Bölüm 14

11.8K 517 1
                                    

Medya: Doruk

Şakağıma bir namlu dayalıdır şimdi,

Tetiği tan vakitlerinde çekmeye hevesli

Bir gönül taşırım sol göğüs kafesimin hemen altında,

Ezanlar okunur kulaklarımda,

Ve selâlar              

Günahkâr gözlerinde edep aramak mı?

Ah be garba şarka bulanmış adam,

Bunlar boşa çaba

Sen ki şakağımı tan vakitlerinde kestiğin,

Şarjörünü doldurup elime verdiğin,

Çekmezsen adam değilsin dediğin..

 

Atakan saatlerdir sevgilisinden telefon bekliyordu ama bir türlü aramıyordu Yüsra, oflayarak yataktan kalktı ve salona geçip televizyonu açtı. Tam açtığı şov programına dalmıştı ki telefonu çaldı. Ekrana baktığında Yüsra’nın adını görünce hızla açtı telefonu.

“Neredesin sen yarasa?”

“Babam beni alıkoydu Ati ya ondan arayamadım”

“Ha, babanlaysan mesele yok” dedi rahatlayarak.

“Kiminle olacaktım deli, kasti olarak aramamazlık yapmadık herhalde, bir daha böyle bir şey duymamış olayım bak kulaklarını çekerim” dedi kıkırdayarak.

“Yaramazlık mı yapacakmış benim yarasam?”

“Senin yarasan zaten yaramaz”

“Ne dedi baban ne konuştunuz peki?” dedi aniden.

“Of Ati ya şurada sana cilve yapıyoruz, hemen ciddi konulara damlıyorsun. Konuşmuyorum seninle bir şey, hem uykum geldi zaten. Ben yatıyorum, hadi sana da iyi geceler” dedi ters ters ve her zaman ki atikliğiyle çat diye kapadı telefonu Atakan’ın yüzüne.

Atakan şaşkın şaşkın telefona bakarken söylendi, “bu kızın sevgili hali de aynı kardeşim, değişme umudu bile yok ama ben onu da böyle seviyorum ya”

**

 

 

 

 

Şafaktan beri uyanıktı, cam kenarında onu bekliyordu. Ara ara dalıp onar beşer dakika aralıklarla uyuyup tekrardan heyecanla uyanıyor ve pencereden dışarı aydınlanmaya başlayan sessiz sokağa bakıyordu.

Artık tam yatağına dönmeye karar vermişti ki sessiz sokaklarına giren bir araba sesi dikkatini dağıttı ve baktığında onu gördü. Her zaman ki gibi takım elbisesi üzerindeydi, kar beyazı gömleği de. Araçtan inişini yakalayamamıştı ama indikten sonra onun nerede olduğunu bilircesine kaldırdığı başı sayesinde ne renk olduğunu bildiği o güzel gözleri uzaktan da olsa gözlerine değmişti.

AŞKAR (BASILDI) ŞİAR (BAŞLIYOR)Dove le storie prendono vita. Scoprilo ora