Deel 20

508 6 1
                                    

Sarah

"Lollapalooza, thank you so much! See you next year!" roept Martijn door de microfoon en maakt een hartje met zijn handen. Het hele publiek gaat uit zijn dak! Martijn springt van het podium af en backstage geeft hij een aantal mensen van de crew een knuffel. Dan komt hij richting ons groepje gerend. Martijn tilt José op en draait een rondje met haar. Dan geeft Martijn Louis, Watse, Menno en Damian een bro hug. Daarna komt hij naar mij toe. Hij heeft mij een kusje op mijn lippen en een knuffel. Louis fluit en Martijn wilt hem een mep geven, alleen duikt Louis snel weg. Martijn lacht. "Zussie!" roept Martijn tegen Laura en geeft haar ook een lange knuffel.
"Kom, dan gaan we weer naar de kleedkamer," zegt José tegen ons en met het team lopen we backstage richting onze kleedkamer hok. Er wordt door sommige mensen die ook backstage naar Martijn gejuigd en hij ontvangt complimentjes over hoe vet zijn show was. Martijn legt zijn arm om mijn schouder en ik mijn hand om zijn heup. Zo lopen we het laatste stukje over het veld, richting de kleedkamer.
"Ik ben trots op jou," fluister ik in Martijn's oor en hij begint te blozen. Dat is zo ontzettend schattig! Hij merkt dat ik hem zie blozen en hij draait zich om naar zijn tas. Ik zie dat Watse Martijn een schouderklopje geeft. Ik ga bij Laura en José zitten. Laura geeft me een flesje water. "Dankje," zeg ik en schuif mijn stoel wat meer naar hun toe. "Nou, dat was het dan. De laatste show van deze maand. Maar gelukkig zijn we nog een paar dagen hier, in Chicago, voordat we weer terug naar Amsterdam vliegen," zegt José, met een zucht. Ik snap de zucht van José. Ik vind het jammer dat het is afgelopen, maar ook weer blij want ik moet mijn slaap echt gaan inhalen!
"Ik heb een idee!" roept Martijn ineens, door de kleedkamer. Iedereen zwijgt en kijkt hem aan. "Nu we toch nog niet naar huis gaan, waarom nemen we dan gewoon niet een videoclip op?" vraagt Martijn enthousiast. Zwijgend kijkt iedereen elkaar aan. Dat komt nogal uit de lucht gevallen. "Kijk, deze maand heb ik twee liedjes van mij afgemaakt. Dat is de rede waarom ik er soms zo als een spook uitzag, aangezien ik soms een hele nacht wakker ben geweest om door te werken," geeft Martijn toe en hij kijkt naar Watse want die zucht. "Martijn, we hebben het al zo vaak over jouw slaapritme gehad. Als je zo weinig of niet eens slaapt, dan kan je zo overspannen raken," zegt Watse streng tegen Martijn. "Maar Watse, begrijp het dan. Ik vind dit zo ontzettend leuk om te doen! En nu Charelle weg is, heb ik alle tijd om mijn aandacht volledig te richten op mijn passie, muziek! En nu heb ik gewoon in één maand maar liefst twee nummers afgemaakt. Inclusief collab met de enige echte Troye Sivan," zegt Martijn, bijna smekend. "Wacht, wat?! Heb jij, Martijn Garritsen, mijn broer, een liedje samen met Troye Sivan?" vraagt Laura verbaasd en staat rechtop. Martijn knikt met een grote glimlach. "Oh mijn god, Martijn! Ik wist dat je veel in je had zitten, maar een samenwerking met een van mijn favoriete artiesten, dat had ik dan weer niet verwacht. Watse, je moet echt toestemming geven voor de release van dit! Én er moet een videoclip komen, samen met Troye hemzelf!" zegt Laura, bijna springend van blijdschap. Watse grinnikt en schud zijn hoofd. "Wat een stelletje zijn jullie twee ook. Zit zeker in de familie," zegt Watse tegen Martijn en Laura. Watse kijkt even naar het plafond. "Nou ja, het is goed. Maak maar een videoclip, met Troye Sivan," zegt Watse en Laura vliegt hem om zijn nek. Dat zag niemand aankomen, zelfs Watse niet. "Dankjewel Watsie!" zegt Laura en iedereen moet lachen. "Zullen we dan maar weer eens terug naar hotel gaan, met z'n allen?" vraagt Menno. "Doen we," zegt Martijn en wijst naar Menno. We pakken allemaal onze spullen die in de kleedkamer liggen bij elkaar en lopen vrolijk van het terrein af.

Martijn

"Waar ga je doen?" vraagt Sarah, die in bed gaat liggen. "Troye bellen. Of hij zin en tijd heeft om deze week de videoclip te shooten," zeg ik. "Hoe heb je dan eigenlijk een nummer met hem gemaakt, als jullie elkaar nog nooit in het echt hebben gezien?" vraagt Sarah verwonderd. "Gelukkig leven we niet meer in de middeleeuwen en bestaat er nu zoiets als facetime!" antwoord ik enthousiast. Sarah knikt en pakt haar laptop op haar schoot. Ik ga voor het raam staan en bewonder het nachtelijk uitzicht van Chicago, terwijl de telefoon overgaat.

"Martin?" hoor ik door de telefoon. "Yeah, hi Troye!" zeg ik enthousiast. "Hi! Are you working on our song right now?" vraagt Troye. "Well, it's completely done! But I came with a crazy idea! Maybe we can make a videoclip together this week?" vraag ik en houd m'n adem in voor zijn antwoord. Het is stil aan de lijn. "Uhm, yeah, why not! Where are you this week? I'm having some shows in New York City, so I'm there this whole week," zegt Troye. "I'm in Chicago, these last few days before I'm heading back home to Amsterdam. But if you want, we can fly over to New York these days?" vraag ik. "Well, that would be great actually! If you can fix that?" vraagt hij. "Of cource I can! See you tomorrow evening!" zeg ik al meteen. "Yeah, see yah!" antwoord Troye en daarna hang ik op.

"Morgen al?" vraagt Sarah, als ik naast haar kom liggen in bed. "Ja, dat kunnen we wel fixen hoor," zeg ik om haar gerust te stellen. "Gaat je team dat echt leuk vinden? Plotseling vroeg opstaan, alles inpakken en regelen voor de shoot en nog naar New York vliegen?" vraagt Sarah aan mij. Ik denk na. Nee, dat is inderdaad niet zo heel erg gunstig. Maar ik heb geen keuze.
"Maak je maar niet zo'n zorgen. Ik heb hier al wat locaties opgezocht in New York, om te filmen voor jullie clip," zegt Sarah en ik kijk haar verrassend aan. "Ja, je trok een beetje wit weg. Dus ik wilde je niet nog meer in zorgen laten zitten," zegt Sarah en glimlacht klein. "Serieus? Jij bent hier nog laat je werk aan het voorbereiden voor mij?" vraag ik en kijk mee op haar scherm. "Jij werkt toch ook altijd 's nachts? Nou, dat doe ik nou ook eens een keertje," zegt Sarah. "Dankjewel," zeg ik en leg de zijkant van mijn hoofd tegen die van haar. Samen kijken we naar de collage die Sarah heeft gemaakt met allerlei locaties die we kunnen gebruiken voor de shoot van de nieuwe clip van mij en Troye Sivan.

Now That I've Found You 1./\ Martin GarrixWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu