79.Bölüm: Ortak Lonca Görevi

4.5K 447 57
                                    

Mavi cübbeli bir kız oturduğu yerde uzun bir of çekti. Günlerdir yolda sevmediği insanlarla beraber hareket ediyordu.

"Usta Lora, neden Gri Kartal birliğinden birileri de bizimle gelmek zorunda ki? Mavi Kırlangıç loncası olarak görevimizi yerine getirebilirdik. Şu aptal kaslı çocukla aynı yerde bulunmayı doğrusu hiç istemiyorum. Eğer Haru burada olmasaydı sıkıntıdan delirirdim. "

Lora sitem eden kıza baktı. Ona bir bakıma hak veriyordu. Birkaç loncanın beraber yapması gereken bir görev vardı. Ama Şehir lordu özellikle Mavi Kırlangıç ve Gri Kartal birliğinin beraber hareket etmelerini emretmişti. Gabriel kenarda kızın tüm dediklerini duymuştu ve gülümsedi ama bu gülümseme yüzünden kafasına sert bir yumruk yedi ve yere kapaklandı. Yüzünü kaldırıp ona vuran kişiye baktı.

"Usta ben ne yaptım. Günlerdir yoldayız hiç kavga olmadı, heyecan olmadı bu göreve neden katıldık ki gidip bir kaç haydut dövmek varken biz burada Meka lordunun himayesi altında olan bir bölgeye gidiyoruz. Biz Samar da ki en iyi loncalara arasında yer alıyoruz. Neden Meka da ki loncalar gidip o ufak bölgeyi kontrol etmiyor ki?"

Jasmine yüzüne sert bir ifade takındı. O da buradaki diğer ustalarla aynı göreve çıkmaya hevesli değildi ama karara karşı çıkmaları imkansızdı. 

"Gabi sadece göreve odaklan sadece o bölgeye ulaşıp insanların neden yardım istediğini öğrenmeliyiz. Bende meraklı değilim Mavi Kırlangıç ve Kızıl Semender ile aynı göreve çıkmaya. Hadi diğerleri neyse de bunlarla olmak çok sıkıcı. Hep kendilerinin üztün olduğunu savunuyorlar."

Jasmine'nin sözleri, sitem eden kızı sinirlendirmişti. Jasmine onların loncasından bir hayvandan bahseder gibi konuşmuştu. Tam ağzını açmak üzereyken sert ve otoriter bir ses onu engelledi.

"Julia! Bir ustaya asla saygısızlık yapma! Yoksa nasıl öldüğünü bile anlamazsın."

Julia'nın bakışları, onu susturan kıza döndü. Haru ona sinirli gözlerle bakıyordu.

Jasmine gülümsedi Haru gerçekten onu şaşırtmıştı. Bu yaşta bazı şeylere yaşıtlarından daha farklı bir şekilde bakıyordu. Şehir lordu tüm ustaları ve öğrencileri bu göreve gönderiyordu. Tabi bazı istisnalar vardı. Yaşlar 12 nin üstünde olan öğrenciler bu görevde yoklardı. Kızıl Semender loncasından gelen yaşlı bir usta ellerini birbirine vurdu ve seslendi.

"Millet ihtiyaçlarınızı hızlıca giderin 20 dakika sonra hareket etmeliyiz. Eğer kaybolursanız sizi bekleyemeyiz. Burada bu kadar insan var öyle değil mi?"

Adamın yüzünde zafer kazanmış gibi bir ifade vardı. Tüm bu ustalara ne yapacaklarını söylemişti ve bu da onu grubun lideri gibi göstermişti. Gabi yüzüğünden bir kaç tane yiyecek çıkardı ve bir yer sofrası hazırladı.

"Usta bana yemekte katılır mısın?"

Jasmine gülümsedi ve oturdu. Gabriel yemeğe başlamadan önce ustasına baktı.

"Usta, sence Jack usta ve Destan bu görevde olsalardı güzel olmaz mıydı?"

Jasmine gülümsedi ve başıyla onayladı.

"Çok güzel olurdu. Ne yazık ki Jack'i ilk gördüğüm yerde çok pis döveceğim! Destan'ın araya girmesine izin vermeden o pisliği iyi benzeteceğim!"

Jasmine daha sonra yemeğe odaklandı ama aklı Jackte kalmıştı. İçinde büyük bir korku vardı. Jack'i sanki bir daha hiç göremeyecekmiş gibi hissediyordu.

"Pislik herif eğer bana ölüm haberin gelirse seni toprakla buluşturmam, sakın benden önce ölmeyi düşünme!"

Haru yüzüğünden bir şişe çıkardı ve kafasına dikti. Daha sonra ustasına döndü.

Destan - Kitap 1 (TAMAMLANDI)Where stories live. Discover now