IV./15. fejezet | 🔮A sárkány útja🔮

3.9K 276 164
                                    

A Roxfortban végre minden visszazökken a rendes kerékvágásba

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

A Roxfortban végre minden visszazökken a rendes kerékvágásba... nagyrészt.

Mivel Firenzét nem fogadja vissza a csordája, muszáj itt maradnia, így mostantól az iskolának két jóslástantanára lesz. A sötét varázslatok kivédésére pedig Dumbledore megint kereshet új tanárt.

McGalagony szerencsésen visszatér a Roxfortba. Gratulációját fejezi ki a vizsgázóknak, és csomó pluszponttal jutalmazza Hermionét, amiért segített felkészíteni az RBF-eseket átváltoztatástanból.

Én majd pótvizsgázok nyáron... Persze azért kapok pluszpontokat a minisztériumbeli akciómért, úgyhogy úgy néz ki, a Mardekár idén megnyeri a házkupát.

A háztársaim többsége örül ennek. A halálfalócsemeték már kevésbé lelkesednek, ugyanis ez azzal jár, hogy börtönbe juttattam a szüleiket. Napokig nem merek Draco Malfoy szeme elé kerülni. Colin Creevey azonban a minisztériumban történtek után aggódva felkeres. A bejárati csarnokban sikerül elcsípnie, amikor az utolsók között távozok vacsoráról.

— Szia, Di, beszélhetnénk? — húz félre.

— Persze — felem kissé meglepve.

— Minden rendben? Amikor meghallottam, mi történt a minisztériumban, komolyan megijedtem. Bajod is eshetett volna.

— De nem lett — mosolygok rá.

— Mert megint fantasztikus voltál. Mindent tudok az akcióról, elolvastam az összes cikket! — lelkendezik.

— Kösz, Colin.

— El kell mondanom neked valamit — komolyodik el. — Tudnod kell, hogy... én... szóval... te... elsőskorunktól fogva jó barátom voltál — kezdi félénken, majd belelendül. — Nem árultál be, amikor kisurrantam Harryhez a gyengélkedőre, megvédtél a mardekárosoktól, mellettem álltál, amikor kellett. Toleráltad a kamerás hülyeségeimet, amit senki nem értett meg, sőt, te magad is szerettél fotózni. Lelket öntöttél belém, amikor más nem volt rá képes, bátorítottál a DS-edzéseken, tanítottál, méghozzá igen ügyesen. Káprázatos lány vagy, Di, és ezt te talán nem is látod, mert rendszerint csak teszed a dolgod. Csodállak, hogy a küldetéseid mellett mindig maradt időd a barátaidra, és segítettél nekem mindenben — még akkor is, amikor elsőskorunkban bénáztam repülésórán, és Madam Hooch szigorúan megtiltotta, hogy utánam menj.

Elmosolyodom az emlékre.

— Madam Hárpia... hogy ki volt akadva!

— De te a szívedet követted — folytatja Colin. — Azt hiszem, ott kezdődött minden.

— Mi minden? — kérdezem.

— Talán akkor kezdtem el többet érezni irántad puszta barátságnál.

— Oh... — bólintok lassan.

— Tudom, hogy ez most kicsit váratlan lehet neked — szabadkozik —, de tudd, hogy számomra a roxmortsi Valentin-nap is többet jelentett puszta baráti találkozásnál.

A Mardekár szégyene (vagy büszkesége?) - Harry Potter fanfictionWhere stories live. Discover now