III./11. fejezet | 🏆A karácsonyi bál🏆

4.6K 285 184
                                    

Azt mondják, jó társaságban gyorsabban telik az idő

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Azt mondják, jó társaságban gyorsabban telik az idő. Azt hiszem, igazat kell adnom ennek a kijelentésnek.

A kviddicsmeccs után Trixie és Emily véglegesen kibékülnek, sőt, legjobb barátnőkké válnak. Sokat lógok velük, és a kviddicscsapat többi tagjával is. Az utóbbi időben nagyon jóban lettünk, igazi közeli barátok vagyunk már.

Az idény következő mérkőzését is megnyerjük a Viharmadár ellen. Todd szerint jók az esélyeink a kviddicskupára. Már csak a Puckwudgie-t kell legyőznünk — vagy legalábbis akkora pontkülönbséggel vesztenünk, hogy a kupa még a miénk legyen.

Azon kapom magam, hogy itt a tél, és az első hó is leesik. December derekán levelem érkezik Harrytől.

Kedves Di!

Nem fogod elhinni: a Trimágus Tusa alkalmából idén karácsonyi bált rendeznek a Roxfortban. Az eseményen a negyedéves és annál idősebb tanulók vehetnek részt, és állítólag arra szolgál, hogy barátkozzunk a vendégiskolákkal.

Képzeld, McGalagony azzal jött nekem, hogy mivel bajnok vagyok, kötelező részt vennem a nyitótáncon, így muszáj partnert szereznem magamnak. Először Cho Changet szerettem volna megkérni, de Cedric Diggory megelőzött. Tudod, ő az a hetedéves srác, akivel egy zsupszkulccsal utaztunk a Világkupadöntőre. Eléggé lehangolt, hogy ez történt, de szegény Ron jobban pofára esett.

Kiderült, hogy a Beauxbatons bajnokában, Fleur Delacourban tényleg van véla-vér, ugyanis delejezni próbálta Cedricet a bűbájával (nem tudta, hogy ő már Chóval megy a bálba), Ron pedig egyenesen belesétált. A varázslat hatása alatt megkérdezte a lányt, hogy vele menne-e a bálba... állítólag elég kínos volt. Mikor persze magához tért, azonnal elszaladt. Most egyikünknek sincs párja.

Egyébként érdekes, mert engem már csomóan felkértek — Hermione szerint azért, mert bajnok vagyok, és persze Harry Potter. Igaza lehet. Eddig mindenkinek nemet mondtam Cho miatt, de most, hogy ő Cedrickel megy, és már Hermionének meg Neville-nek is van párja — előbbi nem árulja el, hogy ki, utóbbi viszont Ginnyt hívta el —, Ron szerint tennünk kellene valamit.

Ekkor jutott eszembe, hogy talán a karácsonyi szünetre való tekintettel hazaengednek téged erre az eseményre — ugyanis alsóbb évesek is jöhetnek, ha egy felsős hívja el őket (lásd: Ginny esete Neville-lel).

Egy szó mint száz, arra gondoltam, hogy az én drága unokatestvérem talán megtisztelne azzal, hogy elkísér a bálba. Írj vissza minél hamarabb, mert McGalagony már türelmetlen. A héten is zaklatott azzal, hogy van-e már párom.

Harry

Ui.: Ha van ötleted, hogy Ron kit hívhatna el, ne tartsd magadban.

Összehajtogatom a levelet, és megsimogatom Hedviget.

— Várnál egy kicsit itt az erkélyen? Nemsokára visszajövök.

A hóbagoly barátságosan huhog. Kinyújtóztatom a tagjaimat, és kifelé indulok a szobából.

A Mardekár szégyene (vagy büszkesége?) - Harry Potter fanfictionWhere stories live. Discover now