IV./9. fejezet | 🔮Pasiügyek🔮

4.9K 277 195
                                    

—      Nagyon imádod a meccs előtti rituálét, ugye? — súgja mosolyogva Draco, miközben a pályára sétálunk

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

— Nagyon imádod a meccs előtti rituálét, ugye? — súgja mosolyogva Draco, miközben a pályára sétálunk.

— Aha — vigyorgok, mint a vadalma. — Összerázza a csapatot.

Szavainkat hamarosan elnyomja a hatalmas üdvrivalgás, ami a nézőtér felől fogad bennünket. Felsorakozunk a pálya füvén, és hamarosan megérkeznek a griffendélesek is.

— Kapitányok, fogjatok kezet! — adja ki az utasítást a játékvezető, Madam Hooch (alias Madam Hárpia). Ki nem állhatom a nőt.

A griffendéles Angelina Johnson elszenved egy kézropogtatást Montague-tól, majd mindenki seprűre száll. Örömmel ülök a Nimbusz Kétezerkettesemre. A Hárpia belefúj a sípjába, és kiengedi a labdákat a ládájukból, úgyhogy már kezdhetünk is. Szokás szerint a griffendéles Lee Jordan kommentálja a meccset, McGalagony felügyeletével. Imádom hallgatni a srácot.

— Johnson szerezte meg a kvaffot. Csodás hajtó ez a lány, évek óta mondom neki, mégse akar járni velem...

— Jordan! — ripakodik rá McGalagony.

— Csak érdekességnek szántam, tanárnő... Johnson kicselezi Dursley-t, elhalad Blechtley mellett, és... juj, hátba találja Crak gurkója... Pucey elkapja a kvaffot, gyorsan ellentámadást indít... szép gurkóütést látunk George Weasley-től, sikerült fejbe találnia Pucey-t. Megint gazdátlan a kvaff, nem, már Katie Bellnél van. A griffendéles hajtólány a háta mögött lepasszolja Alicia Spinnetnek, Spinnet továbbviszi... kijátssza Dursley-t, kitér egy gurkó elől — hű, de szép volt, Alicia! Alicia visszapasszolja a kvaffot Angelinának! Gyerünk, Angelina... úgy látom, már csak az őrző áll az útjában! És lő! És... úúúú...

Montague szerencsésen kivédi a lövést. Előredobja a labdát nekem.

— Diana Dursley-nél a kvaff, elszáguld vele Alicia és Katie mellett... lassan eléri a büntetőzónát, gurkók nem fenyegetik, csak az őrző állíthatja meg... első komoly megmérettetése előtt áll a Griffendél őrzője, Ron Weasley, Fred és George terelők öccse, aki ígéretes új tehetségként került a csapatba. Hajrá, Ron!

A fiú próbál helyezkedni, de végül ügyesen kicselezem, és bedobom a labdát.

— Ez az! — öklözök a levegőbe, a házam szurkolótábora pedig velem együtt ujjong.

— Gólt szerzett a Mardekár! — kiáltja csalódottan Lee. — Tíz-null a Mardekár javára. Hát, ez nem jött össze, Ron. De ne bánkódj, ahogy a korábbi években láthattuk, Diana Dursley-t nem könnyű kicselezni. Az egyik legtehetségesebb hajtó... és megint a Griffendélnél a kvaff, Katie Bell száguld vele előre... Monstro ráküld egy gurkót, és már újra Dursley-nél a kvaff. Lepasszolja Pucey-nak, Pucey elhúz Spinnet mellett! Gyerünk, Angelina, szerelni tudod!... Mégse tudod... de érkezik egy gurkó Fred Weasley-től, nem, George Weasley-től... mindegy, szóval valamelyik Weasley-től, és Pucey elejti kvaffot. Katie Bell... hopp, ő is elejti, most Blechtley-nél van kvaff, és már repül vele... Gyerünk, Griffendél, állítsátok meg! Blecthley lepasszolja Dursley-nek, ő kicselezi Aliciát, és továbbrepül a karikák felé; Védj, Ron!

A Mardekár szégyene (vagy büszkesége?) - Harry Potter fanfictionWhere stories live. Discover now