199.Bölüm: Çünkü Ben Destan'ım!(1)

2.1K 220 39
                                    

****YAZAR NOTU******

Sınavlarım başladığı için Destan'ı sınavlarım bitene kadar erteledim. Aslında bitirebilirdim ancak 2 hafta içinde bizden sınavları teslim etmemiz istendi ve O sınavlarım daha açıklanmadan diğer sınavlar verilmeye başlandı. Biraz zorlu bir sınav maratonu geçirdim ancak şimdi Destan'a devam ediyorum. 

Son iki bölüm ile bağlayıcı olması için tavsiyem 198.Bölümü tekrar bir okumanız yada göz gezdirmeniz. Çünkü bu bölüm her ne kadar 1,5 -2 ay sonra atılıyor olsa da bir bütün olacağı için önceki bölümü hatırlayıp bu bölümden devam edin.

*****************

Bir kaç saat önce Hastane Odası...

Karin yatakta uzanan Destan'ın üzerini örttü ve çocuğun alnına narin bir öpücük kondurdu. Kadının yüzünde memnun bir ifade vardı.

"Hiç bir güç seni yolundan alıkoymuyor değil mi? Cesaretin gelecek nesle adeta örnek oluyor."

Destan'ın uyuduğu odanın kapısı hızlıca açıldı ve odaya kucağında Xhilion ile beraber Runa girdi. Kızın yüzünde endişeli ve korkmuş bir ifade vardı. Runa hızlıca Destan'ın yanına geldi ve korkuyla Karin'e baktı.

"O...O iyi mi?"

Xhilion, Runa'nın kucağından atladı ve Destan'ın yatağına çıktı. Tilki Destan'ın yüzünü yaladıktan sonra kuyruğunu topladı ve Destan'ın yüzüne oturup uzun uzun esnedikten sonra uyuklamaya başladı. Karin derin bir nefes aldı ve sakince konuştu.

"Merak etme Runa. Destan gayet iyi sadece panik atak geçirdi. Heyecanlandığı ve korktuğu zaman böyle bayılmalara maruz kalacak. Yaşadığı olaydan sonra uzun bir süre panik atak tedavisi görecek ama merak etme sonunda iyileşecektir. O güçlü birisi bu zamanları hızlıca atlatacaktır."

Runa derin bir nefes verirken öfkeyle dudağını ısırdı.

"Samuel kadar sorumsuz bir adam görmedim ben! Hasta bir çocuğu buz gibi havada dışarı çıkarmak nedir? O adam cidden aptalın teki!"

Karin kıza soğuk bir şekilde baktıktan sonra konuştu.

"O senin baban Runa."

"O benim babam değil! O babalık yapmayı bile beceremeyen sorumsuz herifin teki! Destan'ın bu hale gelmesi tamamen onun suçu!"

Karin derin bir nefes aldı ve yatakta yatan Destan ile Xhilion'a baktıktan sonra konuşmaya başladı.

"Destan'ın bu hale gelmesi sadece Destan'ın suçu tatlım. Doğa enerjisinin yıkıcı gücünü hesaplamalıydı..."

"Hayır Destan derin meditasyon yapıyordu! Kara Taç şehre girmesin diye şehrin kapıları kapalı kalmalıydı. Samuel, Kızılları yanına çağırmak için kapıları açtı. Kara Taç da bunu fırsata çevirdi. Yani hepsi her şey Samuel'in suçu."

Karin, Runa'nın içindeki öfkenin asla dinmediğini görünce derin bir nefes verdi. Samuel bu kızın anlattığı kadar kötü birisi değildi. Karin elini kızın omuzuna koydu ve nazik bir şekilde konuşmaya başladı.

"Pekala Runa, Lord Samuel'in kanından gelsen de ona baba demek zorunda değilsin. Ama şunu unutma o sana babalık yapmaya daima hazır. Destan'ın düştüğü bu durum Samuel'in suçu değil. Çünkü mesele krallık meselesiydi. Belki sen bilmezsin ama Arien de yaşayan herkes krallığına bağlıdır. Daha doğrusu bağlıydı. Ne yazık ki bu krallık son 20 yıldır sayısız darbe yaşadı. Nice canlar bu savaşlarda yitip gitti. Senin annende bu vatanın bir evladıydı. O da bu topraklar için canını vermeye hazır bir kadındı. Anneni sadece bir kez gördüm. O zamanlar küçüktüm ama o kadının gözlerinin içindeki sert kişiyi görünce korkudan kaçtığımı hatırlıyorum. Samuel ve annen Amelia en güçlü Kızıl üyeleriydi. Onlar daha üye olarak anılırken zorlu denecek görevlerden başarıyla ayrılmışlardı. Ama tatlım o zamanlar çok kötüydü. Kızıl birliği sert kurallarıyla meşhurdu. O zamanlarda Kızıllardaysan saygı görürdün ama Kızıllarda olsan da adın lekelendiği zaman asla saygı görmezdin. Eğer ismin lekelenmişse insanlar seni başarılarınla değil başarısızlıkların ile anardı. Benden önceki nesil yani babanın zamanında eğitilen Kızıllar acımasız birer katil olarak eğitiliyordu. Başarısızlık onlar için yasaktı. Onlara merhamet kelimesi öğretilmiyordu. Eğer bir görevde başarısız olursan Kızıllar başarısız olan kişiye bir hançer veriyordu. Bu hançeri kendi canlarını almaları için onlara veriyorlardı Runa! Sana bir soru sormak istiyorum. Bir mücadelede düşmanı yakalaman gerekiyor ama o sırada takım arkadaşın yaralandı! Ne yaparsın Runa?"

Destan - Kitap 1 (TAMAMLANDI)Where stories live. Discover now