83.Bölüm:Fırtına Tanrıçası Hazel

4K 423 35
                                    

Destan Ustasını karşısında sağ salim görünce hemen durduğu yerden fırladı ve Jack'e sarıldı.

"AAHH! Yaralarım...Evlat bende seni özledim ama eğer bana böyle sarılırsan acıdan öleceğim!"

Destan ustasına sarılmayı bıraktı onun önüne oturdu.

"Özür dilerim usta ben...Ben seni kaybettim sandım! O adamın anılarında senin ölümünü görmüş olmaktan o kadar korktum ki?"

Jack bir kahkaha attı. Daha sonra yüzünü acıyla ekşitti.

"Evlat gerçekten güçlü bir zihin hırsızı olmana daha çok var ama ölü birinin anılarını izlemek bak işte bu annenin aklına gelmemiştir."

Destan elleriyle gözlerini sildi. Sonra Jack'i baştan aşağı süzdü.

"Usta neden saçların,gözlerin sakalların ve kaşların grileşti. Yoksa hızla yaşlandın mı?"

Jack gri gözlerle Destan'a baktı. Derin bir nefes aldıktan sonra konuşmaya başladı.

"Yaşlanma değil bu. Bu benim ruhumun gerçek hali. Ruhumu zorla maddeleştirdim bunun normalde ömrü epey kısaltması gerekir. Benim de ömrüm kısaldı ama korkacak bir şey yok. Zorla ruhunu maddeleştiren herkesin ömrü kısalmaz aksine giderek artar. Bu ruhun aldığı hasara bağlı olur. Benim ömrümden 150 yılım gitti. Ama ruhumu tam başarıyla maddeleştirdiğim için ömrüm 300 yıl arttı. Yani kaybım olmasaydı 450 yıllık bir ömrüm olacaktı."

Destan ustasının ömrünü duyunca epey şaşırmıştı. 

"Jack gerçekten hayran olunacak bir adam. Ölüm döşeğindeyken ruhunu maddeleştirmeyi başardı. "

Sagum onun başaramayacağını düşünüyordu. Çünkü bedene alınan darbeler ve ölümcül yaralar maddeleşme ihtimalini düşürürdü. Jack gülümsedi.

"Bu kadar şaşırmanıza gerek yoktu doğrusu. Ben asıl senin maddesel ruhunu merak ediyorum çünkü sen iki canavarın çocuğusun Destan. Annen Fırtına Tanrıçası, Baban Ejder Ruhuna sahip. Onlar ruhlarını en mükemmel şekilde maddeseleştirdiler. Baban aceleyle bunu yapsa da gerçekten mükemmel bir şekilde tamamladı. Hem ne kadar ruhun maddeleşse bile bedenin yok edilirse ölürsün.  "

Destan ustasının onun ailesi hakkında nasıl bu kadar bilgiye sahip olduğunu merak etmişti.

"Usta ailemi nasıl bu kadar iyi tanıyorsun? Ben bile annemi sadece 1 kere gördüm ve bu buluşma fazla uzun değildi."

Jack battaniyesine kaldırdı ve Destan'ı battaniyenin içine aldı ve ateşin üstündeki çaydanlıktan ona ve kendisine çay doldurdu.

"Sana onlarla nasıl tanıştığımı anlatayım o zaman. Kara Lonca bana çok önemli bir görev verdi. Görevim içeriği basitti sadece bir binaya gireceğim ve bilgi toplayacağım. Ne kadar zor olabilirdi ki? Tabi gireceğim yerin Kızılların Samar Karargahı olacağını göreve çıktıktan sonra öğrendim. Geri dönme gibi bir şansım yoktu görevde başarısız olabilirdin ama asla kaçamazdın. Samar Karargahı eskiden yüzüklerle açılmıyordu. Kapıdan içeri girdikten sonra karargahtaydın. Gizlice içeri sızdım ve İstihbarat bölümüne gittim. Oda da parşömenler vardı ve hepsinin içinde üyeler hakkında detaylı bilgi vardı.

*******

Küçük bir çocuk odada bulunan bir parşömeni açtı ve içindekileri okudu.

"Kızıl Mızrak, çıktığı görev sayısı 912, İsmini mızrağı ile 400 kara lonca üyesini katlederek kazandı. Samarın Kızıl Generaline 3 kez şahsi bir meseleden dolayı meydan okudu ve şuanda Birlikte en yetkili kaptan o dur."

Destan - Kitap 1 (TAMAMLANDI)Where stories live. Discover now