132.Bölüm: Akrep Zehri

2.6K 308 22
                                    

Hava sıcaklığı bir anda düşmeye başladı. Gökyüzünde üç tane güneş olsa da sıcaklık sadece bir kaç saniye içinde hızlıca düşmüştü. İnsanlar böyle bir şeyin olmasını beklemiyordu. Bazıları bu ani sıcaklık düşüşü sebebiyle akrepler tarafından yakalanıp öldürülmüştü. Akreplerin de üzerinde kırağı ve buzullaşmalar oluşmaya başlamıştı. Destan bir anda bir akrebin üzerinde belirdi ve kılıcını akrebin başına sapladı. Destan kılıcını geri çektiğinde akrebin yeşil kanı üzerine fışkırmıştı. İnsanlar yeni gelen bu kişinin kim olduğunu çok iyi biliyordu. Bu kafasına epey ödül koyulan kişiydi ve o şuanda onların önünde duruyordu. Destan bir anda yok oldu ve insanların arasında belirdi. Elindeki kılıçları hızlıca salladı ve aralarına girdiği insanlar daha tepki dahi veremeden kafaları gövdelerinden ayrılmıştı. Bir adam bu olaya karşı çok öfkelendi ve öfkeyle Destan'a doğru saldırıya geçti.

"Seni pislik... Geber!"

Adam Destan'ın bir anda onlara saldırmasını beklemiyordu. Akreplerle savaşmak onlar için yeterince zorken Destan'ın onların arasına girip onlara saldırması işleri daha da kötüleştirmişti. Çalılardan Gri bir kürke sahip bir kurt fırladı ve pençesini adama savurdu. Adamın bedeni sadece tek bir saldırıda parçalara ayrılmıştı. Kurt daha sonra bir akrebin üzerine atladı. Akrep kuyruğunu kurda doğru savurdu ancak Kurt onun kuyruğunu ısırmış ve tek seferde koparmıştı. Kurt akrebe bir kaç pençe savurdu ve hayvan oracıkta pençe darbeleri ile öldü. Destan arkasından gelen tehdidi hissetti ve kenara hamle yaptı. Akrebin kuyruğu onun sağ tarafına çarpmıştı. Destan dengesini sağladı ve öfkeyle akrebe baktı. Akrep yeniden kuyruğunu ona doğru savurdu. Destan bu sefer saldırıya hazırlıklıydı ve üzerine bastığı toprak donmaya başladı. Destan yere sert bir şekilde bastı ve akrebe doğru atıldı. Toprak donduğu için kaygandı ve hızı da bu yüzden çok fazlaydı. Akrep kıskaçları ile Destan'a hamle yaptı ancak Destan bir anda havaya sıçradı ve elindeki kılıçlardan birini akrebin kuyruğuna diğerini ise akrebin başına fırlattı. Kılıçlardan birisi akrebin kuyruğuna saplandı ancak kuyruğu kopartmaya yetmemişti. Destan'ın fırlattığı diğer kılıç ise Akrebin bir gözüne saplanmıştı. Ancak Akrebin bir gözünü kaybetmesi onun görüşünü pek etkilemeyecekti. Ne de olsa akreplerin 8 tane gözü vardı. Destan akrebin kafasına indi ve akrebin gözüne saplanmış olan kılıcı çıkarmak için hamle yaptı ancak akrebin kuyruğu ona doğru hızla gelirken bir tercih yapması gerekiyordu. Ya kılıcını alacaktı ve gelen saldırıyı bedeni ile karşılayacaktı ya da kaçacaktı. Destan geriye doğru bir hamle yaptı ve akrebin saldırısından kurtuldu. Hayvan kendi kuyruğu tarafından yaralanmıştı. Akrep tiz bir çığlık attı. Destan derin bir nefes aldı ve elinde buzdan yapılma bir sarkıt oluşturdu ve akrebe fırlattı. Sarkıt akrebe saplandı ve akrebin sesi kesildi. Destan arkasına döndü ve çevresine bakındı. Gördüğü manzara epey korkunçtu. Üzerine bindiği ve yolculuğunda ona rehberlik eden kurt adeta katliam yapıyordu. Akreplerin hepsi ölmüştü ve İnsanların da neredeyse tamamı ölmüştü. Yaşayan bir kaç kişi ise kaçmaya başlamıştı. Kurt hırlayarak insanlara doğru atıldı ve bir kaç saniye içinde kaçanlara yetişip onların ölümüne sebep oldu. Destan kafasını çevirdi ve kenarda olayları izleyen kıza baktı.     

"Arkanda ağaca çarpmış olan adamı yaraladın, neden onu öldürmüyorsun? O seni öldürmek için sana saldırdı."

Kız arkasında acınacak halde olan adama baktı. Adamın ağzından kan sızarken yaşlı gözlerle kıza bakıyordu. Adam Destan'ın olaylara müdahil olmasıyla birlikte kaybedeceklerini anlamıştı ve en azından bu kızı öldürerek ölmeden önce bir ödül alabileceğini düşündü. Ancak o kıza saldırınca kızın sert rüzgarı adamın ayağını yerden kesmiş ve ağaca sert bir şekilde çarpmasına sebep olmuştu. 

"Onu neden öldürmeliyim? Herkes yaşamayı hak eder? Ben onun canını bağışladım eğer kaçabilirse kaçsın ben onu öldüremeyeceğim!"

Destan - Kitap 1 (TAMAMLANDI)Where stories live. Discover now