I./2. fejezet | 🐍Szarvas Kígyó🐍

9.2K 504 448
                                    

Meredten bámulom a kezemben tartott levelet

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Meredten bámulom a kezemben tartott levelet. Ez csak valami tévedés lehet. Kizárt, hogy boszorkány vagyok! Hiszen soha, semmi jel nem utalt arra, hogy az lennék.

Mégis, a papír valóságos. Ott díszeleg az alján Minerva McGalagony igazgatóhelyettes aláírása és a Roxfort pecsétje.

A levélben elnézést kérnek, amiért csak az iskolakezdés napján üzennek nekem, de eddig nem voltak biztosak benne, hogy tényleg boszorkány vagyok. Mivel a szűkös idő miatt már esélyem sincs elérni a Roxfort Expresszt, azt ígérték, hogy küldenek valakit, aki elkísér az Abszol útra, majd az iskolába. Vajon mit fog szólni Harry, ha meglát ott?

A gondolatra elvigyorodok, ám jókedvem hamar elszáll, amikor apám arcát pillantom meg.

— Te mégis mit ácsorogsz ott mezítláb? — dörren rám. — És az mit keres a kezedben? — bök a levélre. Ahogy belé hasít a felismerés, rémület költözik a szemébe. — Neeem, ez nem lehet... Petunia! — üvölti kétségbeesetten.

— Mi az? — siet hozzánk kíváncsian anyám, ám azonnal elejti a kezében tartott vizespoharat, amikor megpillantja, hogy lefagyva szorongatom a kezemben a roxforti levelemet. — Te jóságos ég! — hebegi, és szívére szorítja tenyerét.

— É-én nem tudtam... esküszöm, nem akartam, hisz' soha... álmomban sem gondoltam volna, hogy... — túrok a hajamba idegesen.

— Kifelé! — üvölti apám, amint magához tér.

— De... de miért? — könny szökik a szemembe. — Nem csináltam semmi rosszat! Nem én akartam ezt! — lobogtatom a levelet.

— Ne tagadd, hogy érdekelt ez az ocsmányság! — rivall rám apám. — Ráadásul még az a kis senkiházi is teletömte a fejed az ostoba meséivel! Talán azt hitted, nem tudunk róla? Téged is megfertőzött ez a mocskos hókuszpókusz!

— Hogy beszélhetsz így Harryről? Ő az unokaöcséd, a családod tagja! — most már szabályosan zokogok.

— Te engem ne merj kioktatni! — bömböli apám. — Többé nem vagy a lányom! Kifelé! Ki ebből a házból! Soha többé nem akarlak látni!

— Na, de Vernon! — szól közbe megbotránkozva anyám.

— Ez az utolsó szavam! — ordít a képébe apám.

Elönt a méreg, mint még soha. Elegem van apám viselkedéséből. Elegem van, hogy így lenézi és semmibe veszi a mágiát. Elegem van, hogy ilyen gorombán bánik az emberekkel, és ez alól még a családtagjai sem kivételek. Hirtelen előtör belőlem a hosszú évek alatt felgyülemlett, összes elfojtott harag, és apám nyakába zúdítom.

— Tudod mit? — nézek a szemébe fenyegetően. A hangom feszült, de cseppet sem emelem fel, emiatt még hátborzongatóbban hat. — Elfogadom a döntésedet. Kitagadsz? Hát jó. Többé nem vagyok a lányod. De te sem vagy többé az apám. Talán soha nem is voltál az. Nem foglalkoztál velem eléggé, csak anya és Dud voltak azok, akik igazán szerettek. De te... te képtelen vagy a valódi szeretetre. Nincs is szíved! Egy lelketlen szörnyeteg vagy!

A Mardekár szégyene (vagy büszkesége?) - Harry Potter fanfictionWhere stories live. Discover now