77.Bölüm : Kralım Çok Yaşa

4.3K 473 73
                                    

Edgar gönüllü olan adama baktı. Bu adamdan iliklerine kadar nefret ediyordu. Sevdiği kadının ölümüne sebep olduğuna inanıyordu.

"Zakhar sana güvenmiyorum! Sen Niramın katilisin bana kanıt sunmadan sana asla inanmam!"

Zakhar gülümsedi ve cübbesinin içine koyduğu kitabı çıkardı. Mavi ciltli bu kitaptan antik bir aura yayılıyordu. Zakhar'ın gözleri sarı bir tonda parlamaya başladı. Kitabın kapağında  'Meka Ustası'nın Zihin Kütüphanesi' yazıyordu. Zakhar kitabı öz evladıymış gibi okşadı daha sonra kitabı Destan'a uzattı.

"Bunu almanı istiyorum Destan! Gerçekten yürekli bir çocuksun. Bu kitapta benim her şeyim var!"

Destan, Zakhar'ın elinden kitabı aldı. Edgar öfkeli bir şekilde ileri atıldı ve Zakhar'ın boynunu kavradı.

"İhtiyar sana bana kanıt sun dedim!  Sen ise burada kitap yazıyorsun!"

Edgar tek eliyle Zakhar'ı havaya kaldırdı. Zakhar ona karşı hiç direnç göstermiyordu. Yüzünde kocaman bir gülümseme vardı.

"Bana Zihin Kristali ver sana gerçekleri göstereyim. Nira'nı görmeye bakalım ne kadar dayanabileceksin!"

Edgar adamı yere indirdi. Yüzünde alaylı bir ifade vardı. Zakhar'ın böyle bir teklif yapmasını beklemiyordu.

"Zihin Kristali kullanman cesaret ister ihtiyar gerçekten kendini feda etmeye hazırsın al bakalım bize gerçekleri göster! Eğer kanıtlarını yeterli bulmazsam ne yazık ki Catherine'nin yerine geçmene asla müsaade etmem haberin olsun."

Edgar elini salladı ve yüzüğünden şeffaf bir küre çıktı. Zakhar küreyi ellerinin arasına aldı. Kürenin içine Siyah bir sis doldu daha sonra küre parçalara ayrıldı. Sis şekil değiştirdi ve bir tahtın görünüşünü aldı daha sonra bir adam bu tahta oturdu ve önünde ki kadına bakmaya başladı. Edgar bu kadını görünce kalbi sızladı.

"O..O neden ağlıyor?"

Sis Nira'nın görüntüsünü almıştı. Zakhar'ın yüzü kireç gibi bembeyaz olmuştu. Bu kristaller kişiyi zihinsel olarak çok fazla yıpratıyordu. 

"Sadece izle! Sevdiğinin başına ne geldiğini...Sadece izle!"

Zakhar bu sözleri söyledikten sonra ayakları onu daha fazla taşımadı ve yere düştü. Farhan son anda onu yakaladı. Sis hareketlenmeye başladı ve sisten bir ses duyuldu.

"Kralım ben pişmanım. Ben Kytra araçlarını hayata geçirmeyi çok istedim. Ama sizin onayınız olmadan bunu yapamazdım bu yüzden kardeşinize gittim. O bana yardım edeceğini söyledi. Ben ona güvendim ama araçlarımı silahlandırmasını söylediği an başka bir şey olduğunu anladım ve onun yanından kaçtım. Korkuyorum lordum aileme ve sevdiklerime zarar vermesinden korkuyorum."

Salazar tahtında otururken sakalını okşamaya başladı. Daha sonra solunda duran adama baktı. 

"Zakhar kardeşim, bizim hatamız Abimin krallığa ihanet ettiğini bildirmemekti. İnsanlar abimi yardım sever birisi olarak tanıyor. Bu kadının projesi silahlanırsa gerçekten büyük bir katliama sebebiyet verebilir. Babamın vasiyeti elimi kolumu bağladı. Eğer bana ölmeden önce abimi öldürmemi söylemeseydi onu çoktan yeryüzünden silmiş olurdum. Zakhar bu kadını ve ailesini korumamız altına alalım abimin ona yada sevdiklerine zarar vermesini istemiyorum."

Zakhar başıyla onayladı ve yere diz çöküp ağlayan kadının yanına gitti.

"Hadi gel artık sen ve ailen Gama Kralının koruması altındasın." 

Destan - Kitap 1 (TAMAMLANDI)Where stories live. Discover now