II./3. fejezet | 🐾Meglepetések napja🐾

7.4K 312 506
                                    

A Roxfort Expressz sivítva kanyarodik be a pályaudvarra

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

A Roxfort Expressz sivítva kanyarodik be a pályaudvarra. Mr. és Mrs. Turner megölelik Madet és engem. A házaspár biztosít afelől, hogy nagyon örültek a látogatásomnak, és bármikor szívesen látnak. Végezetül boldog születésnapot kívánnak nekem — mert hát, ma van. A szeptember elseje az iskolakezdésen kívül azt is magával hozza, hogy elérkezik a tizenkettedik születésnapom.

Chloéval a nyakamon, a csomagjaimat magammal cipelve mászok fel a vonatra. Most utazok vele másodszorra, hiszen én vagyok az a roxfortos diák, aki első ízben az iskolából visszafelé menet használta a szerelvényt. Mindenesetre, biztos érdekes lesz az odaút is. A diákok tömegében sehol sem látom Harryéket — ráadásul még Madet is elveszítem szem elől.

Egyedül bukdácsolok a vagonok hosszú folyosóin, míg végül a vonat végében találok egy majdnem üres kupét. Odabent csak egy alvó férfi ül az ablak mellett, aki foltokkal teli, elnyűtt talárt visel. Elhelyezkedem az egyik ajtó melletti ülésen, és felteszem a csomagjaimat a poggyásztartóra. A vonat sípolva elindul. Hamarosan megjelenik a fülkében Harry, Ron és Hermione.

— Sziasztok! — örvendezek.

— Di! — borul a nyakamba Hermione. — Hogy vagy?

Elmesélem neki és Ronnak a nyári élményeimet, és ők is megosztják, mi minden történt velük a szünetben. Hermione Franciaországban, Ron pedig Egyiptomban járt a családjával. Mindeközben a férfi békésen szunyókál mellettünk.

— Szerintetek ki lehet ez? — kérdezi Ron.

— Gondolom, egy új tanár — tippelek.

Lángész vagy... — ironizál Chloe.

— R. J. Lupin professzor — vágja rá Hermione.

— Honnan tudod? — esik le a Weasley-fiú álla.

Harry és én is értetlenül pislogunk rá. Tudjuk, hogy a lány eszméletlenül okos, na de ennyire?

— Rá van írva a csomagjára — forgatja a szemét Hermione, és az idegen kopott bőröndjére mutat. Valóban...

— Vajon mit tanít? — töpreng Ron.

— Nem nehéz kitalálni. Csak a sötét varázslatok kivédése jöhet szóba — adja meg a választ Hermione.

Az SVK-t minden évben más tanár tanítja. A Weasley-ikrek váltig állítják, hogy egyszer hallották McGalagony professzort és Flitwicket arról beszélgetni, hogy az álláson átok ül.

— Remélem, érti a dolgát — fürkészi bizalmatlanul Ron. — Így ránézésre úgy tűnik, hogy már egy sötétebb pillantástól beadja a kulcsot... na, mindegy. Szóval, mit akartál mondani nekünk, Harry?

Érdeklődve pillantok az unokatestvéremre. Kiderül, hogy hozzá hasonlóan tegnap a Weasley-k és Hermione is a Foltozott Üstben szálltak meg. Jellemző, hogy én egy nappal hamarabb megyek oda, és így nem találkozom velük... áh, hagyjuk.

A Mardekár szégyene (vagy büszkesége?) - Harry Potter fanfictionWhere stories live. Discover now