47 - Barátok

441 34 8
                                    

2020.01.05.


- Mark! Szia! - öltetem át az egyik legjobb fiú barátom, aki örömmel viszonozta az apró gesztust és lépett el az útból, hogy a másik két társa is beljebb merészkedjen. BamBam és Jackson. Mindkettőjüket megszorongattam amennyire csak tudtam és levakarhatatlan vigyorral az arcomon vezettem őket a nappaliba, ahol ma egy kis találkozós estet terveztünk tartani. Rajtuk kívül még Lisa volt ez egyetlen, aki késve ugyan, de jelezte jönni kívánó szándékát, így a másik thai származásúnak az érkezésére várt mindenki. Az én csapatomból, BoMi és Euna tervezett különösebben részt venni a mai összejövetelen,a többiek ugyan jelen lesznek, de ők nem szándékoznak egész este fent maradni velünk.

Mind helyet foglaltunk, ki a kanapén, ki a földön, lényegében körbevéve az asztalt, amin alkohol, nassolnivaló és különböző játékok sokasága várt ránk. Volt minden, egyszerű Uno-tól kezdve, üvegig, jenga és egyéb asztali társasjátékok. Hiába voltunk többségben felnőttek. Megunhatatlanok voltak ezek az apró események amik mindannyiunk kedvét feldobta. Ha a játéké nem is, az ital mennyisége viccessé varázsolja a hangulatot.

- Mivel kezdjünk majd? - feküdt el a földön Bam, még mi többiek inkább voksoltunk, a kezdő játékra, kiosztottuk a poharakat.

- Uno? - számolta össze BoMi. - Akkor kártyázzunk - nevet fel és nyúl a pakliért, elkezdve annak a megkavarását és átválogatását. Eléggé laza játéknak számított, mégis biztosak voltunk benne, hogy kellő kedvet fog adni az este elkezdéséhez. 

- Csalsz hozzám három tiltó kártyát? Ha BamBam utánam jön, ki akarom zárni minden körben - kéri Jackson, mire felnevetve rázom meg a fejem, még a szóban forgó inkább felkelt a földről és átül mellém, mondván, hogy biztonságban lesz Euna és köztem. Nos, nem így gondolom, de reménykedni lehet. Amint a lány kiosztotta az elegendő mennyiségű lapot, el is kezdtük a játékot. Habár elég szegényes voltam az extra tulajdonsággal bíró darabokkal kapcsolatban legnagyobb sajnálatomra. Ezzel ellentétben a mellettem ülő Mark igazán bulisnak tartott kellően megleckéztetni a felhúzandó lapok terén. A játék végére szinte a pakli ötven százaléka a kezeimben volt. Szerencsémre viszont pont ezt a pillanatot választotta az utolsó vendégünk érkezési idejének, megmentve a keserű vereség elől. Boldogan dobtam el a köteget és szaladtam az ajtó felé, feltárni azt, ami mögött egy vastag kabátba bújt frufrus lány ácsorgott. Lisa.

- Szia! - öleltem át a fagyoskodó lány, aki szintén átkarolt és tolt beljebb, hogy bejöhessen végre. Pillantok alatt kapta le magáról a rétegeket és a csizmáját, hogy egy pulóverben és farmerben közénk ülhessen.

- Sziasztok - mosolygott a nagyban harcolókra, akik közül a thai fiú feladva a játékot pattant a lány elé, egy szoros ölelésbe vonni annak törékeny testét. Ezennel a mai nap utolsó tagja is megérkezett, így boldogan lapoztunk a játékok terén az ivós jengára, aminek eléggé egyértelmű lényege volt, ezért mindannyian a poharainkat megtöltve láttunk neki a kockát elmozdításának. 

- Igyál kétszer a melletted ülőkkel - olvasta fel Mark, mire én és Jackson egyszerre emeltük koccintásra a röviditallal megtöltött üvegcsét. A második körben is megemelve poharunk ittuk kis folyadékot, majd kissé meginogva hajoltam az építményhez, ahonnan kissé remegő kezekkel, de sikerült kiszednem ez egyik kockát és a tetejére raknom minden probléma nélkül, ám előtte fel kellett olvasnom az apró írást ami szerepelt a fába vésve.

- Mindenki igyon - állt rajta, ezáltal mindannyian megemeltük a poharainkat, s húztuk le tartalmát. Ezt rengeteg ideig játszottuk és mivel két kocka kivételével mindegyiken egy apró utasítás szerepelt, elég hamar sikerült egy nagy mennyiségű alkohol szintet bevinnünk egytől egyig a szervezetünkbe. Azonban a jó szokásomtól hűtlenül ezúttal sokkal könnyebben ütött meg a megívott poharak tartalma, mint bármikor máskor. Meg sem lepődtem mikor a három körből kétszer nálam dőlt le az apró építmény, még egyszer Euna keze által.

Muszáj volt váltanunk, így puszta pihenés kedvéért két táblajátékot is végigjátszottunk, mikor éjfélt ütött az óra. Azonban egyikünk sem akarta ha véget érne az este, így hamar repültek az egyszerű társasok üvegezésre. Mindenki kedvenc játékára, amivel ha nem a legjobban, de igazán kreatívan tudták a srácok is szívatni egymást, még mi jobban kihúztunk bárkiből bármit.

- Ki a leghelyesebb szerinted? - kérdezte BoMit, Jackson lassan forgó nyelvvel, meg-meg akadva a szavak képzése közben.

- Bam...Bam - motyogta lány, mire a rapper szemei felcsillantak és folyamatosan kacsintgatva a lány felé, próbált udvarolni meglehetősen elázva már. Kétlem, hogy bármelyikük is emlékszene a ma estére. Sőt, még azt sem tudom, nekem mennyi fog megmaradni. Kellően lelassultam és alig tudtam kinyögni bármit is akartam. 

- Mark - mormogta az előbb említett lány, akinek a kipörgetett embere a mellettem szenvedő volt. - Van itt valaki, akire valaha is többként tekintettél mint barát?

- Nincsen - bökte ki lazán, ám akadozva.

- Biztos?

- Egészen biztos - biccentett, de előre dőlt közben lecsúszva a kanpéról.

- Még Bekire sem? - érkezett a kérdés Jacksontól.

- Mi csak barátok voltunk és leszünk is. Sosem változik meg - magyarázta erősen gesztikulálva.

- Hm - bólintok. - Barátok - erősítem meg.

- Pedig nekem eleinte eléggé összezavarta az érzéseim - mondja Jackson, mire felköhögve ugyan, de tovább figyelek rá. - Nem akartam zavarni a kapcsolatotokban sem. Egyszerűen szép voltál - ránt vállat, majd hátraveti  fejét és tapasztva tenyerét az arcára, jelezve, hogy kelő alkoholmennyiség szállta a fejébe. Mint mindenkinek. Sokáig tettünk fel egymásnak megannyi kérdést, melyben olyanok is szerepeltek, mint a tulipán színe, mire képesek voltak sokan azt felelni, hogy színtelen, tudván, hogy átverős kérdésről beszéltünk. Igazán röhejes, ámbár vicces estén voltunk túl mindannyian, s három óra elmúltával mind hazaszállingóztak, magamra hagyva a csapattársaimmal, akik közül Euna már a kanapén elszundított, még én a szobámba vonszolva magam matattam a mobilomon és merültem mély álomba, hogy a holnapi napra kipihent lehessek és kellően feldolgozhassam a másnaposságot,- vagy az "aznaposságot". 


Sziasztok :3

Tudom, sok az ugrálás napról napra, de célszerűbbnek látom a lényeget leírni és haladni a  történetben, így a csapat találkozását is egy ilyen apró részben foglaltam össze. Remélem tetszett és várjátok a következőt! *-*

Megtört idolWhere stories live. Discover now