III./18. fejezet | 🏆Animágus születik🏆

4.6K 284 246
                                    

Féregfark levágja Harryről a köteleit, és visszaadja a pálcáját

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Féregfark levágja Harryről a köteleit, és visszaadja a pálcáját.

— Miért nem ragyogsz, Di? — fordul felém az unokabátyám. — Most igazán elkélne. Sőt, már korábban is jól jött volna.

— Nem tudom — könnyezek. — Bármi történjék is... szeretlek.

— Én is szeretlek.

— Milyen megható... és mennyire unalmas. Nos, térjünk rá a lényegre. Megtanítottak az iskolában párbajozni, Harry Potter? — susogja Voldemort. — Meghajlunk egymás előtt. Gyerünk, Harry, essünk túl a formaságokon. Ha veled végeztem, a drágalátos unokatestvéred következik...

— Csak szeretné! — mordul fel Harry.

— Ejnye, ejnye. Dumbledore tanítványa legyen jómodorú... köszönj szépen a halálnak, Harry...

A halálfalók nevetnek, Voldemort viszont egyre türelmetlenebb.

— Azt mondtam, meghajolsz! — szegezi a pálcáját Harryre, akinek a varázslat hatására behajlik a gerince. — Ezt már szeretem... Most pedig megküzdesz velem, mint férfi a férfival... Húzd ki magad, büszkén halj meg, ahogy az apád... Készülj... és harcolj.

Voldemort felemeli a pálcáját. Harrynek nincs ideje reagálni, máris eltalálja egy újabb Cruciatus-átok. Kétségbeesetten töröm a fejem, hogy mit tehetnék.

Chloe... — sziszegem. — Chloe, mondd... esetleg tudsz újra hoppanálni?

Nagyon kimerültem... Talán még egyre van erőm.

Jó. Ha jelzek, megyünk. De előbb sürgősen ki kéne találnom valamit.

Vajon miért nem működik a képességem? McGalagony és Dumbledore szerint az animágiával áll kapcsolatban, viszont nyár óta nem aktiválódott, pedig mindent megcsináltam, ami az animágussá váláshoz kell. Még mandragóralevelet is tartottam a nyelvemen... Várjunk csak! Ez lehet a megoldás! Talán az animágia gyakorlat miatt megtanultam kezelni a képességem. Ha ez így van, most már csak akaratlagosan tudom használni. Clayton professzor a következő órán már azt akarta, hogy átváltozzak... Hát, úgy látszik, ezt most előrébb kell hoznunk.

Chloénak is lesúgom a tervemet.

Biztos vagy benne? Tudod, mi forog kockán. Ha elrontod, az katasztrofális következményekkel járhat. Emlékezz arra a félpolip-kísértetre a Roxfortban! Az a nő is elbaltázta az első átalakulását, és örök életre olyan maradt.

Tudom, tudom... de muszáj megtennem. Ha sárkánnyá változhatnék, az itt hatalmas előny lenne. Még el is repülhetnénk, nem kellene hoppanálnod.

Rendben... — sóhajt. — Nincs más esélyünk, próbáld meg. De hogy fogsz innen kiszabadulni?

Talán megkísérelhetnék egy pálca nélküli Diffindót.

A Mardekár szégyene (vagy büszkesége?) - Harry Potter fanfictionWhere stories live. Discover now