IV./14. fejezet | 🔮A jóslatok súlya🔮

4.6K 279 104
                                    

A Reggeli Próféta a következő szalagcímektől zsúfolt: „Sirius Black ártatlan! Ez történt valójában tizennégy évvel ezelőtt", „Diana Dursley újra a Roxfortban! Fény derült az igazságra: a diáklány valójában nem sötét mágus", „Sirius Black és Diana ...

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

A Reggeli Próféta a következő szalagcímektől zsúfolt: „Sirius Black ártatlan! Ez történt valójában tizennégy évvel ezelőtt", „Diana Dursley újra a Roxfortban! Fény derült az igazságra: a diáklány valójában nem sötét mágus", „Sirius Black és Diana Dursley — a varázsvilág megmentői?", „Tudjukki visszatért! Peter Pettigrew életben van! Sirius Black és Diana Dursley mindent elmond!", „A dementorok immár nem Azkaban lakói", „Visszakerültek a börtönbe a szökött halálfalók", „Letartóztatták Peter Pettigrew-t", „Biztonsági tanácsok — mit javasol a Főnix Rendje?", és így tovább, és így tovább...

Sirius és én körözött bűnözőkből egy csapásra ünnepelt hősökké válunk. Miután Cornelius Caramel kihallgatott minket és Pettigrew-t, a hitvány férget a többi halálfalótársával együtt az Azkananba zárták — beleértve Lucius Malfoyt is. Immár nem dementorok őrzik őket, hanem a minisztérium által külön erre kiképzett osztag, amelynek tagjai folyamatosan váltják egymást az őrszolgálat során. A bűnözőket komoly varázslatok rögzítik a zárkájukba.

Sirius roppant büszke rá, hogy ő foghatta el Pettigrew-t a bőröndben. Bár azt mondja, Szilveszter és Csikócsőr is jelentősen rásegítettek. Állítólag Féregfark halálosan betojt a hippogrifftől és a kifejlett kínai gömblángsárkánytól. Nem is csodálom.

A kihallgatásunk anyaga szárnyra kap, és interjú formában, képekkel kiegészítve jelenik meg a Reggeli Prófétában. A lap hetekig ettől hangos. Amikor visszatérek a Roxfortba, azzal kell szembesülnöm, hogy híres lettem. Mármint... eddig is volt valamekkora hírnevem, főleg a mardekárosok körében... de ez most egészen más. Ízelítőt kapok a figyelemből, ami rendszerint Harryt övezi.

— Nem is tudom, hogy bírod! — panaszolom neki. Le se tudom rázni a lelkes érdeklődőket. Harry persze jót nevet rajtam. Állítása szerint örül, hogy végre nem ő van a figyelem középpontjában. Azt mondja, legalább most én is megtapasztalom, milyen érzés.

Apropó, Harry... az unokatestvérem újra a varázsvilág szeretetének és rajongásának örvend, Dumbledore professzorral együtt. Mivel bebizonyosodik, hogy végig igazat mondtak, visszakapják a tekintélyüket. Az igazgatónak minden rangját, amitől megfosztották, most visszaadják, Umbridge-ot pedig eltávolítják az iskolából.

A főinspektor egyébként is sokk hatása alá került, ugyanis a Tiltott Rengetegben elfogta egy csordára való dühös kentaur, akiket magára haragított. Mindez úgy történhetett, hogy miután a banya elkapta Harryéket, azt mondták neki, hogy velem beszéltek a tűzben — eddig igaz is a történet —, mert nem tudják, hogy indítsák be a fegyvert, amit kifejlesztettem a minisztérium ellen. Behazudták, hogy ez a titokzatos fegyver — ami persze nem is létezik — a Tiltott Rengetegben van. Elcsalták hát oda a főinspektort, és összefutottak a kentaurokkal — akik elhurcolták az őket sértegető Umbridge-ot —, majd „kicsi" Gróppal — aki viszont a kentaurok között csapott szét. Kész csoda, hogy megmenekültek. A csapat közben elintézte a főinspektori különítményt — titokban Draco és Blaise is segített nekik.

A Mardekár szégyene (vagy büszkesége?) - Harry Potter fanfictionWhere stories live. Discover now