121.Bölüm: Usta ve Öğrenci

3.4K 347 16
                                    

3 Gün Sonra...

Ragnar ufak tepeyi ağır adımlarla geçtikten sonra önüne çıkan kasabaya baktı. Adamın gözlerinde aşağılama ve kibir vardı. Bu ufacık kasaba onun için değersizdi. Adam derin bir nefes aldı ve bulunduğu tepeden havaya sıçradı. Adam daha sonra meteor gibi kasabanın merkezine indi. İndiği yerde büyük bir krater oluşmuştu. Adam yüzüne sinsi bir gülümseme yerleştirdi ve önündeki heykele baktı. Heykel de, bir atın sırtında genç görünümlü bir adam vardı.

"Axor! Arien'in en güçlü süvarisi! Tabi geçmişte en güçlüydün, şimdi ise sen bir hiçsin! Hatırlıyorum da...O zamanlar sen cidden çok güçlüydün! Acaba o gün isyandan sonra kuşatma olmasaydı...Sen şimdi nerede olurdun. O günü asla unutamıyorum ne de uyandığımda göğsümde ömür boyu taşıyacağım bir iz vardı ..."

******

Başkent Karda şehrinde insanlar silahlanmışlar ve kralı tahttan indirmek için harekete geçmişlerdi. Öfkeli bir kalabalık ihtişamlı saraya doğru ilerliyordu. Kral Christian derin bir nefes aldı ve sağ yanında duran adama baktı.

"Peter tüm kızıllara haber gönder! İsyan var! En kısa sürede bastırılması gerekiyor."

Peter krala baktı. En yakın dostunu ilk kez böyle görüyordu. Peter arkasına döndü ve ilerlemeye başladı. Genç bir çocuk hemen onun yanına geldi ve Peter'i selamladı.

"Usta eğer bir isyan bastırma görevi ise bende sizinle bu göreve katılmak istiyorum."

Peter öfkeli gözlerle gence baktı ve sert bir şekilde konuştu.

"Samuel sen daha mızrağını bile doğru düzgün tutamıyorsun...Bir de Kızıllar zorunda kalmadıkça asla halkın kanını akıtmaz! Bu sözlerin yüzünden seni anında Kızıllardan postarım!"

Samuel'in yüzü duyduklarından sonra düştü. Arkasından gelen kahkaha yüzünden Samuel öfkelendi ve arkasında ki kişiye sert bir şekilde baktı.

"Çok mu komik Ragnar! "

Ragnar omuzlarını umursamaz şekilde savurdu.

"Komik Samuel...Senin katılamadığın şeye ben elimi kolumu sallayarak katılıyorum!"

Samuel, Ragnar'ın göreve gideceğini duyunca beyninden vurulmuşa döndü. Ragnar'ın arkasında duran kızıl bir maskeye sahip adam ile Peter göz göze geldiler. Maskenin arkasından bir gülme sesi geldi.

"Ragnar senin öğrencinden daha hızlı öğreniyor! Kralı koruma görevinde teğmenler kadar yarar sağlayacaktır."

Peter, Ragnar'a baktı ve yüzüne sert bir ifade yerleştirdi.

"Velet bu göreve katılamazsın! Eğer seni bu görevde görürsem kafanı gövdenden ayırırım! Aynısı senin için de geçerli Samuel!"

Samuel kafasını eğip ustasını selamladıktan sonra Ragnar'a baktı. Ragnar öfkeyle yumruğunu sıktı. Peter hızla yoluna devam ederken Samuel onu arkasında takip etti. Ragnar bu damaın sözlerini kaldıramadı ve bir savaş narası atarak Peter'e doğru saldırıya geçti. Peter arkasına döndüğünde Ragnar çoktan ağır kılıcını kaldırmış savurmaya hazırlanıyordu.

"Ejder Kükreyişi!"

Samuel hemen tekniğini aktifleştirdi ve mızrağı alev alev yanarken Ragnar'a doğru savurdu. Ragnar, Samuel den bir saldırı beklemiyordu bu yüzden tamamen savunmasızdı Samuel'in saldırısı Ragnar'a çarptı. Genç acıyla yere düştü. Neredeyse tüm derisi yanmıştı. Peter boş gözlerle yerde yatan gence baktı. Gencin ustası hemen onun yanına geldi ve yere eğilip çocuğu kucağına almak için hamle yaptı.

Destan - Kitap 1 (TAMAMLANDI)Donde viven las historias. Descúbrelo ahora