III./10. fejezet | 🏆Rionach naplója🏆

4.5K 281 101
                                    

Az Ilvermornyba való visszaérkezésem után nem sok időm marad agyalni a Roxfortban történteken

Ups! Gambar ini tidak mengikuti Pedoman Konten kami. Untuk melanjutkan publikasi, hapuslah gambar ini atau unggah gambar lain.

Az Ilvermornyba való visszaérkezésem után nem sok időm marad agyalni a Roxfortban történteken. Vészesen közeledik ugyanis az idény első kviddicsmeccse, a Szarvas Kígyó-Wampus mérkőzés. A csapatkapitányunk, a hatodéves Todd Boodiam keményen edz bennünket.

Az őrzőnkkel, Sharon Blueflowerrel semmi probléma nincs, és mi, hajtók is szépen dolgozunk együtt. Sajnos a két terelőről ugyanez már nem mondható el. Trixie és Emily egyszerűen képtelenek megférni egymás közelében. Egész edzésen hallani lehet a két lány civakodását.

— Menj már arrébb, Blye! Ezt a területet én védem!

— Te nekem ne mondd meg, hogy mit csináljak, Clayton! Oda repülök, ahová akarok!

— Ha nem vigyázol, véletlenül rád küldök egy gurkót az ellenfél helyett!

— Gratulálok, ismét bebizonyítottad, milyen sok eszed van! Fogalmam sincs, Di hogy választhatott téged házvezetőhelyettesnek!

— Na, és téged? Hogy tudnál segíteni egy ház vezetésében, ha még a gurkókkal is alig tudsz célozni?

— Szeretnéd, hogy kipróbáljuk, Clayton? Lehetne mondjuk a fejed a célpont!

— Elég legyen! — röppenek közéjük. — Mint házvezetőtök, kérlek benneteket, hogy próbáljatok meg együttműködni. Könyörgöm, legalább a csapat érdekében!

— Di-nak igaza van — biccent szigorúan Todd. — Ha a meccsen is ezt csináljátok, bukta az egész. A wampusosok csapata nagyon jó. Szedjétek össze magatokat!

Az edzés hátralévő részében Trixie és Emily kicsit magukba szállnak, de még így is gyilkos tekintettel méregetik egymást, és nem hajlandók összejátszani. A gyakorlás végeztével a két lány hamar felszívódik. A többiekkel együtt baktatunk fel a kastélyhoz, és közben beszélgetünk.

— Siralmas lesz így a meccs — csóválja a fejét Sharon. — Hiába a mi munkánk, ha nem bírunk majd a gurkókkal, mert a két tökkelütött terelő egymásnak esik.

— Voltaképpen mi történt köztük, ami miatt így összevesztek? — érdeklődök.

— Másodéves voltam, amikor ők elsősök. Már nem igazán emlékszem, mi történt — mondja a szőke hajú lány.

— Én viszont emlékszem — szól közbe Hector Irwin, aki évfolyam- és hajtótársam. Ő volt az a göndör, vörös hajú fiú, aki kételkedett abban, hogy a faragványok egyáltalán beosztanak-e engem. — Már az első napokban összekaptak.

Komolyan, mintha Dracóról és rólam beszélne.

— Egy darabig úgy tűnt, hogy jóban lesznek, de aztán... Trixie-t idegesíteni kezdte, hogy Emilyben akkorra a versenyszellem. Tudjátok, ő az a tipikus eminens diák, mindig mindenre felkészül, és a legjobb akar lenni. Nehezen dolgozza fel a vereséget.

A Mardekár szégyene (vagy büszkesége?) - Harry Potter fanfictionTempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang