Twenty-seventh

751 62 10
                                    

- Kitalálunk egy tervet!

~Külső szemszög~

A királyi palota tárgyaló terme megtelt szuperhősökkel. A levegőben vágni lehetett volna a feszültséget, mindenki gondterhelten ült a kör alakú üvegasztalnál elhelyezkedve. Elejtve felmerült egy-két ötlet, de csak találgatni tudtak. A quinjet már régen kilépett Wakanda légteréből és a lopakodó üzemmódnak hála, azóta sem volt meg.

- Hívjuk fel a légierőt és kerestessük! -dobta be Bucky a már sokadik tervét. Rhodey már nyitotta volna a száját, hogy megvétózza a feltevést, de legjobb barátja megelőzte.

- Minek? Lehet, hogy már az exoszférán is túl vannak.

- Tony! -szólt rá Steve.

- Most mi van? Kapitány, nem csak a hajas-baba ideges. -tárta szét a karjait- Ha Thor barátunknak igaza van, és Maya tényleg tudja használni az erejét... -Tony idegesen felpattant a székéből- ...akkor az esély arra, hogy ebből is győztesként jöjjünk ki, legalább hetvenhárom százalékkal redukálódott le.

A milliárdos elővette a telefonját, és annak segítségével a levegőbe vetített.

Képesség (elvileg): telekinézis, mentális manipuláció, gondolatolvasás, láthatatlanság, teleportálás

- Ugyan, hogy is tudnánk védekezni? Simán megungabungázza az agyunkat és aztán már mi is Loki lábai előtt heverünk. -hanyagul visszadőlt az ülésébe és ingerülten a hajába túrt.

~°~°~°~°~°~°~°~°~

*3 hét múlva*

A Bosszúállók csapata lassan két hete, szinte minden harmadik napon betörésről való híreket kap. A S.H.I.E.L.D. Amerikán kívüli, főleg európai bázisairól sorra információk tűnnek el gyilkos katonákról.

- Újabb behatolás? -dob le Steve egy mappát a Bosszúállók-Torony tárgyalótermének asztalára. A helyiségben a Kapitányon kívül még Tony Stark és Fury igazgató van jelen.

- Pontosan. -szólal meg Nick- Egyre több volt-hidrás katonáról és terroristáról tűnnek el az aktáink. A legtöbb gép pedig bejelenti a kék halált az incidensek után, így csak hátránnyal kapjuk meg a bejelentéseket.

- Szemtanúk? -a milliárdos most először szólalt meg mióta köszöntötte a S.H.I.E.L.D. fejét.

- Nincsenek. Az épületekben mindig kiiktatnak minden fényforrást. Az ott tartózkodó ügynökök csupán szörnyű kínokról és egy homályos, kék alakról számoltak be.

Stark és Rogers hirtelen fordították egymásra a tekintetüket. Eddig is sejtették, hogy ki, vagy inkább kik állnak a történtek mögött, de most már biztosak voltak az ismeretlen tettes kilétében.

Fury csak idegesen kapkodta a fejét a két férfi között, és próbálta megfejteni a néma kommunikációjukat.

- Uraim, engem is beavatnának? -csendült fel a feszült hangja.

- Bocsesz, elfelejtettem, hogy kihúztam-e a vasalót. -vakarta meg gondolkozólag az állát Tony, és kiviharzott az ajtón.

A félszemű ügynök most Steve felé fordult aki csak egy helyben álldogált. Tekintetét a kijárat és az egyre mérgesebb Fury között váltogatta. Végül sóhajtott egy nagyot és egy szempillantás alatt elhagyta a termet.

- Esküszöm ez fog engem sírba vinni... -dühöngött az egyedül maradt férfi.

~°~°~°~°~°~°~°~°~

- Akció van! Mi lesz már, mindenki jöjjön a nappaliba! -visszhangzott Tony hangja a folyosókon lévő kihangosítókból.

Egy pillanat alatt megteltek a kanapék és fotelek. Bucky is lélek szakadtan rontott be a bejáraton. A haja a laza kontyból kijőve, izzadtan tapadt a homlokához, nem beszélve a felsőjéről. Mostanában minden idejét az edzőteremben töltötte. Idegesítette a tehetetlenség és ezt a bokszzsákokon vezette le.

- Megvan? -kérdezte sürgető hangnemben.

- Nyugi, Jézus! -csitítgatta Tony- Meg lesz!

A milliárdos vigyorogva kémlelt körbe és élvezte a sok értetlen szempárt. Nem is állt szándékában egyhamar megszólalni, ezért a Kapitány vette át a szót. Felvázolta az imént szerzett információkat, de még így sem állt össze a kép.

- Tehát, -próbálta meg értelmezni a hallottakat Pietro- Mayaék rászálltak az európai bázisokra, de rendszertelenül törnek be mindegyikbe, és még az erről szóló bejelentéseket is csak időeltolódással kapjuk meg, mert szétcseszik a számítógépeket. -erre Tony heves bólogatásba kezdett- És mégis... ez hogyan is segít nekünk? Nem tudjuk, hogy hova mennek következőre. -tárta szét karjait a fehér hajú srác.

- De azt tudjuk, hol nem voltak még. -csettintett a nyelvével.

- Tonynak igaza van. -szállt be a diskurzusba Nat- A még érintetlen célpontokra odamegyünk és csak várunk. Nem hagynak túl sok időt kettő lépés között.

- Már csak fel kell osztani a csapatot. -csapta össze a kezét Stark.

~°~°~°~°~°~°~°~°~

- Szóval, -kezdett bele Steve- Clint és Natasha mennek Budapestre. Thor és Peter mennek Stockholmba. Tony és Rhodey Lisszabonba. Én és Sam megyünk Londonba. És végül Bucky és Pietro, tiétek Moszkva. Rendben, a többiek pedig maradnak és fogadják a további adatokat.

- Nem hinném, hogy jó ötlet engem Oroszországba küldeni. Mi van, ha a Hydrával szövetkeztek? -bizonytalanodott el Bucky a leosztást hallva.

- Az öcsém nagy hatalomra vágyik, de egyáltalán nem hülye. Tudja, hogyha bevonná a Hydrát, valószínűleg elvesztené a lányt. És ez meggátolná a tervét... bármi is az. -indokolta meg Thor.

Ezt a magyarázatot mindenki kivétel nélkül elfogadta, és kezdődhetett a felkészülés. Előkerültek a fegyverek és a személyre szabott harci öltözetek is.

~°~°~°~°~°~°~°~°~

Moszkva

Bucky és Pietro már egy napja az orosz bázison lézengtek. Feszült, vihar előtti csend volt. A csapat kettes párjai folyamatosan tartották egymás között a kapcsolatot, de sehol sem történt semmi. Már arról is szó volt, hogy lehet Lokiék megsejtették a tervüket, de a világ minden kincséért sem fújtak volna visszavonulót.

- Van valami fejlemény? -kérdezte a gyors srác.

- Semmi. -morogta Buck a jeladóját fürkészve.

- Nem is értem miért vagyunk még itt. -fojtatta Pietro. Már unta a tétlenséget és túltengett benne az energia. Úgy érezte, akár a kontinenst is körbe tudná futni.

Bucky már kezdett volna bele a "kioktatásba", de hirtelen lekapcsolódott minden lámpa és sikolyok hallatszódtak az épület falai között.

●○●○●○●○●○●○
Sziasztok!
Nem szeretnék alibi szövegekkel előállni, ezért tényleg csak az elnézésetekért esedezem. Nagyon köszönöm, ha még mindig itt vagytok és figyelemmel követitek a történetemet. ♡♡♡

Nagyon hálás vagyok _H_Dorina_
az új borítóért. Millió puszi! ♡

Azúr BoszorkányKde žijí příběhy. Začni objevovat