakci. Nevím co říct. Nevím, jestli mám šílet, křičet, nebo plakat radostí.
,,Vážně? To jste pro mě udělali?" dostanu ze sebe a všichni se smějí mému výrazu.
,,Ale to bude dost drahé. Na to nemůžete mít i když se složíte." namítnu.
,,Ale máme." řekne Louisa.
,,Ty's použila peníze od tvé mámy?" to mě dojalo. Své peníze, které bude potřebovat v životě, mi dá, abych si splnila svůj vlastní sen, po kterém toužím od malička.
,,Ano. Stejně budu mít ještě víc, tak aspoň ti nějak oplatím tvou dobrotu." Je úžasná. Tak štědrá...
,,Díky." hlesnu.
,,Rozkrojíme dort, ne?" přeruší ticho máma. Ještě pořád jsem tak nadšená, že nic nemůžu říkat. Já! Já budu mít vlastního koně! Má rodina mi splní můj dětský sen! To je asi sen...

Celý den byla oslava. Povídali jsme si, smáli se a občas se někdo zeptal, jakého bych chtěla mít koně, nebo kolik by mu mělo být a tak podobně. Odpoledne se vytratím do svého pokoje a zapnu notebook. Do vyhledávače napíšu 'koně na prodej' a zrakem skáču z jednoho krásného koně na druhého. Sama nevím, jaké plemeno bych nejradši. Jako malá jsem milovala Francouzské klusáky a České teplokrevníky. To mě neomrzelo. Napíšu tedy 'Český teplokrevník'. A hele! Hned první fotka mě zaujala. Nádherná kaštanová klisna s lesklou srstí a bílými podkolenkami a hvězdičkou. A stojí pouze 50. 000. Okamžitě stránku rozkliknu a čtu si popis.
,,Klisna ČT. Peggy prodám za 50.000 korun pouze do dobrých rukou. Má ráda společnost, ale nevadí jí prázdný výběh. Zvyklá na anglii a přiježděná westernem. Matka-Hyra Anglický plnokrevník/otec-Neklan český teplokrevník. Peggy je odčervená, zvyklá na děti, jezdí rekreačně, ale vyhrála třetí místo v drezuře. Veterinář, kopyta, čištění není problém. Osm let stará. Jezdí ji patnáctiletá slečna. Můžu k ní dát veškeré vybavení za 5. 000 korun. Možnost prohlídky a odvozu. 1km/2Kč.
Místo-Kroměříž
Tel. číslo - 602 345 107"
,,Tak tu musím mít!" řeknu a okamžitě si ukládám číslo do mobilu. Je to vážně nádherenj kůň. A jestli vybavení nebude nijak poškozené, tak 55. 000 je výborná cena.
,,Že mě to nenapadlo." řekne někdo za mnou.
,,Co jako?" Freddie stojí s rukama založenýma a culí se. Hledal mě a nenapadlo ho, že teď budu myslet jen a jen na koně a ne na něho.
,,Že hned budeš hledat koně, který se k tobě hodí." vysvětlí. Zaklapnu notebook a jdu k němu.
,,Mysleli jste to vážně?" ujistím se.
,,Jasně. Ale nějakou dobu bude trvat něž postavíme ohradu, box, seník a jiné věci."
,,A kde bude výběh?" na to jsem nemyslela.
,,To nevím. To se musíš domluvit s vašima. My jsme jen dali peníze." I to stačí. Padnu mu kolem krku a začnu ho líbat. Nebrání se...

Číslo je samozřejmě vymyšlené a jestli se shoduje s vaším, je to čistě velká náhoda... :D Jste rádi, že sem přidám naše milované koně? :)

My TeacherKde žijí příběhy. Začni objevovat