PS

779 26 7
                                    

Öncelikle herkese merhaba.. Umarım hepiniz iyisinizdir. Şu an burada olmamın sebebi biraz sitem edecek olmak açıkçası.

Yazdığınız bütün yorumları okuyorum elbette. Beni rahatsız eden birçok yoruma denk geldim. Eğer eleştiriye katlanamayacaksan yazma sitemlerinde bulunacaksanız bu duyuruyu hiç okumanıza bile gerek yok ama beni anlamak dinlemek isterseniz buyurunuz..

Yorumlarda Eftelyanın Arel'e fazla taviz gösterdiğini sizin söylemene biçiminizle "gerizekalı" olduğunu söyleyenleri görüyorum. Eftelya karakterinin yeri bende çok ayrı, yıllardır bu kitap burada ve yıllardır da karakterler benimle. Açıkçası böyle düşündüğünüz için sadece üzülürüm. Eftelyanın yalnızlığını, kimseyle bugüne kadar hiçbir bağ kuramamasını ve Arel'in ona verdiği güven hissi sebebiyle onun yanında olmak istemesini size tam olarak yansıtamadığım için üzülürüm.

Bipolar çok ağır bir hastalık arkadaşlar. Kişinin zihniyle verdiği savaşı tahmin bile edemezsiniz ki kitapta zaten ağırlık olarak Eftelyanın zihninden yazmaya çalışıyorum. Yani intihar eğilimli olması, sürekli doğru sandığı yanlış kararlar alması, yalnız olmak istediğini sandığında bir anda Arel'e ihtiyaç duyması gibi. Yargılamaktan vazgeçin.

İlk bölümlerin sıkıcı olduğunu söyleyenler ve değiştirmemi isteyenler var. "Baydı" "Okumayacağım" "İçim bayıldı" gibi tabirler kullanmanıza hiç gerek yok çünkü ben ilk bölümleri değiştirmeyeceğim. İlk bölümler tamamen bir rehabilitasyon merkezindeki bir hastanın durağan ruh halini anlatıyor. Hastaneden çıktıktan sonra da bir anda hayatını değiştiremeyeceğim. Sihirli bir şekilde ailesi değişmeyecek. Her şey eskisi gibi aynı kalacaktı. Bunu gayet iyi aktardığımı düşünüyorum.

Karakterlere hakaret etmekten vazgeçin lütfen. Eğer hakaret etmeye devam edecekseniz, okumayınız. Teşekkürler.

Ve son olarak kitabımı yabancıya benzetenler oluyor. Arkadaşlar, eğer bir kitaba bu kadar emek vereceksem bunun başka bir kitabın kopyası olmasına en başında izin vermezdim, değil mi? Eğer benim karakterimin ailevi sorunları varsa bu başka bir karakteri kopya ettiğim anlamına gelmez. Emeğimin kopya edilmiş olmasını düşünmeniz beni sadece üzer.

Söyleyeceklerim bu kadardı, okuduğunuz için teşekkür ederim. Olabildiğince nazik olmaya çalıştım.

Son olarak yeni bölüm gelecek. Sadece yazmak biraz uzun sürüyor. Sabrınız için teşekkür ederim.

Ayrıca şikayetçi olduğum şeyler bir yana, o kadar güzel okuyucularım var ki hepinize tek tek sarılmak istiyorum. Hepiniz çok naif insanlarsınız. Bu kitabı sizinle devam ettirdiğine çok seviniyorum. Hepinizi kocaman öpüyorum.

ÖLÜM YILDIZIHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin