VI./8. fejezet | 🗡️Reszkessetek, Carrowék!🗡️

2.8K 206 135
                                    

—      Minden rendben? — ölel át aggódva Draco, amikor az első animágia-különóránkon találkozunk a Szükség Szobájában

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

— Minden rendben? — ölel át aggódva Draco, amikor az első animágia-különóránkon találkozunk a Szükség Szobájában.

— Aha. — Kijelentésemet meghazudtolja, hogy még mindig remegek kicsit. Madam Pomfrey gyógykezelése hatott ugyan, de még nem hevertem ki teljesen a Cruciatus-átkot. Persze Dracót nem tudom átverni, neki is feltűnik, hogy még nem vagyok teljesen rendben.

— Biztos? Mert elhalaszthatjuk, ha gondolod...

— Nem! Minél hamarabb meg kell tanulnod az animágiát, és ehhez hetente legalább egyszer gyakorolnunk kell. Miattam ne aggódj, itt úgyis neked kell koncentrálnod.

— Oké. — A fiú beletörődően sóhajt. — Kezdjük.

A gyakorlás közben felmerül egy probléma: miszerint Draco Ron külsejét viseli. Abban egyezünk meg, hogyha majd eljutunk az animágussá válás végső fázisához, mindenképpen a saját testében kell átváltoznia, máskülönben ki tudja, milyen katasztrófa következne be. A Százfűlé-főzetet tilos állati transzformációkra használni (ahogy azt Hermione annak idején a saját bőrén tapasztalta), és gyanítom, hogy animágusok esetén ebbe beletartozik az átalakulás is.

Carrowék terrorban tartják az iskolát, ami még inkább arra sarkall, hogy sürgessük a Malfoy-fiú animágiaóráit és a DS újraalakulását is. A héten a nagytermi étkezések alkalmával igyekszem minél több diák fejébe nézni, a többiek pedig óvatosan puhatolóznak azoknál, akiket érdekelhet. Az érintetteket titokban értesítjük, hogy az első roxmortsi kimenő alkalmával találkozunk a Szárnyas Vadkanban.

Harry néha bejelentkezik az ikertükrön keresztül, és olyankor beszámolunk egymásnak a helyzetünket ért fejleményekről. Unokatestvérem elmeséli, hogy ő, Ron és Hermione ellátogattak a londoni árvaházhoz, ahol Voldemort nevelkedett, de nem találtak semmit. Mint kiderült, azóta az épületet lebontották, és a helyén most egy modern épület áll.

Ez nem valami jó hír, és ami még nyugtalanítóbb, hogy az álmaimban továbbra is szerepel Voldemort. Mindig ugyanaz: egymással szemben lebegünk a semmiben, ő emberi alakban, én Szarvas Kígyóként, és a belőlem áradó aranyló fénygomolyag körbeöleli a feketemágust is. Voldemort arcán minden alkalommal döbbenetet és egy cseppnyi félelmet látok, mint aki maga sem érti a dolgot, és próbálja megfejteni.

— Már megint te? — kérdezi bosszúsan, amikor sokadik alkalommal is ugyanez történik. — Mit keresel a fejemben?

Ugyanezt kérdezhetném tőled — zengem dallamos, párszaszó hangon.

Szóval te sem tudod az okát... — képed el. — Azt hittem, te generálod.

Mégis miért akarnálak látni az álmaimban? Én meg azt hittem, te csinálod, és ez is valami gonosz terved része.

A Mardekár szégyene (vagy büszkesége?) - Harry Potter fanfictionWhere stories live. Discover now