III./6. fejezet | 🏆Házvezető a láthatáron🏆

4.4K 279 192
                                    

Reggel teli energiával pattanok ki az ágyból

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Reggel teli energiával pattanok ki az ágyból. Gyorsan átfésülöm vállig érő, hullámos szőke tincseimet, magamra öltöm az ilvermornys egyentaláromat, felkapom a Remustól és Tonkstól kapott bőrtáskámat — amit azóta teletömködtem az iskolai tanfelszereléseimmel —, és kilépek a szobámból. A reggeli napfény csillogása bearanyozza a klubhelyiséget.

Átsétálok a hatos szobához, és erélyesen kopogtatok az ajtón. Trixie álmos képével találom szembe magam.

— Te még nem vagy kész? — hökkenek meg hálóinges barátnőmet látva.

— Olyan korán van még! — nyafog.

— Mindjárt kezdődik a tanítás — kopogtatom meg a karórámat. — Még reggelizni is kéne.

— Gyere be — sóhajt —, mindjárt elkészülök.

Trixie rekordgyorsasággal összekapja magát, és együtt ballagunk le az étkezőbe. Az asztalokra már ki van pakolva mindenféle finomság, és a diákok többsége javában fogyasztja a reggelijét. Lehuppanunk a háztársaink mellé, és falatozni kezdünk. Hirtelen valami szöget üt a fejembe.

— Mi lesz ma az első óránk?

— Nem olvastad a faliújságot? — ámul Trixie. — Minden oda van kiírva — az órarendek is.

— Ó, tényleg — jut eszembe. — Bocs, mindig elfelejtem, hogy itt csomó minden máshogy van. Nálunk a házvezető-tanárok osztják ki az órarendeket, az első tanítási nap reggelén.

— Jó is, hogy mondod — kap a szón Trixie. — Ma kezdődik a szavazás a házvezetőválasztás ügyében.

— Kíváncsi leszek...

— Amúgy gyógynövénytannal kezdünk — adja a tudtomra.

Mint kiderül, ezen az órán a puckwudgie-sokkal vagyunk együtt. Trixie állítása szerint a legtöbb tárgyból csoportbontás van. Az öt üvegház közül a négyes számúban dolgozunk. Mikor megérkezik Malone professzor, közli az énekkarral kapcsolatos tudnivalókat. Ő a kórusvezető, és keddenként tart próbát a zeneszobában.

Ezután kiadja az órai feladatot. Párokban kell dolgoznunk, így automatikusan Trixie felé indulok, ám a tanár úr azt kéri, hogy egy másik házba tartozó tanulóval álljunk össze. Most végképp beigazolódik abbéli sejtésem, hogy az Ilvermornyban nagy hangsúlyt fektetnek a közösségre és a házak közti összetartásra.

Addig bambulok, hogy végül már csak egy világosbarna hajú srác marad egyedül, így mellé szegődöm.

— Szia. Te puckwudgie-s vagy, ugye? — kérdezem.

— Igen — biccent.

— De jó — sóhajtok fel.

— Te vagy a lány, akit mind a négy szobor kiválasztott, ugye? — fürkész átható, halványkék tekintetével. — A roxfortos cserediák.

A Mardekár szégyene (vagy büszkesége?) - Harry Potter fanfictionWhere stories live. Discover now