Bölüm 53

10.3K 451 66
                                    

 

Delicesine heyecan içindeydiler. Yüsra’nın elleri terliyor kalbi olabilirse eğer daha hızlı atıyordu. Geçtiği aynanın karşısından bir türlü ayrılamıyor devamlı mutlulukla kendine, üzerindeki gelinliğe bakıyordu. İncili bir gelinlik tercih etmişti. Gelinliğinin yarım kollarından başlayan incili minik çiçekler yer yer serpiştirilmiş bel bölgesinde arttırılmıştı. Eteğinin en alt tarafında da dikey olarak küçük papatyalar ortasındaki incilerle harika görünüyorlardı. Bu papatya sevdası duvağına kadar sıçramıştı. Yetmemiş eline geçirdiği minik dantelli eldivenlerin bilek kısımlarında tüyler kurdeleler ve incilerle gelinliğini tamamlamayı seçmiş eline de kocaman bir buket kırmızı gül almıştı. Gelin tacını da inciden seçmiş kulağına boynuna da inci takmayı yeğlemişti. Peri kızları gibiydi adeta.

Şahin onu görünce ne düşünecek deli gibi merak ediyordu ama fazla beklemesi gerekmeyecekti. Birazdan kapı açılacak ve müstakbel kocası içeriye girecek onun elinden tutacak ve ona aşkla bakacaktı. Emindi bundan sonuçta filmlerde hep böyle olurdu öyle değil mi?

Ablaları ve Çiğdem odada gülüşürlerken o aynada kendisine dalıp gitmişti. Onların sesine karşılık o da gülerek cevap vermeliydi belki de çünkü normal bir gelinin yapacağı hareket bu olurdu ama Yüsra ne zaman normal olmuştu ki?

“Bir tarafınız mı açıkta kalmış neye gülüyorsunuz öyle geviş getiren develer gibi?”

“Kız sus! Allah seni ne yapmasın! Asuş gelecek birazdan duyarsa valla bu dediklerini hepimizi kıtır kıtır keser!”

“Sen zaten Asuşun yan modelisin abla. Potansiyel sağlam ha söyleyeyim sana. Sen de teorik olarak denediklerimi Asuş da pratiğe dökünce hep aynı sonucu alıyorum. Bu yüzden çok da şey etme!”

Alev elbisesi gibi mora çalarken Billur konuyu kapatmak için atıldı yoksa biri gelinim diğeri hamileyim demeyip birbirlerine saç baş girişeceklerdi çocuklar gibi. “Onu bunu bırak da harika oldun canım!”

“Bence de”

“Allahım mütevazılıktan gidecek”

“Berrak abla yalan mı aynadan yansıyan yüze baksana Şahin kesin beni görünce düşüp bayılacak çünkü ben bile kendime yabancı hissediyorum şuan”

“Fazla beklemen gerekmeyecek adım seslerini duyuyor musunuz? Damat bey geliyor!”

Kızlar gülüşürlerken Şahin de usulca kapıya yaklaşıyordu. Düğünü bir otelin balo salonunda yapmaya karar vermişlerdi. Konakta olsaydı kendini daha rahat hissederdi belki de çünkü son derece heyecanlıydı ve heyecanı kesin bundandı. Yoksa evleniyor diye hiç kimse bu denli telaş içinde olmazdı değil mi? Olmamalıydı en azından.

Kapının önüne gelince iki kez kapıya vurdu. İçeriden kızların gülme sesleri geliyordu. Billur kapıya yaslanıp Yüsra’ya doğru gülerek baktı ve Şahin’e,”Kapı açılmıyor damat beeey!” dedi. Bir yandan da gülmemek için elini ısırıyordu.

Şahin arkasından gelen sese dönerken elini cebine attı. Derman’ın ve kardeşi Şevan’ın ona gülen gözlerle bakışına kafasısnı iki yana sallayarak tepki gösterdi.

AŞKAR (BASILDI) ŞİAR (BAŞLIYOR)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin