IV./2. fejezet | 🔮A Tanács titkai🔮

5.3K 265 153
                                    

—      Gyorsan, befelé! — recsegi Rémszem, és a bejárat felé taszigálja Harryt

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

— Gyorsan, befelé! — recsegi Rémszem, és a bejárat felé taszigálja Harryt.

Unokatestvérem felkapaszkodik az ódon kőlépcsőn, és megáll a fekete, ezüstkígyó kopogtatóval felszerelt bejárati ajtó előtt. Remus a pálcájával rákoppint a bejáratra, mire az kattanások, lánccsörgés és nyikorgás kíséreteben kitárul.

Mind betülekedünk a gázlámpákkal megvilágított előszobába. Mrs. Weasley siet elénk.

— Jaj, Harry drágám, de örülök, hogy itt vagy! — suttogja. — Milyen sovány vagy! Na, várj csak, majd én felhizlallak... De a mai vacsorára sajnos még kicsit várnod kell. Nemrég érkezett meg — fordul a felnőttek felé. — A tanácskozás már elkezdődött.

Remus, Tonks, Kingsley és Rémszem elindulnak az ajtó felé, amin az imént Mrs. Weasley kijött. Harry követni akarja őket, de az asszony visszatartja.

— Nem, Harry, a tanácskozáson csak a rend tagjai vehetnek részt. Ron és Hermione fent vannak az emeleten, nyugodtan felmehetsz hozzájuk. Az előszobában viszont csak halkan beszélj.

— Miért?

— Addig jó, amíg minden alszik.

— Hogyhogy...?

— Majd később megmagyarázom, most mennem kell a tanácskozásra... Di, megtennéd, hogy megmutatod Harrynek a szobáját?

— Hogyne, Mrs. Weasley — biccentek. — A vacsorával pedig ne fáradjon, majd én elkészítem, amíg tanácskoznak.

— Köszönöm, Di. Hálás vagyok a segítségedért.

— Igazán nincs mit — mosolygok rá.

Mrs. Weasley eltűnik az ajtó mögött.

— Di... mi ez az egész? — kérdezi Harry.

Chloe kérdőn néz rám. Szavak nélkül is megértjük egymás gondolatait. Biccentek, mire eltűnik a nyakamból.

— Ő meg hová ment?

— Csss! — teszem a mutatóujjam a számra. — Mindjárt felvilágosítunk mindenről, ígérem. Menj fel a lépcsőn a második emeletre. A jobb oldali szoba a tiétek Ronnal. Remélhetőleg ő és Hermione ott lesznek, és elmondják neked, amit tudunk. Ha mégse találnád meg őket, gyere vissza hozzám. Itt leszek a konyhában — mutatok a helyiségre.

— Oké — biccent Harry.

A konyha felé veszem az irányt, és nekiállok, hogy kamatoztassam az eddig szerzett főzőtudásomat — mugli módra természetesen. Csak addig volt szabad varázsolom, amíg Rémszemék akciójában vettem részt. Most már be kell tartanom a nyári szünetre vonatkozó iskolai szabályokat. Rövidesen megjelenik Ginny.

— Szia. Ezek szerint megérkeztetek — állapítja meg.

— Szia — mosolygok rá. — Igen, felküldtem Harryt Ronékhoz. Az ikrek mit csinálnak? — kérdezem, bár előre sejtem a választ.

A Mardekár szégyene (vagy büszkesége?) - Harry Potter fanfictionWhere stories live. Discover now