4.Bölüm: Karanlık Oda

6K 525 39
                                    

Nick şaşırmış bir vaziyette sordu.

"Derik b..bizimi bekliyor? Efendim başkası olmadığına emin misiniz?"

Görevli elini çenesine koyup bir süre düşündü. Sonra kendinden emin bir şekilde cevap verdi.

"Evet eminim, o adam Derik. Sert bir suratı, kalın kaşları ve kirli sakalı var. Her zaman sizi getiren kişi işte. Sizleri çağırmamı rica etti."
Odada bulunan işçiler buna çok şaşırmışlardı. Derik asla işçiler için geri dönen birisi değildi. Destan gözündeki yaşları eliyle sildi. Çocuğu  kirli ve kanlı suratı gözyaşlarıyla daha da kirli gözüküyordu. Şifa havuzu Destan'ın kirli bedenini temizlememişti. Şifa havuzu doğrudan yaralı bölgelere nüfuz eder. Bu yüzden kirlenmiş kişilerin bedenini temizlemez eğer temizleseydi bu kullan kişiye yarar sağlamaktan çok zarar verirdi. Görevli bir anda ciddi bir tavır aldı ve sordu.

"Pekala buraya geliş amacım sizlerden bilgi almaktı. Sizler bana o sağlam kayayı nasıl kırdığınızı bugün mü anlatırsınız yoksa yarın size daha zorlu bir iş vererek kendim mi öğreneyim?"

Nick ve Ron anında gerildiler. Hayatları sanki bu adamın iki dudağının arasından çıkacak bir kelimeye bağlıymış gibi hissettiler. İkiside o kayayı Destan'ın kırdığını görmüştü ancak Destan onlara nasıl kırdığını daha anlatmamıştı. Destan'ın sesi kısılmıştı bu yüzden ikisi olayın nasıl olduğunu bilmiyordu. Eğer görevliyi ikna edecek bir şey anlatmazlar ise sabah onları çok ağır işler bekliyor olacaktı. Nick sakinleşip konuşmaya başladı.

"Efendim siz bizi göreve yerleştirdikten sonra çalışmaya başladık. Birkaç saat sonra Destan kayada bir zayıflık buldu ve bizde gece işçileri gelene kadar o zayıflığı kendi lehimize kullandık. Sabaha kadar fazla uğraşmadan kırabilecektik bu yüzden bizde sizden gece kalabilmek için izin aldık. Destan da sanırım kayayı kırmak için biraz fazla heycanlandı. Destan bulduğu zayıf noktaya sert bir yumruk attı ve kaya kendi ağırlığına dayanamayıp kırıldı."

Nick bile kendi anlattığı olaya inanmıştı. Destan ondan güçsüzdü o bile o kayayı tek yumrukta kıramazdı. Kayanın zayıf bir noktası olması lazımdı ve muhtemelen o ve Ron meditasyon yaparken Destan zayıf noktayı bulmuştu. Nick'in söylediği şey doğruydu. Destan kayanın çevresindeki enerjiyi kendisine alarak kayayı zayıflatmıştı. Kayanın içinde bulunan sarı taş kayayı besleyerek kırılmaz yapıyordu. Ama sarı taş sadece enerji çekerken kayayı sağlamlaştırıyordu. Destan taşa giden enerjiyi kendi bedenine alınca da kaya tüm sağlamlığını kaybetmişti. Destan bedenine giren muazzam yoğunluktaki enerji ile kayaya vuruncada sarı taş onun eline yapışmış enerjisini emmek istemişti. Daha sonra ise enerjinin daha fazla olduğu yer olan dantiana gitmişti. Görevli Destan'a bakarak sordu.

"Anlattığı şekilde mi oldu?"

Destan, Nick'in sözlerini kafasını sallayarak onayladı. O da olayın bu şekilde yaşandığını düşünüyordu. Diğer türlü kendisinden böyle bir başarı beklemezdi. Görevli biraz düşündükten sonra konuşmaya başladı.

"Evlat madem sabaha kadar kıracaktınız neden yumrukla kırmaya çalıştın. Benden kazma istedikten sonra yumrukla kırman çok saçma. Silahlar ve aletler insanları zor işlerden kurtarmak için varlar. Kayada zayıf nokta bulmak zeka ister ama o kayaya yumruk atmak işte bu aptallıktan başka bir şey değildir. 1.seviye bedene sahip olmak senin için zor bir süreçti ama hızlı öğreniyorsun. Bu da zihninin bedenin ile aynı ilerlemediğini gösteriyor. Sana bir tavsiye vereyim evlat 6 ay sonra Samar şehrine gidip eğitime başlamalısın. Samar şehri okulları ve güçlü loncalarıyla ünlü, senin gibi genç birisi kolaylıkla bir okula girebilir. Okullara para ile girersin ama eğer potansiyelin yüksek ise seni burslu öğrenci olarak alabilirler. Loncalar ise parasızdır ama eğitim orada çok daha zordur. Bir ustaya ihtiyacın olacaktır. Ustaların ise seninle ilgilenecek zamanı olmayabilir. Onlar genelde görevlere gidip dururlar. Loncalara her zaman görev verilir. Ne kadar çok görev yapılırsa loncanın ünü ve geliri artar. Bu yüzden ustalar her zaman öğrencileri ile zaman geçiremezler."

Destan - Kitap 1 (TAMAMLANDI)Where stories live. Discover now