I./7. fejezet | 🐍Kettős ügynök kerestetik🐍

8.1K 379 207
                                    

A diákcsődület miatt Frics  hamar a helyszínen terem

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

A diákcsődület miatt Frics hamar a helyszínen terem. Mikor meglátja Mrs. Norrist, elsápad, és arcát a tenyerébe temeti.

— A macskám! A macskám! Mit csináltatok Mrs. Norrisszal? Te! — mered gyilkos tekintettel Harryre. — Te voltál! Meggyilkoltad a macskámat! Megöllek! Szét...

— Argus! — csendül fel Dumbledore szigorú hangja. Az igazgató McGalagony, Piton és Lockart professzorok kíséretében érkezik. Egy gyors mozdulattal leakasztja a macskát a fáklyatartóról, és máris instrukciókat osztogat az érintetteknek. — Jöjjön velem, Argus. Potter és Weasley urak, valamint Granger és Dursley kisasszonyok szintúgy.

— Az én szobám van a legközelebb, igazgató úr — fontoskodik Lockhart. — Itt van egy emelettel feljebb. Ha gondolja, parancsoljon...

— Köszönöm, Gilderoy — biccent Dumbledore, és már indul is. Lockart, Frics, Piton és Harryék követik. Én továbbra is lefagyva állok a helyszínen — kábulatomból McGalagony hangja térít magamhoz.

— Miss Dursley — rázogatja a vállam —, jöjjön — néz rám kedvesen.

Megszeppenve a nyomába szegődök, és a többiek után eredünk. Lockhart szobájába lépve leesik az állam. A falakat tetőtől talpig saját magáról készült fotók díszítik. Hogy lehet valaki ennyire egoista?

Dumbledore az asztalra helyezi és tüzetesen megvizsgálja a macskát. A feszült csendet csak Frics zokogása és Lockhart idegesítő kommentárja töri meg.

— Biztos, hogy átokkal ölték meg — valószínűleg a Transz-mogrifiai Tortúrával. Magam is rengetegszer használtam... nagy kár, hogy nem voltam ott, mert tudok egy kitűnő ellenátkot, ami megmenthette volna... Hasonló merényletek sorának voltam tanúja annak idején Ouagadogou-ban. A történetet részletesen leírtam az önéletrajzomban. Persze, miután elláttam a város lakóit amulettekkel, többé egyetlen támadás sem történt...

Semmi kedvem hallgatni a nagyképű szövegelését. Legszívesebben valami jó kis átkot szórnék rá, hogy befogja végre, de sajnos még nem ismerek elég ártást, így jobb híján beérném a régi, bevált mugli módszerrel; a leütéssel is.

— A macska nem pusztult el, Argus — egyenesedik fel Dumbledore.

— Nem pusztult el? — emeli fel a fejét Frics. Szemei vörösek a sírástól. — De hát akkor miért hideg és merev?

— Mert kővé dermesztették.

— Hát persze! Mindjárt gondoltam — kotyog közbe Lockhart. Az igazgató elereszti a füle mellett a megjegyzést.

— De hogy miként, azt nem tudom... — mereng.

Én sem... Az agyam ezerrel kattog. Mégis ki vagy mi lehet olyan kegyetlen, hogy kővé dermesszen egy ártatlan — na, jó, többnyire ártatlan — állatot?

A Mardekár szégyene (vagy büszkesége?) - Harry Potter fanfictionWhere stories live. Discover now