V./8. fejezet | 💚Exnihil objectum💚

4.5K 279 250
                                    

A kezdeti lelkesedésünk Harryvel hamar lelohad

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

A kezdeti lelkesedésünk Harryvel hamar lelohad. Kiderül, hogy a feladat, amit Dumbledore-tól kaptunk, sokkal nehezebb, mint hittük. Lumpsluckot vallomásra bírni majdnem olyan, mint Neville békáját, Trevort keresgélni — szinte lehetetlen vállalkozás.

Az unokabátyám kezdetnek konkrétan rákérdez a dologra az egyik bájitaltanórájuk után, de nem jár sikerrel. Azóta ráadásul Lumpsluck kerüli őt, és engem is gyanakodva méreget. Lerí róla, hogy sejti, hogy be vagyok avatva a dologba. Én ugyan igyekszem ártatlannak mutatkozni, és apró léptekben elérni a célt, de a stratégiám lassan halad, és eddig nem igazán van eredménye.

Harryt és engem a január kezdetével egyébként is lefoglal a kviddicsszezon. Kapitányok vagyunk, mindkettőnknek edzeni kell a csapatunkat — főleg nekem, ugyanis a legközelebbi mérkőzés a Hollóhát-Mardekár meccs.

Most már szerencsére Draco is odateszi magát az edzéseken. Látszik, hogy bánja a legutóbbi meccs kihagyását, és most úgy igyekszik, mint még soha. A hátránya az egésznek, hogy néha elvétem a dobásokat, mert éppen őt bámulom. Ilyenkor Mad kacarászva nézi a karikák elől a bénázásomat. Az is előfordul, hogy egy-egy gurkó csupán milliméterekkel súrolja a fejemet, mert a fiú pár másodperccel azelőtt röptében megeresztett felém egy mosolyt, én pedig kis híján leszédültem a seprűmről.

A csapattársaim szerencsére tolerálják az időnkénti megingásaimat, és betudják puszta fáradtságnak az RBF-év miatt. A Hollóhát-Mardekár meccsre azonban már mindenki — beleértve engem is — összeszedi magát.

A mérkőzés reggelén az időjárás nem kímél minket. A mínusz fokok és az iszonyatos hózápor ellenére a meccs természetesen nem maradhat el.

— Figyeljetek — szólok a csapatomhoz az öltözőben —, keményen dolgoztunk ezért a meccsért. Edzettünk, ha esett, ha fújt, ha havazott — éppen azért, hogy felkészítsük magunkat a legkeményebb körülményekre is. Egy hózápor nem fog megállítani bennünket a sikerben.

— Úgy van! — öklöz a levegőbe Blaise Zambini.

— Azonban arra kérlek benneteket, hogy legyetek résen — folytatom. — A hollóhátasok eszes társaság, és jó a taktikájuk. Biztos vagyok benne, hogy Cho Chang kellőképpen felkészítette a csapatát. Pontosan tudják, melyik játékosunk miben jó, mi a gyengéje, és feltehetően a logika szabályai szerint fognak ellenünk játszani. Éppen ezért azt szeretném kérni tőletek, hogy ne legyetek logikusak.

— Tessék? — értetlenkedik Miles Blechtley.

— Gondolom, Di arra céloz, hogy csináljunk minél több váratlan mozzanatot, amire nem számítanak — fejtegeti a mondókámat Adrian Pucey.

— Pontosan — kacsintok. — Tartsátok a taktikát, amit megbeszéltünk, de közben legyetek kiszámíthatatlanok. Ez a legnagyobb fegyverünk a hollóhátasok ellen. Tereljétek el a figyelmüket, zökkentsétek ki, zavarjátok össze őket.

A Mardekár szégyene (vagy büszkesége?) - Harry Potter fanfictionWhere stories live. Discover now