Tenth

1.3K 88 15
                                    

Megállt az utcán és miközben pörölyét meglendítette a kezében, a bajsza alatt motyogott egyetlen szót; Tesseract.

~Tony Stark szemszöge~

Gondterhelten sétáltam vissza a laborba. A lány vérét már vagy százszor megvizsgáltuk, de nem találtunk semmiféle elváltozást. A kihallgatáson is holtbiztosan állította, hogy fogalma sincs arról honnan van a képessége. Ez így nehéz lesz... A legtöbben a Hydra-ra gyanakodnak. A lány bevallása szerint valakik üldözik és elakarják kapni. Plusz állandóan szuperkatonákat akarnak előállítani. Hacsak nem lúgozták ki Maya agyát, emlékeznie kéne. Elmondása szerint hét éves kora előttről nem tud emlékeket előhívni. Legalább valami amiről elindulhatunk.

Állandóan kattogott az agyam a lehetséges változatokon. Legalább van valami ami miatt megint nem fogok aludni...

Ha nem tudok szabadulni a gondolataimtól, mindig a páncéljaimat bütykölöm. Már nem is tudom mióta lehettem a gépek között mikor zöld barátom meglátogatott.

- Á~ Bruce! Jó, hogy jössz! -pattantam fel a székemről... ezzel beverve a fejem az asztali lámpámba- Azt a rohadt! -kezdtem el azonnal dörzsölni a fájó területet.

-Lehet, hogy orvosi ellátásra is szükségem lenne- kacsintottam a dokira.

-Tony, le kéne pihenned. -mögém lépett és a vállaimat megfogva elkezdett kifelé terelni a helyiségből.

-Dehogy kell! Tökéletesen vagyok! -bizonygattam, inkább már magamnak- Majd szólok "Drágám", ha szükségem lenne egy talpmasszázsra. -fordultam meg, hogy a szemébe nézzek.

- Miért érdekel ennyire ez a lány? -orrnyergét masszírozta a szemüvege alatt. Beletörődött, hogy úgysem tántorítok innen, inkább az okát akarta megtudni... amiben én sem vagyok teljesen biztos.

- Figyelj Banner! Ez a lány annyi mindenen mehetett keresztül... én csak szeretnék rajta segíteni és megérteni mi lakozik benne. -fejeztem be a monológom.

- Ahhha... -húzta el a mondatot- és mi az igazi ok?

- Te aztán ismersz! -elismerően kacsintottam rá.- Az igaz, hogy...

- Mr. Stark! Thor visszaérkezett. Azt üzeni nagyon fontos, mindenki menjen a tárgyalóba.

- Kösz Jarvis! -kihasználva a helyzetet már rohantam is a tárgyaló felé.

- Ne hidd, hogy ezt megúsztad! -hallottam a doki hangját a hátam mögött.

Széles mosolyra húztam a szám és tovább róttam a folyosókat.

~Külső szemszög~

Az utolsó ember is megérkezett a helyszínre. A hosszú asztalnál már elhelyezkedett a hat "alapító tag", még Bucky, Sam, Pietro, T'Challa, Peter, Rhody és Strange is elhelyezkedett.

- Nos,-kezdett bele a mennydörgés istene- köszönöm, hogy mindenki idefáradt.

A többiek sürgetve néztek Thorra. Tudni akarták, miért sietett el korábban.

- A közepébe vágva, -itt több helyről is megkönnyebbült sóhaj hallatszott fel- nagyon ismerős volt nekem a lány ereje. Közületek már páran találkoztak ezzel. -az asztalra hangos csattanással ért le egy üvegszerű, henger alakú tároló, közepében egy fényesen világító, kék kockával.- Szerintem a Tesseractnak köze van ehhez az ügyhöz.

Síri csönd támadt teremben. Valaki az összefüggésre próbált rájönni, valaki szimplán csak megbabonázva figyelte a végtelen követ.

~°~°~°~°~°~°~

Kicsivel később egy vaskos mappa hevert az asztalon. A kockáról tudott adatokat foglalta magába. A változó tartózkodási helyeit vizsgálták.

- Figyeljetek! -kiáltott fel Steve- Itt! -bökött rá egy lapra és elkezdte felolvasni- Pár éve, pontosan tizenöt éve, jó pár hónapig a Hydra birtokolta.

Ez volt az a pont, ahol mindenki a két személyre nézett aki a legtöbb ismerettel rendelkezik e téren. Pietro és Bucky az emlékeik között kutattak.

- 15 éve fogtak el engem is és még rajtam kívül, sok gyereket próbáltak szuper erővel felruházni. Én úgy tudtam csak én éltem túl a kísérleteket. A papírokon is ez állt. -Pietrot kirázta már csak a visszaemlékezés is.

A milliárdos elgondolkodott a hallottakon majd felállt és elindult az ajtó felé.

- Most meg hova mész Tony? -kérdezte Natasha értetlenül.

- Megyek feltörni a Hydra adatbázisát. - válaszolt elszántan és egy széles vigyor terült el az arcán- Készülj Jarvis, szükségem lesz rád! -és ezzel kiviharzott a teremből.

○●○●○●○●○
Sziasztok!
500 olvasó, te szent Loki! Köszönöm szépen! ♡
Lenne egy közvélemény kutatásom. Melyiket szeretitek jobban olvasni, a rövid, vagy a hosszabb részeket?

Szerintetek Maya a Hydra eltitkolt kísérlete lehet?



Azúr BoszorkányTempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang