MATE x 11 - Naked

600 52 18
                                    

Stačila mi chvíle na večírku, co pořádala Melanie, a už jsem si stihl všimnout známých tváří. Okolo se potulovali taky ti loseři, se kterýma jsme se potkali v nemocnici. Přesněji, nějaký týpek a ta holka. Tušil jsem, že je to ta Tommyho slavná Deborah. Buď mě stalkovali, nebo hůř – někdo je opravdu seriózně pozval. Nečekal jsem je tu, přece měli už dávno spát. To, že naše škola měla v úterý nečekané volno neznamenalo, že McAlleyská ho musí mít taky a že si lidi na ní studující najednou můžou dovolit invaze na naše párty. Navíc, tihle dva byli jako paparazzi – dalo se čekat, že se Tommy dozví, co tu dělám, s kým to tu dělám a jak to tu děláme. Dokonce přes to, jak moc jsem se snažil na něj nemyslet, mi pořád lezl do hlavy.
„Naser si, Tommy," řekl jsem si pro sebe a vzal jeden z kelímků s vodkou. Kopl jsem do sebe jeho obsah najednou. Rozhlédl jsem se a našel schody, načež jsem vyšel do druhého patra. Tentokrát už s druhým červeným kelímkem v ruce, naplněným prozatím lehčím pitím. Celým domem šel cítit alkohol a teplo, ať už od lidí, nebo z topení. Na to, že končil podzim, se lidi na párty překonávali v tom, kdo bude oblečený víc letně. Plavky a spodní prádlo se staly nějakým nepsaným dress codem.
Vrazil jsem do jednoho z pokojů, hned za sebou zavřel a chystal se převléknout do plavek. Můj pohled spočinul na něčem, co jsem u lidí od nás ze školy ještě takhle otevřeně snad nikdy neviděl. Na posteli si to docela tvrdě rozdávali dva kluci. Přes značné šero šlo poznat, o koho jde. Přesněji o jednoho z mých nevýrazných spolužáků. Zac Scott. Nikdy si ho nikdo moc nevšímal, ale očividně měl něco v sobě... teda, spíš, měl něco v někom jiném. Pod ním se svíjel jeden prvák, opravdu hodně mladý kluk, Harry, myslím. Chodil s Ashley do jejího klubu idiotů... teda, dramaťáku. Věkový rozdíl mezi nimi mi přišel trochu nepříjemný, vzhledem k tomu, že jsem si dovedl představit, jak lehce by se tak mladý kluk dal zmanipulovat. Musel jsem si ale vnitřně připomenout, že se svým morálním kódem můžu jít akorát tak do prdele a že je to jejich věc. Osobně jsem je nesoudil, až tak moc mě to zas nezasáhlo. Vzpomněl jsem si, že jsem je často vídával spolu mluvit a ten kluk byl do Zaca totálně udělaný, to by došlo i slepému. Ani jeden z nich si nevšiml, že někdo vstoupil do jejich pokoje. Já stál jako zamrzlý ve stínu, zatímco oni pokračovali v hlasitém šukání. Po krátké chvilce jsem odvrátil zrak. Kdyby mě viděli, rozkecali by to ve škole, měl bych po celém prom king sračce, po reputaci a Melanie by mě ráda vlastnoručně podřízla, kdyby zjistila, že se tu dívám na buzny, když se mám zabývat její pozicí královny.
Pozornost jsem soustředil na to, jak uniknout. Kelímek jsem položil na komodu vedle sebe, teď mi totiž zbytečně zabíral jednu ruku. Za dveřmi se rozlehl hlasitý smích, a to znamenalo, že někdo stál hodně blízko, a kdybych v ten moment otevřel, měl bych průser. Panika! Koutkem oka jsem zkontroloval, jestli se šukající pár náhodou nedívá. Ani jeden se neobtěžoval ani ohlédnout po tom, co se děje okolo. Dveře od koupelny! Blesklo mi v hlavě. Pomalým krokem jsem se přibližoval ke koupelnovým dveřím, za kterými bych mohl zmizet. Můj poslední krok mě konečně dovedl do malé, studené místnosti se sprchovým koutem. Převlékl jsem se a na chvilku si oddechl.
„Fuck, a to jsem teprve přišel," zanadával jsem šeptem.

***
„Jak dlouho tu jsi?" zeptal se mě přes hlasitou hudbu Tommyho nový kamarád, krycím jménem paparazzi. Zapotácel jsem se a opřel se rukou o zábradlí. Když někdo ví, kam jít, dostane i lepší chlast, než je normálně okolo a já vždycky věděl, kam jít. Proto jsem po dvou hodinách byl řádně opilý z flašky své oblíbené tequily, ne z těch sraček, co tu Mette servírovala ostatním.
„Dvě hodiny. A pořád tě a tvoji holku vidím za sebou, takže mi laskavě dejte kurva pokoj," usmál jsem se falešně. Sice na mě pití mělo slušné účinky, asi jako na každého člověka, ale zatím jsem se držel při smyslech. Relativně.
„Jsme tu na večírku, stejně jako ty, nevím, co ti vadí," namítal. Nakrčil jsem obočí a loknul si z flašky, kterou jsem šlohl ve sklepě. Tequilla sice chutnala skvěle, ale moje mysl už směřovala k tomu, co dalšího tam ukradnu.
Znova jsem se zahleděl na toho vetřelce a zaprskal: „Netuším, kdo vás dva pozval, ale určitě toho lituje."
Pokrčil rameny: „To ani já ne, zařídila to Debbie. Jo, Louise mi říkala-" začal.
„Seru na to, co ti říkala!" zvýšil jsem hlas. Jasně, zase budu poslouchat něco o Tommym, to víš, že jo, ty... Jaspere? Jimmy? Ani kurva nevím, kdo vlastně jsi.
Stejně si ale frajer mluvil svoje: „Dobře, chápu, že tě to nezajímá. Jenom jsem chtěl říct, že se mi fakt nelíbí, jak ses zachoval... a jak se chováš teď, když tě tvůj kamarád potřebuje."
„A já potřebuju tohle!" flaškou jsem mu zamával před obličejem. On si založil ruce na hrudi a zakroutil nade mnou hlavou. Měl jsem akorát tak dost souzení od kreténa, který mě viděl jednou v životě, a to maximálně mezi dveřma.
„Nevíš o mně nic a nevíš nic o Tommym, tak se o to nestarej a jdi do prdele," odbyl jsem ho a vydal se na dobrodružnou cestu k vířivce.

Po chvilce okolo mě začala bublat voda z vířivky. Cesta do ní byla doslova dobrodružná: pár lidí se mi přimotalo pod nohy, někdo si v rohu místnosti strkal do oka papírek LSD a jedna zmatená holka hledala podprsenku. Tolik jsem toho neviděl za poslední... no, hodně dlouhou dobu. Vzhledem k tomu, že poslední týdny jsem trávil hledáním nemocí na internetu a neustálým se obáváním o Tommyho. Ugh, vážně se toho lháře nezbavím a nezačnu myslet na něco jiného alespoň na minutu?

MATE !Prochází úpravamiKde žijí příběhy. Začni objevovat