I./12. fejezet | 🐍Két utód harca🐍

6.5K 334 290
                                    

—      Értitek már? — magyarázom Harrynek és Ronnak a következő délután, amikor Hagrid kunyhójában etetjük Agyart

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

— Értitek már? — magyarázom Harrynek és Ronnak a következő délután, amikor Hagrid kunyhójában etetjük Agyart. Idefele úton felolvastam nekik a kígyók királyáról szóló leírást. — A kamrában lakó szörnyeteg egy baziliszkusz — egy hatalmas kígyó! Harry és én tudunk párszaszóul, ezért értettük meg a suttogást, amit senki más! Illetve, Chloe hallotta még, mert ő maga is kígyó — pillantok az asztalon elterülő szarvas viperámra.

— Hát persze! — Harrynek mintha villanykörte gyúlna a fejében. — A baziliszkusz tekintete halálos. Hogy mégsem halt meg senki, az azért van, mert egyikük sem nézett közvetlenül a szörny szemébe. Colin a fényképezőgépen keresztül látta. A baziliszkusz elégette a filmet a gépben, de Colin maga csak kővé dermedt.

— Pontosan — bólogatok. — Én is erre jutottam.

— Justin... — folytatja. — Justin biztos Félig Fej Nélküli Nicken keresztül látta meg! Nicket teljes erővel érte a gyilkos tekintet, de ő nem halhatott meg még egyszer... Hermione és a hollóhátas lány mellett egy tükröt találtak. Hermione épp akkor jött rá, hogy a szörny egy baziliszkusz. Ezért aztán figyelmeztette a legelső embert, akivel találkozott, hogy minden saroknál előbb nézzen körül egy tükörrel. Az a lány elővette a tükrét, és...

Ron tátott szájjal hallgatja.

— És Mrs. Norris?

— A tócsa... — gondolkozik Harry. — Igen, a víz, ami Hisztis Myrtle mosdójából ömlött ki a folyosóra! Mrs. Norris csak a kígyó tükörképét látta a tócsában... Add csak ide a könyvet, Di! — lapozza fel. — A kakaskukorékolástól kiszenved! — olvassa. — Hagrid kakasait megölték! Mardekár utódja nem akarta, hogy akár egyetlen kakas is legyen a kastély közelében, amikor kinyitja a kamrát. A pókok menekülnek előle! Minden egybevág!

— De hogyan közlekedik a baziliszkusz az épületben? — kérdezi Ron. — Egy ilyen ronda nagy kígyót nem nehéz észrevenni.

— Hermione azt írta ide, hogy „csövek" — mutatok a lap aljára. — Biztos a vízvezetékcsövekben mozog. A hang, amit hallottunk, a falból szólt.

— A Titkok Kamrájának bejárata! — kiált fel Ron. — Lehet, hogy egy mosdóban van. Talán épp...

— Hisztis Myrtle mosdójában! — fejezzük be a mondatot Harryvel.

— Tehát Myrtle volt az, akit megölt a baziliszkusz ötven éve — jövök rá.

— Ez azt jelenti, hogy nem csak mi vagyunk párszaszájúak az iskolában — pillant rám az unokatestvérem. — Mardekár utódja is az. Így tud parancsolni a kígyónak!

Végre rájöttetek — dörmögi Chloe. — Sok időbe telt. Pedig próbáltam segíteni.

Chloe! — fordulok hozzá izgatottan. — Mi ez a kígyóeskü, amiről magyaráztál? Csak nem a kígyók közötti hierarchiarendszert jelenti?

A Mardekár szégyene (vagy büszkesége?) - Harry Potter fanfictionWhere stories live. Discover now