IV./6. fejezet | 🔮Tőketalálat🔮

4.6K 282 257
                                    

Convollban meglátogatom Alisont és a kis keresztfiamat, Daeront

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Convollban meglátogatom Alisont és a kis keresztfiamat, Daeront. Nagyon édes fiúcska, mosolyog mindenkire, akit lát, és már a gügyögéssel is próbálkozik.

Ezután tiszteletemet teszem Göthe Salmander és a felesége, Tina házában. Tavaly nagyon sokat segítettek nekem, és jóban lettem velük. Salmander professzor idén már nem tanít az Ilvermornyban, ugyanis nyugdíjba vonult, viszont azt mondta, bármikor szívesen vendégül látja a régi tanítványait. Engem is örömmel üdvözöl. Sokat kérdezget Chloéról, Szilveszterről és a Roxfortról. Ámulva hallgatja, hogy én vagyok a Szarvas Kígyó.

Mesélek neki a barátaimról — többek között Fred és George vállalkozását is megemlítem. Az idős férfinak nagyon tetszik a varázsviccüzlet elképzelése.

— Maga nem tudja, honnan szerezhetnének kezdőtőkét? — jut eszembe. — Hiszen befutott, híres író lett.

— Hmm... — töpreng el. — Éppenséggel van egy ötletem.

— Komolyan? — tátom el a számat.

— Igen. Egy mugli barátom egyszer régen sütödét szeretett volna nyitni, de a bank nem adta meg neki a hitelt. Hiába érvelt azzal, hogy a házi süteményeket mindenki szereti, és jobb minőségűek, mint a gyárilag készítettek, nem volt biztosítéka, ezért elutasították. Ha jól értettem, a barátaid szegények, ám ők is olyan értéket szeretnének adni a világnak, amit mindenki szeret — ez pedig a nevetés.

— Igen — bólogatok. — Fred és George zseniálisak, csak éppen kezdőtőkéjük nincsen egy vállalat nyitásához. De én hiszek bennük, és tudom, hogy ha egyszer befutnak, óriási sikerük lesz. Keményen dolgoznak az álmukért. Egész nyáron a Foltozott Üstben dolgoztak, hogy keressenek valamennyit.

— Ez becsülendő — biccent Salmander.

— Mi történt a barátjával? — kérdezem. — Sikerült megnyitnia a sütödét?

— Igen — mosolyodik el.

— Hogyan?

— Adtam neki egy bőröndnyi okkami-tojáshéjat.

Okkami...? — töprengek. — Egy ismerősöm ilyen tojásokkal akart üzletelni! — jut eszembe Mundungus Fletcher. — Az okkamik azok a lények, amiknek ezüstből vannak a tojáshéjaik, igaz?

— Gyakran fosztogatják a fészkeiket emiatt — bólint Salmander —, ezért mára elég ritkák lettek. Egyébként bámulatos állatok. Koranaptikszikusak, azaz kitöltik a rendelkezésükre álló teret.

— Hűha — ámulok.

— És ahogy említetted, a tojásuk valóban ezüstből van — teszi hozzá.

— Kár, hogy mi nem tudunk okkami-tojáshéjakat szerezni — szontyolodok el. — Jól jönne az ikreknek.

— Ami azt illeti, tudunk — feleli óvatosan Salmander.

A Mardekár szégyene (vagy büszkesége?) - Harry Potter fanfictionWhere stories live. Discover now